

ΕΛΛΑΔΑ
Βόλος: Στο νοσοκομείο με ιογενή μηνιγγίτιδα μαθητής Δημοτικού
Με ιογενή μηνιγγίτιδα νοσηλεύεται στο νοσοκομείο μαθητής Δημοτικού στον Βόλο, με την κατάστασή του ευτυχώς να μην εμπνέει ανησυχία.
Σε αντίθεση με τη μικροβιακή, η ιογενής μηνιγγίτιδα έχει καλή πορεία και πλήρη αποθεραπεία
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο μικρός μαθητής εμφάνισε επίμονο πυρετό και χθες μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο όπου διαγνώστηκε θετικός στη νόσο, προκαλώντας αναστάτωση στην εκπαιδευτική και τοπική κοινότητα.
Οι γονείς των παιδιών που φοιτούν στο συγκεκριμένο σχολείο στον Βόλο δηλώνουν ανάστατοι, αναφέρουν τα τοπικά μέσα, και ζητούν από τον Δήμο Μαγνησίας να πραγματοποιήσει απολύμανση στους χώρους του σχολείου.
Για το ζήτημα που προέκυψε, οι γονείς προγραμματίζουν αύριο παράσταση διαμαρτυρίας στη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, επισημαίνοντας την ανάγκη να ενταχθεί ο εμβολιασμός για τη μηνιγγίτιδα Β στο Εθνικό Πρόγραμμα Εμβολιασμού καθολικά για όλους, χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
Τι είναι η ιογενής μηνιγγίτιδα
Σε αντίθεση με τη μικροβιακή που είναι πολύ επικίνδυνη, η ιογενής μηνιγγίτιδα είναι συχνή με ήπια συμπτώματα, καλή πορεία και πλήρη αποθεραπεία.
Υπενθυμίζεται ότι από τη σπάνια μορφή βακτηριακής μηνιγγίτιδας έχασε τη ζωή του προ ημερών ένας 20χρονος φοιτητής στην Πάτρα, με το φαινόμενο να εξελίσσεται ραγδαία μέσα σε ένα 24ωρο.
«Η νόσος είναι γνωστή πάρα πολλά χρόνια, την διαχειριζόμαστε» είχε δηλώσει η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ με αφορμή το τραγικό περιστατικό. «Η βακτηριακή είναι κεραυνοβόλος λοίμωξη που δημιουργεί ανεπάρκεια σε όλα τα όργανα και είναι πάρα πολύ δύσκολο να το προλάβεις».

-
ΜΑΓΝΗΣΙΑ22 ώρες ago
Πέθανε γνωστός δικηγόρος από Βόλο
-
VIDEO8 ώρες ago
Δελτίο Ειδήσεων 12/02/2025 00:00
-
VIDEO8 ώρες ago
Δελτίο Ειδήσεων 12/02/2025 18:00
-
ΜΑΓΝΗΣΙΑ15 ώρες ago
Ξέσπασε φωτιά σε εν κινήσει αυτοκίνητο στο ύψος του Πεδίου του Άρεως
-
ΕΛΛΑΔΑ21 ώρες ago
Πάνος Τουλιάτος: Συγγενείς και φίλοι είπαν το τελευταίο «αντίο» στον αγαπημένο ηθοποιό
-
ΕΛΛΑΔΑ20 ώρες ago
Νεκρός ο οδηγός βαν που καρφώθηκε σε βιτρίνα καταστήματος στον Βόλο
-
ΕΛΛΑΔΑ24 ώρες ago
Κρήτη: Ώρες αγωνίας για τον 27χρονο που νοσηλεύεται με μηνιγγίτιδα – Θα ξεκινήσει η αφύπνισή του
-
LIFESTYLE23 ώρες ago
Γιώργος Παπαγεωργίου: «Δέχθηκα πρόταση για τον ρόλο του Στέλιου Καζαντζίδη»