Connect with us
banner epikhirisis

ΚΟΣΜΟΣ

Ο «Χρυσός στόλος» του Τραμπ: Ναυπήγηση νέων, υπερσύγχρονων πολεμικών πλοίων – «Θα εμπνεύσουν φόβο στους εχθρούς της Αμερικής»

Published

on

Την ναυπήγηση μίας νέας γενιάς πολεμικών πλοίων βάζουν μπρος οι ΗΠΑ, με στόχο την υπεροχή στους ωκεανούς και με ανοιχτούς λογαριασμούς με Κίνα, Βενεζουέλα και Γροιλανδία. Ο Ντόναλντ Τραμπ χαρακτήρισε τον στόλο «Χρυσό», τονίζοντας οτι θα εμπνέει φόβο στους εχθρούς. 

Δείτε περισσότερα στο ertflix.gr | Ακούστε περισσότερα στο ertecho.gr

Τα μεγαλύτερα, τα γρηγορότερα και τα ισχυρότερα του κόσμου θα είναι τα δύο νέα θωρηκτά, που θα ναυπηγηθούν στις Ηνωμένες Πολιτείες. Θα αποτελέσουν τμήμα του χρυσού στόλου του πολεμικού ναυτικού, όπως τον χαρακτήρισε ο Ντόναλντ Τραμπ, με στόχο την αμερικανική ναυτική υπεροχή.

«Θα έχουν 100 φορές μεγαλύτερη δύναμη, ισχύ… θα είναι από τα πιο θανατηφόρα πλοία στην επιφάνεια της θάλασσας… θα εμπνεύσουν φόβο στους εχθρούς της Αμερικής σε όλο τον κόσμο… Θέλουμε σεβασμό. Θα τον έχουμε. Τον έχουμε ήδη», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Αμερικανός πρόεδρος.

Τα δύο πρώτα θωρηκτά «κλάσης Τραμπ» αναμένεται να ενταχθούν σε δυόμιση περίπου χρόνια στον ανανεωμένο αμερικανικό στόλο, σύμφωνα με τον Υπ. Ναυτιλίας, ο οποίος μάλιστα ανήρτησε και σχετικό βίντεο.

Advertisement

«Το μελλοντικό θωρηκτό “κλάσης Τραμπ”, το USS Defiant, θα είναι το μεγαλύτερο, το φονικότερο και το πιο πολυμορφικό και το πιο ομόρφο θωρηκτό που θα πλέει στους ωκεανούς του κόσμου» τόνισε ο Τζον Φίλαν, υπουργός Ναυτιλίας των Η.Π.Α. σημειώνοντας ότι «Οι εχθροί μας θα ξέρουν ότι, όταν το θωρηκτό “κλάσης Τραμπ”  USS Defiant, θα εμφανίζεται στον ορίζοντα, η αμερικανική νίκη στη θάλασσα θα είναι αναπόφευκτή».  

Ο ναυτικός επανεξοπλισμός έρχεται εν μέσω του επίμονου ενδιαφέροντος για την Γροιλανδία στην Αρκτική, που φέρνει την ένταση στο εσωτερικό του ΝΑΤΟ.

«Χρειαζόμαστε τη Γροιλανδία για εθνική ασφάλεια…. Αν ρίξετε μια ματιά στη Γροιλανδία, κοιτάξετε πάνω κάτω στην ακτή, υπάρχουν ρωσικά και κινεζικά πλοία παντού», σημείωσε ο Ντόναλντ Τραμπ.

Παράλληλα κλιμακώνεται και η ένταση με τη Βενεζουέλα. Ο Τραμπ προειδοποιεί ότι θα επεκταθεί από τη θάλασσα της Καραϊβικής και στην ξηρά, εάν δεν παραιτηθεί ο Μαδούρο.

Advertisement

«Εξαρτάται από τον Μαδούρο τί θέλει να κάνει…. Πιστεύω ότι θα ήταν έξυπνο γι` αυτόν να εγκαταλείψει την εξουσία», τόνισε.

Απαντώντας ο Νικολάς Μαδούρο κάλεσε τον Τραμπ να επικεντρώνεται σε εσωτερικά ζητήματα των Ηνωμένων Πολιτειών.

Eπιμέλεια βίντεο: Άγις Μενούτης

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος



Περισσότερα Εδω

Advertisement
Advertisement
dei 03 2025 myHome GasControl 300x250
Advertisement
Dei
main logo black
455937950 1028081182654240 8041229916307210525 n
Advertisement

ΔΕΙΤΕ ΤΩΡΑ ΣΤΟ ASTRATV

Advertisement
Anassa
Advertisement

Facebook

Advertisement

Δημοφιλή

Iδιοκτησία ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΕΠΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ASTRA AE
AΦΜ 094214456
Δ Ο Υ ΒΟΛΟΥ
ΓΕΜΗ:50683644000
DOMAIN NAME ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ:ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΕΠΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ASTRA AE - astratv.gr
Εδρα Γ.ΚΑΡΤΑΛΗ 76-ΒΟΛΟΣ ΤΚ 38333 ΤΗΛ.ΕΠΙΚ. 2421031434
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΗΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ [email protected]
ΜΕΤΟΧΟΙ:Κοκκίνηq Εμμανουήλ (50%) - Κοκκίνης Αθανάσιος (50%)
Νόμιμος εκπρόσωπος : Παναγιώτα Τσιρτόγλου
Διευθυντής: Σοφία Κοντοθανάση
Διευθυντής Σύνταξης: Βασιλική Σαμακοβλή
ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ: Τσιργόγλου Παναγιώτα
ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ DOMAIN NAME: ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ ASTRA A.E. Copyright © 2025 AstraTV.gr

Μετάβαση στο περιεχόμενο