ΕΛΛΑΔΑ
Πέθανε ο Νίκος Λαζαρίδης – Μια μεγάλη μορφή του ελληνικού κρασιού που άλλαξε για πάντα τη Δράμα
Η ελληνική οινοποιία αποχαιρετά έναν από τους ανθρώπους που καθόρισαν τη σύγχρονη πορεία της. Ο Νίκος Λαζαρίδης, βραβευμένος και πρωτοπόρος δημιουργός, έφυγε από τη ζωή πλήρης ημερών, αφήνοντας πίσω του ένα έργο που συνέδεσε τη Δράμα με τον παγκόσμιο οινικό χάρτη και έθεσε νέες βάσεις για το ποιοτικό, επώνυμο ελληνικό κρασί.
Νίκος Λαζαρίδης και το όραμα για ποιοτικό ελληνικό κρασί
Το όραμα του Νίκου Λαζαρίδη για κρασιά υψηλής ποιότητας, ικανά να σταθούν δίπλα σε διεθνείς ετικέτες, άνοιξε τον δρόμο για τη συστηματική εμπορική οινοποίηση στη Δράμα. Με πίστη στη δυναμική της μακεδονικής γης, το 1987 δημιουργήθηκε η πρώτη ολοκληρωμένη οινοποιία της περιοχής, που εξελίχθηκε στη Nico Lazaridi, σηματοδοτώντας μια νέα εποχή.
Η φιλοσοφία του βασίστηκε σε οικογενειακή πορεία, με αναφορές τόσο στην Τοσκάνη όσο και στη μακεδονική παράδοση, επιδιώκοντας κρασιά με χαρακτήρα και διάρκεια στον χρόνο.
Νίκος Λαζαρίδης, οινοποιεία και διεθνής αναγνώριση
Η επιλογή της περιοχής της Αγοράς στη Δράμα, χάρη στη μορφολογία και το μικροκλίμα της, οδήγησε στην ανέγερση σύγχρονου οινοποιείου το 1997, με θέα το Παγγαίο, το Φαλακρό και το Μενοίκιο. Η πορεία ανάπτυξης συνεχίστηκε το 2000 με την ίδρυση δεύτερου οινοποιείου στον Πλατανότοπο Καβάλας, στους πρόποδες του Παγγαίου και της οροσειράς του Συμβόλου.
Στο πλαίσιο της διαρκούς αναζήτησης νέων εκφράσεων, η Nico Lazaridi στράφηκε και στη φημισμένη ελληνική ποικιλία Ξινόμαυρο, εμπλουτίζοντας τη γκάμα της και ενισχύοντας την παρουσία της στις διεθνείς αγορές.
Την είδηση του θανάτου του γνωστοποίησε η διοίκηση της εταιρείας, τονίζοντας πως ο Νίκος Λαζαρίδης άφησε πίσω του έργο που καθόρισε την ταυτότητα του τόπου του και θα συνεχίσει να εμπνέει τις επόμενες γενιές.
-
LIFESTYLE6 ώρες agoΔιάσημοι Έλληνες που έχουν συγγένεια και δεν είχαμε ιδέα
-
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ11 ώρες ago2025: Η χρονιά που η φοροδιαφυγή βγήκε στο «φως» – Πώς τα ψηφιακά εργαλεία έφεραν δισεκατομμύρια στα ταμεία του Δημοσίου
-
LIFESTYLE9 ώρες agoΟ πρίγκιπας Τζορτζ πήγε με τον Ουίλιαμ στο “The Passage”: Υπέγραψε στο ίδιο βιβλίο κάτω από την Νταϊάνα – Η βασιλική εμφάνιση που έγινε παγκόσμια είδηση (Βίντεο & Εικόνες)
-
ΕΛΛΑΔΑ7 ώρες ago“Βούλιαξε” η Αθήνα από Άγιους Βασίληδες
-
ΚΟΣΜΟΣ19 ώρες agoΗΠΑ, Αίγυπτος, Κατάρ και Τουρκία συζήτησαν τη δεύτερη φάση του ειρηνευτικού σχεδίου για τη Γάζα
-
ΕΛΛΑΔΑ21 ώρες agoΦωταγώγηση του μεγαλύτερου χριστουγεννιάτικου δέντρου της Ευρώπης
-
ΕΛΛΑΔΑ4 ώρες agoΠάτρα: Εγκληματική οργάνωση εξαπατούσε πολίτες μέσω τηλεφώνου
-
ΑΘΛΗΤΙΚΑ3 ώρες agoΣοκάρει ο Γκουαρίν: «Έκανα απόπειρα αυτοκτονίας τρεις φορές, δεν έβλεπα τα παιδιά μου για τέσσερα χρόνια»!







