ΕΛΛΑΔΑ
Τραγωδία στο Λασίθι: Πολυετή κάθειρξη στον 33χρονο που πυροβόλησε μπατζανάκη του σε γλέντι
Ένοχος με ενδεχόμενο δόλο κρίθηκε κατά πλειοψηφία ο 33χρονος κτηνοτρόφος για τον θάνατο του μπατζανάκη του, στο τραγικό περιστατικό που σημειώθηκε κατά τη διάρκεια γλεντιού στο Οροπέδιο Καθαρού στο Λασίθι Κρήτης τον Ιούλιο του 2024. Σύμφωνα με το neakriti.gr, στον κατηγορούμενο για τον θάνατο του 36χρονου Γιώργου Νταγιάκου για την συγκλονιστική υπόθεση που συγκλόνισε όλη τη Κρήτη, το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ηρακλείου επέβαλε συνολική ποινή κάθειρξης 15 ετών και 18 μηνών για και τα τρία αδικήματα, χωρίς αναστέλλουσα δύναμη στην έφεση. Η απόφαση ελήφθη κατά πλειοψηφία, με μόνο μία ψήφο να θεωρεί ότι πρόκειται για ανθρωποκτονία από αμέλεια. Ωστόσο, η κρίση της πλειοψηφίας υιοθέτησε πλήρως την εισαγγελική πρόταση ως προς την ενοχή με ενδεχόμενο δόλο.
Διαβάστε: Τραγωδία στο Λασίθι: “Είμαι μάνα, όχι θεός ούτε δικαιοσύνη” – Το ξέσπασμα της δικαστή για τις μπαλωθιές και το θάνατο του 36χρονου
Λασίθι: Πώς “έσπασε” τα ισόβια
Επιπλέον, το δικαστήριο εξέταση και το ζήτημα των ελαφρυντικών περιστάσεων προτού προβεί στην ανακοίνωση της ποινής. Η εισαγγελέας είχε προτείνει να μην αναγνωριστεί κανένα ελαφρυντικό, απορρίπτοντας τους ισχυρισμούς της υπεράσπισης. Ωστόσο, το δικαστήριο αναγνώρισε κατά πλειοψηφία το ελαφρυντικό της καλής συμπεριφοράς μετά την πράξη (άρθρο 84 παρ. 2 ε ΠΚ), γεγονός που οδήγησε στο «σπάσιμο» των ισοβίων, όπως αναφέρει η ίδια πηγή.
Σημειώνεται ότι, τα ελαφρυντικά που δεν αναγνωρίστηκαν αφορούσαν τον πρότερο έντιμο βίο, την ειλικρινή μετάνοια ή την προσπάθεια άρσης και μείωσης των συνεπειών της πράξης, τα οποία είχε επικαλεστεί η υπεράσπιση.
Τραγωδία στο Λασίθι: 33χρονος πυροβόλησε 36χρονο συγγενή του σε γλέντι
Υπενθυμίζεται ότι, το τραγικό περιστατικό σημειώθηκε στις 3 Ιουλίου 2024, κατά τη διάρκεια γλεντιού για τις κουρές των προβάτων στο Οροπέδιο Καθαρού. Ο 33χρονος, σε κατάσταση μέθης, πυροβολούσε άσκοπα στον αέρα, όταν μία από τις σφαίρες βρήκε θανάσιμα τον 36χρονο μπατζανάκη του, πατέρα ενός μικρού παιδιού, προκαλώντας τον ακαριαίο θάνατό του.
Κατά τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας, οι συνήγοροι υπεράσπισης υποστήριξαν ότι επρόκειτο για ένα τραγικό δυστύχημα, επισημαίνοντας τους στενούς οικογενειακούς δεσμούς που συνέδεαν δράστη και θύμα. Το δικαστήριο, ωστόσο, έκρινε ότι η συμπεριφορά του κατηγορουμένου, υπό τις συγκεκριμένες συνθήκες, στοιχειοθετεί ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο.
Η καταδικαστική απόφαση έβαλε τέλος σε μια υπόθεση που σημάδεψε βαθιά την τοπική κοινωνία του Οροπεδίου Καθαρού, αφήνοντας πίσω της μια οικογένεια βυθισμένη στο πένθος και ένα γεγονός που εξακολουθεί να προκαλεί έντονο προβληματισμό.
-
ΒΟΛΟΣ23 ώρες agoΗ τοπική κοινωνία αποχαιρετά τη Γεωργία Μπισακού, η οποία έφυγε από τη ζωή..
-
ΕΛΛΑΔΑ11 ώρες agoΔιακοπές νερού σε Πειραιά, Χαλάνδρι και άλλες περιοχές της Αττικής την Πέμπτη 18 Δεκεμβρίου
-
ΕΛΛΑΔΑ21 ώρες agoΑναίτια επίθεση, τον γρονθοκόπησε στο κεφάλι
-
ΚΟΣΜΟΣ16 ώρες agoΡωσία: Ουκρανικά drones έπληξαν πλοίο στο λιμάνι του Ροστόφ – Αναφορές για νεκρούς και τραυματίες
-
ΕΛΛΑΔΑ7 ώρες agoΓιώργος Μαζωνάκης: Καταγγέλλει εκβιασμό – Στην Ευελπίδων ο 21χρονος καταγγέλλων (Βίντεο)
-
ΠΟΛΙΤΙΚΗ9 ώρες agoΣτη Σύνοδο Κορυφής ο Κ. Μητσοτάκης
-
ΕΛΛΑΔΑ20 ώρες ago“Μας ξεκλήρισαν, χάσαμε τα αρνιά, χάσαμε και το γάλα” (Βίντεο)
-
ΕΛΛΑΔΑ8 ώρες agoΑπολογούνται τα μέλη του κυκλώματος διακίνησης κοκαΐνης (Εικόνες)







