ΒΟΛΟΣ
Ποινή κάθειρξης 5 ετών και 4 μηνών σε 75χρονο Βολιώτη για φωτιά σε διαμέρισμα τρίτου ορόφου πολυκατοικίας στον Βόλο
Συνολική ποινή κάθειρξης 5 ετών και 4 μηνών επέβαλε χθες το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Λάρισας σε 75χρονο Βολιώτη για φωτιά που προκλήθηκε τον Μάρτιο του 2022 σε διαμέρισμα τρίτου ορόφου πολυκατοικίας στον Βόλο.
Ο κατηγορούμενος κρίθηκε ένοχος για έκρηξη κατ’ εξακολούθηση και κατασκευή εκρηκτικών. Όταν έσβησε τη φωτιά η Πυροσβεστική Υπηρεσία Βόλου εντόπισε στο διαμέρισμα μία σόμπα και δίπλα ένα γκαζάκι και το χειρότερο στον διάδρομο του μικρού διαμερίσματος δεμένη πάνω στο καλοριφέρ με αλυσίδες μία γεμάτη φιάλη υγραερίου.
Στη συνέχεια διαπίστωσε ένα ανθρώπινο δράμα να εξελίσσεται πίσω από την πυρκαγιά. Ο 75χρονος ο οποίος νοίκιαζε το διαμέρισμα, αναζητούταν από τις κοινωνικές Υπηρεσίες του Δήμου Βόλου για φιλοξενία στον Ξενώνα Αστέγων. Είχε προθεσμία να παραδώσει το διαμέρισμα μέχρι τέλος Φεβρουαρίου με τη λήξη του μισθωτηρίου συμβολαίου.
Ο κατηγορούμενος απολογούμενος στο δικαστήριο ζήτησε «συγγνώμη» για τις πράξεις του. Είπε ότι έχει μετανιώσει πάρα πολύ για τη φωτιά τονίζοντας ότι βρισκόταν σε απόγνωση. Υποστήριξε ότι δεν ήθελε να κάνει κακό και γι’ αυτό φεύγοντας από το διαμέρισμα εκείνο το πρωινό άφησε το κλειδί επάνω στην πόρτα, η οποία είχε μείνει μισάνοιχτη, ενώ καπνοί έβγαιναν από το σπίτι.
Στο δικαστήριο ήταν παρόντες και εξετάστηκαν ο ιδιοκτήτης του διαμερίσματος και η κόρη του, οι οποίοι είπαν ότι προκλήθηκαν πολύ μεγάλες ζημιές, καθώς καταστράφηκαν έπιπλα, ηλεκτρικές συσκευές, ντουλάπες, η κουζίνα.
Η φωτιά που ξεκίνησε από το υπνοδωμάτιο ήταν πολύ μεγάλη. Στον πολυκατοικία προκλήθηκε πανικός, με τους ένοικους να αναστατώνονται. Στον δρόμο βγήκαν ακόμη και περίοικοι που άκουσαν τις σειρήνες των δυνάμεων πυρόσβεσης. Συνολικά 13 πυροσβέστες με πέντε οχήματα ρίχτηκαν άμεσα στη μάχη με τις πύρινες φλόγες και κατάφεραν να θέσουν υπό έλεγχο τη φωτιά πριν επεκταθεί σε διπλανά διαμερίσματα. Όταν κατασβήστηκε η φωτιά και άρχισε το έργο της προανάκρισης για τα αίτια εκδήλωσής της υπό διερεύνηση ήταν το αίτιο του εμπρησμού.
Ο 75χρονος κρίθηκε ένοχος. Του αναγνωρίστηκε μόνο το ελαφρυντικό του σύννομου βίου και το δικαστήριο του μείωσε τη συνολική ποινή κάθειρξης από 8 χρόνια και 6 μήνες που είχε επιβάλλει το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο.
Μετά τη δίκη κρατήθηκε για να οδηγηθεί στις φυλακές όπου κρατείται εδώ και έναν χρόνο.
ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ
-
ΕΛΛΑΔΑ21 ώρες agoΑναίτια επίθεση, τον γρονθοκόπησε στο κεφάλι
-
ΚΟΣΜΟΣ16 ώρες agoΡωσία: Ουκρανικά drones έπληξαν πλοίο στο λιμάνι του Ροστόφ – Αναφορές για νεκρούς και τραυματίες
-
ΒΟΛΟΣ23 ώρες agoΗ τοπική κοινωνία αποχαιρετά τη Γεωργία Μπισακού, η οποία έφυγε από τη ζωή..
-
ΕΛΛΑΔΑ11 ώρες agoΔιακοπές νερού σε Πειραιά, Χαλάνδρι και άλλες περιοχές της Αττικής την Πέμπτη 18 Δεκεμβρίου
-
ΒΟΛΟΣ23 ώρες agoΤροχαίο ατύχημα στην οδό Μακρινίτσης με Μεταμορφώσεως
-
LIFESTYLE20 ώρες agoΠρίγκιπας Χάρι & Μέγκαν Μαρκλ: Γίνονται παραγωγοί στη νέα ταινία του Netflix “The Wedding Date”
-
ΚΟΣΜΟΣ17 ώρες agoΗΠΑ: Επιχείρηση κατά των ναρκωτικών στον Ισημερινό
-
ΠΟΛΙΤΙΚΗ22 ώρες agoΝίκος Παππάς μετά την επίθεση σε δημοσιογράφο: Λάθος αντίδραση στη δική του δράση







