ΚΟΣΜΟΣ
Σίδνεϊ: Ο πρωθυπουργός της Αυστραλίας επισκέφθηκε τον «ήρωα» της παραλίας Μπόνταϊ
Τον ήρωα της παραλίας Μπόνταϊ, Άχμεντ αλ Άχμεντ, ο οποίος ρίσκαρε τη ζωή του για να σταματήσει έναν από τους δράστες της πιο φονικής επίθεσης με πυροβόλα όπλα που έχει γνωρίσει η χώρα εδώ και δεκαετίες, επισκέφθηκε ο πρωθυπουργός της Αυστραλίας, Άντονι Αλμπανέζι.
Το βράδυ της Κυριακής, την ώρα που ένα πλήθος είχε συγκεντρωθεί σ’ αυτήν την παραλία του Σίδνεϊ για την εβραϊκή γιορτή Χάνουκα, ένας πατέρας και ο γιος του άνοιξαν πυρ επί δέκα λεπτά σκοτώνοντας 15 ανθρώπους και τραυματίζοντας 42 άλλους.
Εικόνες δείχνουν τον Άχμεντ αλ Άχμεντ, έναν οπωροπώλη, να γλιστράει ανάμεσα σε σταθμευμένα αυτοκίνητα, ενώ έπεφταν πυροβολισμοί και να αρπάζει το τουφέκι ενός από τους δράστες. Χαιρετίσθηκε ως «ήρωας» από τους Αυστραλούς και ξένους ηγέτες, από τον Άντονι Αλμπανέζι μέχρι τον Ντόναλντ Τραμπ.
Ahmed el Ahmed – 43 years old.
A Muslim man who owns a fruit shop decides it’s more important to act & risk his own life than stand by & watch. More important to stop the murdering rather than record it on his phone. He’s a hero. Australia should give him the highest citizen… pic.twitter.com/lZar2PgFUG— Greg Brady (@gregbradyx) December 14, 2025
«Πήγαινε να αγοράσει έναν καφέ και βρέθηκε μπροστά σε ανθρώπους που τους πυροβολούσαν», αφηγήθηκε ο Αλμπανέζι αφού επισκέφθηκε στο νοσοκομείο τον Άχμεντ.
«Αποφάσισε να δράσει και το θάρρος του είναι πηγή έμπνευσης για όλους τους Αυστραλούς».
Ο Άχμεντ τραυματίσθηκε από σφαίρες στον ώμο αφού πάλεψε με τον έναν από τους δράστες. Ο Αλμπανέζι ανέφερε ότι θα πρέπει «να υποβληθεί σε νέα χειρουργική επέμβαση» αύριο, Τετάρτη.
«Τη στιγμή που γινόμασταν μάρτυρες κακόβουλων πράξεων, έλαμψε ως παράδειγμα της δύναμης της ανθρωπότητας», χαιρέτισε ο πρωθυπουργός. «Είμαστε μια θαρραλέα χώρα. Ο Άχμεντ αλ Άχμεντ ενσαρκώνει ό,τι καλύτερο έχει η χώρα μας».
Στην κλίνη του νοσοκομείου και με σωλήνες στη μύτη, ο Άχμεντ ευχαρίστησε στα αραβικά τα πρόσωπα που τον στηρίζουν, σ’ ένα βίντεο το οποίο κυκλοφόρησε σήμερα το πρωί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
«Εκτιμώ τις προσπάθειες καθενός (…). Ας μπορέσει ο Αλλάχ να σας ανταμείψει και να σας χαρίσει την ευημερία», δήλωσε σύμφωνα με αγγλική μετάφραση από τον δημόσιο τουρκικό τηλεοπτικό σταθμό TRT World.
Αυτός ο πατέρας δύο παιδιών, με καταγωγή από τη Συρία, ζει εδώ και πάνω από 10 χρόνια στην Αυστραλία, σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης.
Η μητέρα του δήλωσε τη Δευτέρα στο αυστραλιανό μέσο ενημέρωσης ABC ότι δεν έχει πάψει να αισθάνεται «ενοχές και να κλαίει», αφότου δέχθηκε το τηλεφώνημα με το οποίο της ανακοινώθηκε ότι ο γιος της τραυματίσθηκε από σφαίρα «σ’ ένα ατύχημα». «Παρακαλούμε να τον σώσει ο Θεός», είπε.
Στο Ίντερνετ έχουν συγκεντρωθεί περισσότερα από 1,9 εκατομμύριο δολάρια Αυστραλίας (1,1 εκατομμύριο ευρώ) για την κάλυψη των ιατρικών εξόδων του Άχμεντ.
Πηγή ΑΠΕ
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
-
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ13 ώρες agoΤο χρονοδιάγραμμα των μέτρων στήριξης των πολιτών, όπως προβλέπονται στον προϋπολογισμό του 2026
-
ΣΤΟΙΧΗΜΑ22 ώρες agoΤι είναι το λεγόμενο Useless Web
-
ΑΘΛΗΤΙΚΑ10 ώρες agoΔίκη στον ΣΚΑΪ: Κρητικός διαιτητής στο κύκλωμα στοιχηματισμού!
-
ΕΛΛΑΔΑ22 ώρες agoΑγρότες: Οι “στρατηγοί” των μπλόκων
-
ΕΛΛΑΔΑ14 ώρες agoΣχολικό λεωφορείο έπεσε σε χαντάκι (Εικόνες & Βίντεο)
-
ΕΛΛΑΔΑ9 ώρες agoΣυμβολικό “λουκέτο” την Τρίτη στους δήμους της χώρας βάζουν οι αιρετοί
-
ΚΟΣΜΟΣ7 ώρες agoΑγωγή 10 δισ. δολαρίων κατά του BBC για συκοφαντική δυσφήμιση, κατέθεσε ο Τραμπ
-
ΕΛΛΑΔΑ13 ώρες ago“Χειρόφρενο” από τις 21 Δεκεμβρίου






