Connect with us
banner epikhirisis

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Άφησε στη μέση την ανατροπή ο Ολυμπιακός στο Ντουμπάι παρά την ηρωική προσπάθεια Φουρνιέ

Published

on

Έδωσε δικαιώματα στο Ντουμπάι και είδε να μπαίνει τέλος στο νικηφόρο του σερί ο Ολυμπιακός.

Οι «ερυθρόλευκοι» παρουσίασαν κακό αγωνιστικό πρόσωπο για 3,5 περιόδους στην έδρα της Dubai BC, ενώ παρότι βελτιώθηκαν και έκαναν την αντεπίθεσή τους, περνώντας μπροστά στο σκορ στην τέταρτη περίοδο και στέλνοντας το παιχνίδι στην παράταση με μεγάλο τρίποντο του Φουρνιέ, κόλλησαν επιθετικά στο έξτρα πεντάλεπτο και γνώρισαν την ήττα με 108-98.

Έτσι, ο Ολυμπιακός είδε να μπαίνει τέλος στο νικηφόρο σερί 5 αγώνων που «έτρεχε» στην Ευρωλίγκα και έπεσε στο 16-9, παραμένοντας ωστόσο κοντά στην κορυφή της βαθμολογίας, ενώ πλέον στρέφει την προσοχή του στην εντός έδρας αναμέτρηση με τη Βίρτους Μπολόνια, την ερχόμενη Παρασκευή (6/2, 21:15).

Το ματς:

επέλεξε για την αρχική του πεντάδα ο Γιώργος Μπαρτζώκας, μην έχοντας στη διάθεσή του Παπανικολάου, Μόρις και Νιλικίνα, ενώ εκτός δωδεκάδας έμεινε και ο Νετζήπογλου.

Η αναμέτρηση ξεκίνησε με τρίποντο του Αβράμοβιτς και με τον Ντόρσεϊ να βάζει το μοναδικό καλάθι του Ολυμπιακού στα πρώτα 3,5 λεπτά αγώνα, ενώ οι γηπεδούχοι βρήκαν χώρους και προηγήθηκαν με 9-2. Ωστόσο, ο Ντόρσεϊ ευστόχησε σε τρίποντο για το 9-5 και οι «ερυθρόλευκοι» βελτίωσαν την άμυνά τους, για να ισοφαρίσουν σε 9-9 με σερί καλάθια του Μιλουτίνοφ. Ο Αβράμοβιτς με το δεύτερο τρίποντό του κι ο Μπέικον με δύσκολο καλάθι του έκαναν το 14-9, ενώ ο Ράιτ και ο Αβράμοβιτς, που έφτασε τους 8, έφεραν το 18-11. Με τον Ολυμπιακό να έχει κακές transition άμυνες, οι γηπεδούχοι βρέθηκαν για πρώτη φορά στο +9 (22-13), πριν ο Τζόζεφ διαμορφώσει το 26-17 με όμορφο λέι απ του στη λήξη της πρώτης περιόδου.

Advertisement

Το δεύτερο δεκάλεπτο ξεκίνησε με τον Τζόουνς να κάνει αισθητή την παρουσία του, μειώνοντας σε 27-21 με καλάθι-φάουλ και μία βολή. Πετρούσεφ και Καμπενγκέλε συνεργάστηκαν σε ένα εντυπωσιακό alley-oop κάρφωμα του δεύτερου για το 29-21, ενώ η διαφορά έκλεισε στους 4 με Φουρνιέ και ΜακΚίσικ, όμως ο Καμπενγκέλε κάρφωσε ξανά, αυτή τη φορά μετά από κακή πάσα του Φουρνιέ, κάνοντας το 31-25.

Ο Γάλλος όμως πήρε το αίμα του πίσω λίγο αργότερα, κάνοντας το 33-30 με μεγάλο του τρίποντο, ενώ ο Αβράμοβιτς έγινε ο πρώτος διψήφιος στο ματς και ο Μούσα με τρίποντο έκανε το 38-30. Ο ΜακΚίσικ με μεγάλο δικό του τρίποντο μείωσε σε 38-34, ο Μούσα απάντησε ευστοχώντας από τα 8 μέτρα και ο Γουόκαπ έβαλε το πρώτο δικό του για το 41-37, ενώ η Dubai BC επανήλθε στο +8 (47-39) με τον Μούσα να φτάνει τους 8 και με τον Μπέικον να κόβει τον Ντόρσεϊ, πριν καρφώσει σε αιφνιδιασμό. Μάλιστα, οι γηπεδούχοι έκλεισαν το πρώτο ημίχρονο έχοντας το μομέντουμ και όντας για πρώτη φορά στο +14, 54-40, με τον Ολυμπιακό να έχει παρασυρθεί στον ρυθμό τους, παρουσιάζοντας μπόλικα προβλήματα σε άμυνα και σε επίθεση.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με την Dubai BC να συνεχίζει να βρίσκει λύσεις επιθετικά και με τον Ολυμπιακό να μην μπορεί να ματσάρει την ενέργειά της. Ο Μπέικον έβαλε σερί καλάθια, ο Καμπενγκέλε κάρφωσε ξανά και ο Ράιτ έφερε το 60-45, ενώ Μιλουτίνοφ με βολές και Βεζένκοφ με λέι απ σε αιφνιδιασμό, μείωσαν σε 60-49. Ο Μούσα επανέφερε τη διαφορά στους 13 (64-51), ενώ ο Μιλουτίνοφ έγινε πρώτος σκόρερ του Ολυμπιακού με 13, για να μειώσει σε 64-53, πριν ο Μπέικον κάνει το 67-53 με καλάθι-φάουλ. Ο Γουόρντ με δικό του καλάθι-φάουλ, έκανε διψήφια μετά από ώρα τη διαφορά (67-58), ενώ ο Βεζένκοφ με τον ίδιο τρόπο έφερε το 67-61! Ο Ντόρσεϊ με δύσκολο καλάθι έκανε το 67-63, ο Άντερσον με τυχερό τρίποντο έκανε το 74-67, ενώ μετά από τεχνική ποινή που δόθηκε στον Πρέπελιτς για flopping και μια βολή του Βεζένκοφ, ο Ντόρσεϊ σκόραρε στη λήξη της περιόδου για να μειώσει σε 74-70!

