Connect with us
banner epikhirisis

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κωνσταντοπούλου: Το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ δεν κλείνει, όσο και αν προσπαθούν να το κλείσουν

Published

on

Για ακόμα μία επιχείρηση συγκάλυψης ενός «μείζονος σκανδάλου, του σκανδάλου του ΟΠΕΚΕΠΕ, του εγκλήματος του ΟΠΕΚΕΠΕ», κάνει λόγο η Ζωή Κωνσταντοπούλου, κατηγορώντας τον Κυριάκο Μητσοτάκη για «ευθεία μείζονα εμπλοκή».

Μιλώντας σε δημοσιογράφους στο περιστύλιο της Βουλής, η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «έχει πέσει να μπαζώσει την υπόθεση και να την κλείσει», επισημαίνοντας ότι το κόμμα της «δεν θα συμπράξει σε αυτή την επιχείρηση, αλλά θα παλέψουμε μέχρι και την τελευταία στιγμή, και η τελευταία στιγμή δεν είναι μόνον αύριο, για να συνεχιστεί η διερεύνηση της Εξεταστικής Επιτροπής και κυρίως για να καθίσουν στο σκαμνί όλοι εκείνοι που ενέχονται σε οικονομικά εγκλήματα σε βάρος του Δημοσίου, όλοι εκείνοι που εμπλέκονται στην εγκληματική οργάνωση την οποία δείχνουν οι Ευρωπαίες Εισαγγελείς με το διαβιβαστικό τους έγγραφο».

Σύμφωνα με την κυρία Κωνσταντοπούλου «είναι σαφές ότι υπάρχει μείζων ποινική ευθύνη Βορίδη, Αυγενάκη, κυρίως όμως είναι σαφές ότι υπάρχει μείζων ποινική ευθύνη Μητσοτάκη». 

«Το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ λοιπόν δεν κλείνει, όσο και αν προσπαθούν να το κλείσουν, και για εμάς θα παραμείνει ορθάνοιχτο. Είναι εξάλλου εν εξελίξει μια συνεχιζόμενη εγκληματική δραστηριότητα γύρω από το σκάνδαλο, με καταστροφή στοιχείων, είδαμε να πετιούνται κούτες του ΟΠΕΚΕΠΕ από μπαλκόνια, με εξαπάτηση των αρμοδίων Αρχών, είδαμε να παραιτούνται οι σημερινοί, μέχρι και προχτές, λογιστές που ορίστηκαν για τον οικονομικό έλεγχο στο πεδίο του ΟΠΕΚΕΠΕ και να καταγγέλλουν απάτη που μαίνεται και σήμερα», σημείωσε η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας και συμπλήρωσε:

«Και βεβαίως είδαμε και ακούσαμε και πιστοποιήσαμε ότι γύρω από την εμπλοκή κυβερνητικών και κομματικών προσώπων της Νέας Δημοκρατίας στο σκάνδαλο και στις δικογραφίες για τον ΟΠΕΚΕΠΕ, παίζονται παιχνίδια εκβιασμών, διακίνησης περιεχομένου που εμπίπτει στο απόρρητο των επικοινωνιών και στο δικαστικό απόρρητο και διαχείρισης της κοινοβουλευτικής ομάδας της Νέας Δημοκρατίας από τον κ. Μητσοτάκη μέσω του κ. Μυλωνάκη. Να είναι λοιπόν σίγουροι οι εμπλεκόμενοι ότι εμείς δεν πρόκειται να συναινέσουμε ούτε και να συμπράξουμε σε μια κακοστημένη παράσταση κλεισίματος εργασιών της Επιτροπής. Θα εμείνουμε και θα επιμείνουμε μέχρι τέλους για τη συνέχιση των εργασιών της Εξεταστικής Επιτροπής και για τη σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής.

Advertisement

Προειδοποιώ ότι τα αδικήματα δεν εμπίπτουν στον Νόμο περί Ευθύνης Υπουργών και επομένως να μην βαυκαλίζονται ότι γλύτωσαν. Και τέλος προειδοποιώ ότι όσο σκοτεινές κι αν είναι αυτές οι μέρες θα τελειώσουν. Και διαβεβαιώνω τους πολίτες, όταν η αλήθεια λάμψει τότε όλοι αυτοί που σήμερα καγχάζουν και καταπιέζουν αυτοί που επιτίθενται στους εργαζόμενους υγειονομικούς και γιατρούς, αυτοί που κραυγάζουν καθεστωτικά και δένουν πισθάγκωνα γιατρούς γιατί διαμαρτύρονται για τις συνθήκες του ΕΣΥ, όλοι αυτοί θα πάνε εκεί όπου ανήκουν, στη φυλακή». 

«Φέρνετε ως δήθεν μεταρρύθμιση το Μητρώο Παρακολούθησης Υποθέσεων Διαφθοράς»

Στα πρόσφατα επεισόδια στο νοσοκομείο της Νίκαιας, κατά την επίσκεψη του ‘Αδωνι Γεωργιάδη, αναφέρθηκε επίσης η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας, στη συζήτηση του νομοσχεδίου του υπουργείου Δικαιοσύνης. 

