Connect with us
banner epikhirisis

ΚΟΣΜΟΣ

Τραμπ: Oι Ρεπουμπλικάνοι ίσως χάσουν στις ενδιάμεσες εκλογές του 2026, παρά τη «μεγάλη» οικονομική του πολιτική

Published

on

Tην πρώτη δημόσια παραδοχή ότι τα οικονομικά του μέτρα δεν έχουν τύχει της θετικής ανταπόκρισης από την αμερικανική κοινωνίας έκανε ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ δηλώνοντας ότι το κόμμα από το οποίο προέρχεται, οι Ρεπουμπλικάνοι, ενδέχεται να μην διατηρήσουν τον έλεγχο της Βουλής των Αντιπροσώπων μετά τις ενδιάμεσες εκλογές του 2026, σύμφωνα με συνέντευξή του στη Wall Street Journal.

«Δεν μπορώ να σας πω. Δεν γνωρίζω πότε θα έρθουν όλα αυτά τα χρήματα», απάντησε ο Τραμπ όταν ρωτήθηκε αν οι Ρεπουμπλικάνοι θα χάσουν τον έλεγχο της Βουλής τον Νοέμβριο.

«Έχω δημιουργήσει τη μεγαλύτερη οικονομία στην ιστορία», συνέχισε. «Όμως χρειάζεται χρόνος προκειμένου να το συνειδητοποιήσουν οι άνθρωποι», παρατήρησε στη συνέντευξη αυτή που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή στο Οβάλ Γραφείο.

«Όλα αυτά τα χρήματα που διοχετεύονται στη χώρα μας μας επιτρέπουν αυτή τη στιγμή να κατασκευάζουμε πράγματα: εργοστάσια αυτοκινήτων, τεχνητή νοημοσύνη, πολλά άλλα. (Αλλά) δεν μπορώ να σας πω πώς αυτό θα μεταφραστεί για τον ψηφοφόρο. Το μόνο που μπορώ να κάνω είναι η δουλειά μου», παραδέχτηκε ο Ρεπουμπλικάνος δισεκατομμυριούχος.

Ο Τραμπ επιμένει ότι τα οικονομικά του μέτρα, περιλαμβανομένης της επιβολής υψηλών δασμών στις εισαγωγές ξένων προϊόντων, δημιουργούν θέσεις εργασίας, ενισχύουν το χρηματιστήριο και προσελκύουν επενδύσεις στις ΗΠΑ.

Advertisement

Αφού πέρυσι δήλωνε στη διάρκεια της προεκλογικής του εκστρατείας ότι θα δαμάσει τον πληθωρισμό, τις τελευταίες εβδομάδες ο Ρεπουμπλικάνος είτε απορρίπτει το πρόβλημα κόστους ζωής ως απάτη, κατηγορώντας για αυτό τον Δημοκρατικό προκάτοχό του Τζο Μπάιντεν, είτε υπόσχεται ότι η οικονομική του πολιτική θα ωφελήσει τους Αμερικανούς του χρόνου.

«Πιστεύω ότι μέχρι να έρθει η ώρα να μιλήσουμε για τις εκλογές, για τις οποίες μένουν ακόμη μερικοί μήνες, πιστεύω ότι οι τιμές μας θα είναι σε καλή κατάσταση», εκτίμησε στη συνέντευξη.

«Ακόμη και όσοι, ξέρετε, είχαν μια επιτυχημένη προεδρία», υπέστησαν ήττες, πρόσθεσε ο 79χρονος Τραμπ. «Θα δούμε τι θα γίνει. Πρέπει να κερδίσουμε, αλλά, ξέρετε, στατιστικά είναι πολύ δύσκολο», εκτίμησε.

Η πρώτη οικονομία παγκοσμίως αξίζει «25 στα 20» (Α+++++), είχε δηλώσει ο Τραμπ στο Politico σε συνέντευξή του που δημοσιεύθηκε την Τρίτη.

Σύμφωνα με δημοσκόπηση του πανεπιστημίου του Σικάγο για το πρακτορείο AP που δημοσιεύθηκε την Πέμπτη, μόνο το 31% των Αμερικανών είναι ικανοποιημένοι από την οικονομική πολιτική του Τραμπ.

Advertisement

«Πότε οι δημοσκοπήσεις θα αντικατοπτρίζουν το μεγαλείο της Αμερικής σήμερα;», αντέδρασε με ανάρτησή του στο Truth Social ο Αμερικανός πρόεδρος. «Πότε θα πούμε επιτέλους ότι δημιούργησα, χωρίς πληθωρισμό, ίσως την καλύτερη οικονομία στην ιστορία της χώρας μας; Πότε οι άνθρωποι θα συνειδητοποιήσουν τι συμβαίνει;».

Τον Νοέμβριο ο Τραμπ μείωσε τον φόρο σε περισσότερα από 200 τρόφιμα, όμως δεν διευκρίνισε αν θα επεκτείνει το μέτρο ώστε να αφορά και άλλα προϊόντα, επεσήμανε η WSJ.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber



Περισσότερα Εδω

Advertisement
Advertisement
dei 03 2025 myHome GasControl 300x250
Advertisement
Dei
main logo black
455937950 1028081182654240 8041229916307210525 n
Advertisement

ΔΕΙΤΕ ΤΩΡΑ ΣΤΟ ASTRATV

Advertisement
Anassa
Advertisement

Facebook

Advertisement

Δημοφιλή

Iδιοκτησία ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΕΠΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ASTRA AE
AΦΜ 094214456
Δ Ο Υ ΒΟΛΟΥ
ΓΕΜΗ:50683644000
DOMAIN NAME ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ:ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΕΠΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ASTRA AE - astratv.gr
Εδρα Γ.ΚΑΡΤΑΛΗ 76-ΒΟΛΟΣ ΤΚ 38333 ΤΗΛ.ΕΠΙΚ. 2421031434
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΗΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ [email protected]
ΜΕΤΟΧΟΙ:Κοκκίνηq Εμμανουήλ (50%) - Κοκκίνης Αθανάσιος (50%)
Νόμιμος εκπρόσωπος : Παναγιώτα Τσιρτόγλου
Διευθυντής: Σοφία Κοντοθανάση
Διευθυντής Σύνταξης: Βασιλική Σαμακοβλή
ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ: Τσιργόγλου Παναγιώτα
ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ DOMAIN NAME: ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ ASTRA A.E. Copyright © 2025 AstraTV.gr

Μετάβαση στο περιεχόμενο