ΚΟΣΜΟΣ
Δανία: Μέτε Φρεντέρικσεν – «Απαραίτητη μια «πολύ ισχυρή απάντηση» στη ρωσική υβριδική απειλή»

Η πρωθυπουργός της Δανίας, Μέτε Φρεντέρικσεν, κάλεσε την Ευρώπη να αντιδράσει δυναμικά απέναντι στον «υβριδικό πόλεμο» της Ρωσίας, μετά από παραβιάσεις εναέριου χώρου και πτήσεις μη επανδρωμένων αεροσκαφών.
Την ανάγκη για μια ενιαία και ισχυρή ευρωπαϊκή απάντηση απέναντι στις επιθετικές ενέργειες της Ρωσίας τόνισε την Τετάρτη η πρωθυπουργός της Δανίας, Μέτε Φρεντέρικσεν, λίγο πριν την έναρξη της συνόδου ηγετών της ΕΕ στην Κοπεγχάγη.
«Ελπίζω όλοι πλέον να αναγνωρίζουν ότι βρισκόμαστε αντιμέτωποι με έναν υβριδικό πόλεμο», δήλωσε η Φρεντέρικσεν, επισημαίνοντας ότι «από ευρωπαϊκή σκοπιά, μόνο μία χώρα απειλεί – και αυτή είναι η Ρωσία».
Η δήλωση έρχεται εν μέσω αυξανόμενων περιστατικών παραβίασης του ευρωπαϊκού εναέριου χώρου και ύποπτων δραστηριοτήτων με drones, τα οποία έχουν προκαλέσει ανησυχία στα κράτη-μέλη της ΕΕ.
Η Δανή πρωθυπουργός κάλεσε τους Ευρωπαίους ηγέτες να απαντήσουν με «πολύ ισχυρό τρόπο» στις ρωσικές απειλές, υπογραμμίζοντας την ανάγκη για αποφασιστικότητα και ενότητα στην αντιμετώπιση αυτής της νέας μορφής πολέμου.
Επιμέλεια: Δαμιανός Στεφανίτσης
Πηγή: AFP
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

-
ΕΛΛΑΔΑ19 ώρες ago
Νέα Σμύρνη: “Ο χρόνος δεν γυρνάει πίσω”
-
ΜΑΓΝΗΣΙΑ4 ώρες ago
Αλμυρός- Νεκρός ο 53χρονος που είχε εγκλωβιστεί σε σπηλιά και έψαχνε λίρες
-
ΕΛΛΑΔΑ22 ώρες ago
Αυτοκίνητο τυλίχθηκε στις φλόγες στο κέντρο της πόλης
-
ΕΛΛΑΔΑ16 ώρες ago
Ποδοσφαιριστής δαγκώθηκε από οχιά την ώρα της προπόνησης
-
LIFESTYLE22 ώρες ago
Ζωζώ Ζαπουντζάκη: Η αλήθεια για την υγεία της μετά τα δημοσιεύματα που την ήθελαν κατάκοιτη και η αντίδρασή της (Βίντεο)
-
ΕΛΛΑΔΑ6 ώρες ago
Ένοπλες Δυνάμεις: Όλες οι αλλαγές που έρχονται
-
ΚΟΣΜΟΣ23 ώρες ago
Η Μισέλ Φάιφερ έγινε γιαγιά – Τι αποκάλυψε η ίδια
-
ΚΟΣΜΟΣ20 ώρες ago
Γαλλία: Το ενδεχόμενο αυτοκτονίας εξετάζει η γαλλική εισαγγελία για τον θάνατο του πρέσβη της Ν. Αφρικής στο Παρίσι