ΚΟΣΜΟΣ
CNN: Ο στρατός των ΗΠΑ είναι ήδη έτοιμος για πλήγματα στο Ιράν – Ο Τραμπ δεν έχει λάβει ακόμα την τελική απόφαση
Οι αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις είναι έτοιμες να πλήξουν το Ιράν ήδη από αυτό το Σαββατοκύριακο, αλλά ο Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ δεν έχει ακόμη λάβει οριστική απόφαση, όπως αναφέρουν πηγές που γνωρίζουν το θέμα στο CNN.
Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ο Λευκός Οίκος έχει ενημερωθεί ότι οι στρατιωτικές δυνάμεις θα μπορούσαν να είναι έτοιμες για επίθεση μέχρι το Σαββατοκύριακο, μετά από σημαντική συγκέντρωση αεροπορικών και ναυτικών δυνάμεων στην περιοχή της Μέσης Ανατολής τις τελευταίες ημέρες. Ωστόσο, μια πηγή επισήμανε ότι ο Τραμπ έχει ιδιωτικά συζητήσει τόσο υπέρ όσο και κατά μιας στρατιωτικής ενέργειας και έχει συμβουλευτεί συμβούλους και συμμάχους για την καλύτερη πορεία δράσης. Δεν είναι σαφές αν θα λάβει απόφαση μέχρι το Σαββατοκύριακο. «Ξοδεύει πολύ χρόνο για να το σκεφτεί», δήλωσε μια πηγή.
Παράλληλα, Ιρανοί και Αμερικανοί διαπραγματευτές συζήτησαν για τουλάχιστον τρεισήμισι ώρες την Τρίτη, κατά τη διάρκεια έμμεσων συνομιλιών στη Γενεύη, χωρίς να καταλήξουν σε σαφή συμφωνία. Ο κορυφαίος Ιρανός διαπραγματευτής δήλωσε ότι συμφωνήθηκαν «ένα σύνολο κατευθυντήριων αρχών», ενώ Αμερικανός αξιωματούχος τόνισε ότι «ακόμη υπάρχουν πολλές λεπτομέρειες προς συζήτηση».
Η εκπρόσωπος Τύπου του Λευκού Οίκου Καρολάιν Λέβιτ, δήλωσε την Τετάρτη ότι το Ιράν αναμένεται να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες για τη διαπραγματευτική του θέση «τις επόμενες εβδομάδες», χωρίς να επιβεβαιώσει αν ο Τραμπ θα αναστείλει στρατιωτικές ενέργειες εντός αυτού του διαστήματος. Επιπλέον, Μάρκο Ρούμπιο πρόκειται να μεταβεί στο Ισραήλ στις 28 Φεβρουαρίου για να συναντήσει τον πρωθυπουργό Μπεντζαμιν Νετανιάχου και να τον ενημερώσει για τις εξελίξεις στις συνομιλίες με το Ιράν.
«Δεν πρόκειται να θέσω χρονοδιαγράμματα εκ μέρους του προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών», τόνισε η Καρολάιν Λέβιτ, προσθέτοντας ότι «η διπλωματία είναι πάντα η πρώτη επιλογή του προέδρου, αλλά η στρατιωτική δράση παραμένει στο τραπέζι».
Πηγή: CNN
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
-
ΜΑΓΝΗΣΙΑ12 ώρες agoΕυθύμης Λέκκας «Περιπλέκεται λίγο η κατάσταση» για τον νέο ισχυρότερο σεισμό που εκδηλώθηκε με επίκεντρο τη Σκιάθο
-
ΠΟΛΙΤΙΚΗ23 ώρες agoΈντονη πολιτική αντιπαράθεση για το θέμα των τηλεφωνικών υποκλοπών
-
ΒΟΛΟΣ10 ώρες ago44χρονος συνελήφθη για ναρκωτικά στον Βόλο
-
ΕΛΛΑΔΑ9 ώρες agoΤρεις γιατροί τον έκριναν ικανό για όπλο πριν το μακελειό
-
ΕΛΛΑΔΑ19 ώρες agoΥποκλοπές: “Δεν μπαίνει ‘ταφόπλακα”” – Τι ανέφερε η Ιωάννα Μάνδρου στα Παραπολιτικά 90,1
-
ΜΑΓΝΗΣΙΑ11 ώρες agoΝέο πλοίο βάζει η SeaJets στη γραμμή Βόλου – Βόρειες Σποράδες
-
ΕΛΛΑΔΑ16 ώρες agoΣεισμός στην Σκιάθο 4,7 Ρίχτερ: Αισθητός στην Αττική
-
ΚΟΣΜΟΣ9 ώρες agoΝέο ρεσάλτο αμερικανών πεζοναυτών σε πλοίο στην Αραβική Θάλασσα