Advertisement

Ωστόσο, η Dubai BC μπήκε πιο δυνατά στο τέταρτο δεκάλεπτο, με τον Πετρούσεφ να κάνει το 79-72 με έμμεσο τρίποντό του, ενώ ο Μόργκαν με δικό του τρίποντο της έδωσε ξανά διψήφιο προβάδισμα (84-74). Εκεί, ανέλαβε δράση ο Φουρνιέ, ο οποίος με τρίποντο και 5 σερί πόντους του μείωσε σε 84-80, ενώ ο Καμπενγκέλε με μεγάλο του τρίποντο έφερε το 87-80. Ο Τζόουνς με δύσκολο εκτός ισορροπίας καλάθι έκανε το 87-82, ο Φουρνιέ με καλάθι φάουλ έκανε το 89-85, ενώ ο Πίτερς μετά από μια χαμένη του βολή, έβαλε τρίποντο και ανάποδο λέι απ, για να βάλει μπροστά τον Ολυμπιακό μπροστά (90-89) για πρώτη φορά στο παιχνίδι, 2 λεπτά πριν από το τέλος! Ο Ράιτ με βολές και ένα λέι απ του έκανε το 93-90, ο Ντόρσεϊ έβαλε 2 από τις 3 βολές που πήρε για το 93-92 και ο Καμπενγκέλε με δύο βολές έκανε το 95-92, πριν έρθει ο Φουρνιέ με τεράστιο τρίποντό του να ισοφαρίσει σε 95-95, στέλνοντας το παιχνίδι στην παράταση!

Το έξτρα πεντάλεπτο ξεκίνησε με μεγάλο τρίποντο του Γουόκαπ και με τον Ράιτ να μειώνει σε 97-98 με δύο βολές του, ενώ ο Ολυμπιακός κόλλησε επιθετικά, με Μπέικον και Καμπενγκέλε να δίνουν λύσεις στους γηπεδούχους, βάζοντάς τους στο +7 (105-98). Οι «ερυθρόλευκοι» έχασαν μερικές ακόμα ευκαιρίες και έμειναν με μόλις τρεις πόντους στην παράταση, γνωρίζοντας τελικά την ήττα με 108-98.

Τα δεκάλεπτα: 26-17, 54-40, 74-70, 95-95, 108-98 στην παράταση

Τα στατιστικά του αγώνα

Το Live από το sport-fm.gr

Advertisement

Περισσότερα Εδω!

Advertisement

Μέλος του
Μητρώου Ηλεκτρονικού Τύπου
Μ.Η.Τ. 252107

dei 03 2025 myHome GasControl 300x250
Advertisement
Dei
main logo black
455937950 1028081182654240 8041229916307210525 n
Advertisement

ΔΕΙΤΕ ΤΩΡΑ ΣΤΟ ASTRATV

Advertisement
Anassa
Advertisement

Facebook

Advertisement

Δημοφιλή

Iδιοκτησία ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΕΠΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ASTRA AE
AΦΜ 094214456
Δ Ο Υ ΒΟΛΟΥ
ΓΕΜΗ:50683644000
DOMAIN NAME ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ:ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΕΠΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ASTRA AE - astratv.gr
Εδρα Γ.ΚΑΡΤΑΛΗ 76-ΒΟΛΟΣ ΤΚ 38333 ΤΗΛ.ΕΠΙΚ. 2421031434
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΗΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ [email protected]
ΜΕΤΟΧΟΙ:Κοκκίνηq Εμμανουήλ (50%) - Κοκκίνης Αθανάσιος (50%)
Νόμιμος εκπρόσωπος : Παναγιώτα Τσιρτόγλου
Διευθυντής: Σοφία Κοντοθανάση
Διευθυντής Σύνταξης: Βασιλική Σαμακοβλή
ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ: Τσιργόγλου Παναγιώτα
ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ DOMAIN NAME: ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ ASTRA A.E. Copyright © 2025 AstraTV.gr

Μετάβαση στο περιεχόμενο