ΚΟΣΜΟΣ
Η Χαμάς καλεί τους μεσολαβητές να πιέσουν για την υλοποίηση των επόμενων βημάτων της εκεχειρίας

Η Χαμάς κάλεσε σήμερα Παρασκευή (17/10) τους μεσολαβητές, να ασκήσουν πίεση για τα επόμενα βήματα που προβλέπει η κατάπαυση του πυρός στη Γάζα, μεταξύ των οποίων είναι το άνοιγμα και πάλι της μεθορίου, η είσοδος της βοήθειας, η εγκαθίδρυση μιας διοίκησης και η ολοκλήρωση της αποχώρησης του Ισραήλ.
Οι εχθροπραξίες σταμάτησαν σε μεγάλο βαθμό στη Γάζα βάσει του σχεδίου του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, που προσυπέγραψαν οι μεσολαβήτριες χώρες Αίγυπτος, Κατάρ και Τουρκία. Όμως περαιτέρω βήματα καθυστερούν εν μέρει εξαιτίας των ισραηλινών κατηγοριών ότι οι Παλαιστίνιοι μαχητές καθυστερούν υπερβολικά στην παράδοση σορών νεκρών ομήρων.
Το Ισραήλ δήλωσε χθες, Πέμπτη, πως ετοιμάζεται για το εκ νέου άνοιγμα του περάσματος της Ράφα ανάμεσα στη Γάζα και την Αίγυπτο ώστε να επιτραπεί στους Παλαιστίνιους να εισέρχονται και να εξέρχονται, όμως δεν ανέφερε ημερομηνία καθώς το Ισραήλ και η Χαμάς αλληλοκατηγορούνται για παραβιάσεις της κατάπαυσης του πυρός.
Άλλα άλυτα στοιχεία του σχεδίου περιλαμβάνουν τον αφοπλισμό των μαχητών και τη μελλοντική διακυβέρνηση της Γάζας.
Η Χαμάς δήλωσε ότι παραμένει δεσμευμένη στη συμφωνία κατάπαυσης του πυρός και στην παράδοση των σορών όλων των υπόλοιπων ομήρων, όμως είπε πως αυτή η διαδικασία μπορεί να χρειαστεί χρόνο.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

-
ΑΘΛΗΤΙΚΑ21 ώρες ago
Ο πρόεδρος της Μπράιτον μίλησε για τον Κωστούλα
-
ΕΛΛΑΔΑ19 ώρες ago
Αγέλη λύκων κυκλοφορούν στη περιοχή
-
ΚΟΣΜΟΣ21 ώρες ago
«Εταίρα του Τραμπ» χαρακτήρισε τη Μελόνι συνδικαλιστής – Η οργισμένη απάντηση της Ιταλίδας πρωθυπουργού
-
ΑΘΛΗΤΙΚΑ23 ώρες ago
Πιρόλα: «Δύσκολο το παιχνίδι με ΑΕΛ Novibet – Στον Ολυμπιακό νιώθω πως βρίσκομαι στο σπίτι μου»
-
VIDEO23 ώρες ago
🚧 Σε υπό εξέλιξη έργα και στο Αλιγαρόρεμα βρέθηκε ο Αχιλλέας Μπέος
-
ΕΛΛΑΔΑ12 ώρες ago
Διπλό τροχαίο στον Κηφισό: Προβλήματα στην κυκλοφορία
-
VIDEO22 ώρες ago
Δελτίο Ειδήσεων 16/10/2025 18:00
-
ΠΟΛΙΤΙΚΗ9 ώρες ago
Στον οδικό χάρτη της Κομισιόν για την Αμυντική Ετοιμότητα της ΕΕ μέχρι το 2030 οι προτάσεις της Ελλάδας