ΚΟΣΜΟΣ
Ουκρανία: Έπληξε με βρετανικούς πυραύλους Storm Shadow ρωσικό διυλιστήριο – Αιματηρό πλήγμα στη Χερσώνα από τους Ρώσους
Παρά τα Χριστούγεννα, Ρώσοι και Ουκρανοί συνέχισαν τις εκατέρωθεν επιθέσεις με στόχο κυρίως ενεργειακές υποδομές.
Το Κίεβο χρησιμοποίησε βρετανικούς πυραύλους Storm Shadow για να πλήξει διυλιστήριο πετρελαίου στο ρωσικό λιμάνι Τεμριούκ, ενώ ρωσικά drones χτυπούσαν κτίρια στην πόλη Ροντίνσκε και στο Ντονέτσκ, όπως φαίνεται στο βίντεο που δημοσίευσε το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας.
Οι Ρώσοι έπληξαν και την κεντρική αγορά της Χερσώνας, προκαλώντας τον θάνατο και τον τραυματισμό ανθρώπων. Αιματηρά ήταν τα χρωσικά τυπήματα στην Οδησσό, τη Ζαπορίζια και το Σούμι, αλλά και στο Τσερνίχιβ, όπου χτυπήθηκε πενταόροφη πολυκατοικία.
«Στεκόμασταν ήδη στον διάδρομο, ντυμένοι και με τα παπούτσια μας. Αν δεν ήμασταν στον διάδρομο, πιθανότατα θα είχαμε τραυματιστεί κι εμείς. Όλα σε εκείνη την πλευρά έχουν καταστραφεί ολοσχερώς» ανέφερε μία κάτοικος στο Τσερνίχιβ.
Τις ρωσικές επιθέσεις ανέφερε σε ανάρτησή του στο Χ ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι, ο οποίος αποκάλυψε ότι στη συνομιλία που είχε ανήμερα των Χριστουγέννων με τους απεσταλμένους του Τραμπ, Στιβ Γουίτκοφ και Τζάρεντ Κούσνερ συζήτησαν καλές ιδέες για μια βιώσιμη ειρήνη.
«Υπάρχουν καλές ιδέες, τις συζητήσαμε. Έχουμε κάποιες νέες δικές μας ιδέες για το πώς να φέρουμε την πραγματική ειρήνη πιο κοντά, και αυτό αφορά στο τρόπο, τις συναντήσεις και σίγουρα το χρονοδιάγραμμα» δήλωσε ο Ουκρανός πρόεδρος.
Για αργή, αλλά σταθερή πρόοδο των ειρηνευτικών συνομιλιών έκανε λόγο η Μόσχα.
«Στις διαπραγματεύσεις με τις Ηνωμένες Πολιτείες, υπάρχει αργή αλλά σταθερή πρόοδος. Συνοδεύεται, όπως έχει ήδη επανειλημμένα ειπωθεί, από εξαιρετικά επιβλαβείς, ακόμη και κακόβουλες, προσπάθειες μιας ομάδας χωρών, κυρίως δυτικοευρωπαϊκών, να τορπιλίσουν αυτές τις προσπάθειες και να εκτροχιάσουν ολόκληρη την διπλωματική πρόοδο που έχει επιτευχθεί» ανέφερε η εκπρόσωπος του ρωσικού ΥΠΕΞ, Μαρία Ζαχάροβα.
Με άλλη ανάρτησή του, ο Ουκρανός Πρόεδρος ευχαρίστησε τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο για τον χριστουγεννιάτικο χαιρετισμό του προς τον ουκρανικό λαό και τη στήριξή που παρέχει στις διπλωματικές ειρηνευτικές προσπάθειες.
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος
-
ΕΛΛΑΔΑ10 ώρες agoΤραγωδία στην παλαιά εθνική οδό Πατρών
-
LIFESTYLE10 ώρες agoΆρης Μουγκοπέτρος: Ο δικηγόρος του παραιτήθηκε από την υπόθεση με την κροτίδα και ανέλαβε τη σύζυγό του – Του άσκησε μήνυση για ενδοοικογενειακή απειλή
-
ΑΘΛΗΤΙΚΑ12 ώρες agoΜουζακίτης και Μπότης έπαιξαν «εσύ ή εγώ», προσφέροντας άφθονο γέλιο!
-
ΕΛΛΑΔΑ18 ώρες agoΚαιρός: Πώς θα κάνουμε Πρωτοχρονιά
-
ΕΛΛΑΔΑ19 ώρες agoΆρση προσωρινών κυκλοφοριακών ρυθμίσεων στην Εγνατία Οδό
-
ΕΛΛΑΔΑ13 ώρες agoΣυνελήφθη ο Άρης Μουγκοπέτρος για ενδοοικογενειακή απειλή
-
ΕΛΛΑΔΑ20 ώρες agoΟργισμένη αντίδραση του Νίκου Πλακιά στην χριστουγεννιάτικη κάρτα της Hellenic Train: “Αρρωστημένη συμπεριφορά” (Εικόνα)
-
ΕΛΛΑΔΑ8 ώρες agoHellenic Train: Λόγω βλάβης, ακινητοποιήθηκε αμαξοστοιχία που εκτελούσε δρομολόγιο Αθήνα-Θεσσαλονίκη