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου, έκανε λόγο για «επιδρομή του υπουργού, περιστοιχισμένος από κρανοφόρους, κουκουλοφόρους, αστυνομικούς…», ενώ επισήμανε ότι «ακόμα δεν έχει βγει να απαντήσει ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, σε ποια διατεταγμένη υπηρεσία ήταν αυτοί οι αστυνομικοί που είδαμε με κράνη μοτοσυκλέτας, αστυνομικοί της ομάδας “Δράση”, χωρίς να φαίνονται τα χαρακτηριστικά τους, όπως οι εγκληματίες δηλαδή».

Η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας τόνισε ότι «η δράση αστυνομικών με καλυμμένα χαρακτηριστικά και χωρίς διακριτικά, είναι βαρύτατα εγκληματική πράξη». Όσον αφορά στον γιατρό του νοσοκομείου Δημήτρη Ζιαζιά, είπε ότι «υπέστη παράνομη βία, παράνομη κατακράτηση και σειρά αξιόποινων συμπεριφορών σε βάρος του, στον χώρο εργασίας του, από εν ενεργεία υπουργό Υγείας και από εν ενεργεία αστυνομικούς». 

Η κ. Κωνσταντοπούλου κάλεσε την κυβέρνηση να αφήσει «τις ρητορείες “είμαστε η προσωποποίηση της κανονικότητας, της ομαλότητας και της μετριοπάθειας”» και πρόσθεσε ότι «όσο για αυτή την παράσταση των κλόουν, αποκλείεται να σας την κλέψουμε. Έχετε σαφώς την πρωτοκαθεδρία στους “κλοουνισμούς” και τον λένε με τον πιο προσφυή τρόπο, οι ίδιοι οι πολίτες και τα νέα παιδιά στο διαδίκτυο, βάζοντας ως υπόκρουση τα “κατορθώματα” Γεωργιάδη και Μητσοτάκη, ζωγραφίζοντας το προσωπείο του κλόουν». 

Advertisement

Η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας αναφερόμενη στο νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης που συζητείται στην Ολομέλεια, είπε ότι «φέρνετε ως δήθεν μεταρρύθμιση “Μητρώο Παρακολούθησης Υποθέσεων Διαφθοράς”, αλλά αν δοκιμάσει κανείς, πλην ημών που είμαστε εκπαιδευμένοι, να παρακολουθήσει τη δική σας διαφθορά, θα πάθει ίλιγγο». 

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου κατηγόρησε τον υπουργό Δικαιοσύνης ότι «σήμερα επιχείρησε για πολλοστή φορά να “μπαζώσει” μείζονα ζητήματα και από ό,τι πληροφορήθηκα επιχείρησε να τοποθετηθεί και για τη Chevron και για την ανάρτηση του πρώην πρωθυπουργού κύριου Σαμαρά, ο οποίος σας καταλογίζει διαφθορά στη σύμβαση με τη Chevron».

Η κ. Κωνσταντοπούλου μίλησε για «διατυπώσεις» που σαφώς παραπέμπουν σε ρήτρες απώλειας κυριαρχίας», τονίζοντας ότι αυτό «σημαίνει ότι ο αγαπημένος σας Κυρ. Μητσοτάκης, κάνει μπίζνες, διαπραγματευόμενος ακόμα και την εθνική μας κυριαρχία». «Και ποιος ήρθε να τον δικαιολογήσει για άλλη μια φορά, για να “μπαζώσει” τα ανομήματα; Μα ο Φλωρίδης. Ποιος είναι πιο αρμόδιος για το “μπάζωμα”. Ο πλέον αρμόδιος». 

Για την πολύνεκρη τραγωδία των Τεμπών, η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας τόνισε ότι «είναι σαφές» τι προσπαθεί να κάνει η κυβέρνηση. «Θέλετε στημένες συνθέσεις, στημένες εκθέσεις, στημένες εξετάσεις, στημένες δίκες… Θα βρείτε απέναντί σας αποφασισμένους ανθρώπους και αποφασισμένες κοινωνικές δυνάμεις». 

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος
Advertisement



Περισσότερα Εδω

Advertisement

Μέλος του
Μητρώου Ηλεκτρονικού Τύπου
Μ.Η.Τ. 252107

dei 03 2025 myHome GasControl 300x250
Advertisement
Dei
main logo black
455937950 1028081182654240 8041229916307210525 n
Advertisement

ΔΕΙΤΕ ΤΩΡΑ ΣΤΟ ASTRATV

Advertisement
Anassa
Advertisement

Facebook

Advertisement

Δημοφιλή

Iδιοκτησία ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΕΠΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ASTRA AE
AΦΜ 094214456
Δ Ο Υ ΒΟΛΟΥ
ΓΕΜΗ:50683644000
DOMAIN NAME ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ:ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΕΠΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ASTRA AE - astratv.gr
Εδρα Γ.ΚΑΡΤΑΛΗ 76-ΒΟΛΟΣ ΤΚ 38333 ΤΗΛ.ΕΠΙΚ. 2421031434
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΗΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ [email protected]
ΜΕΤΟΧΟΙ:Κοκκίνηq Εμμανουήλ (50%) - Κοκκίνης Αθανάσιος (50%)
Νόμιμος εκπρόσωπος : Παναγιώτα Τσιρτόγλου
Διευθυντής: Σοφία Κοντοθανάση
Διευθυντής Σύνταξης: Βασιλική Σαμακοβλή
ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ: Τσιργόγλου Παναγιώτα
ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ DOMAIN NAME: ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ ASTRA A.E. Copyright © 2025 AstraTV.gr

Μετάβαση στο περιεχόμενο