ΕΛΛΑΔΑ
Λογομαχία κατέληξε σε φονικό, ελεύθερος από το 2018 ο πατροκτόνος με τον νόμο Παρασκευόπουλου
Σπυρος Δαρσινος
Διαβάστε: Γλυφάδα: “Σκότωσα τη μητέρα μου, σκότωσα και τον πατέρα μου, θα σκοτώσω και τα αδέλφια μου, αν με αφήσετε και πάλι ελεύθερο” είπε ο δράστης (Εικόνες & Βίντεο)
Δολοφονία στη Γλυφάδα: Ο δράστης είχε απειλήσει και τα αδέλφια του
Σύμφωνα με πληροφορίες του parapolitika.gr o 46χρονος, ο οποίος είχε δολοφονήσει και τη μητέρα του τον Μάρτιο του 2014, κέρδισε την ελευθερία του υπό συγκεκριμένους περιοριστικούς όρους το 2018 και έκτοτε ακολουθούσε πιστά τις δικαστικές εντολές, εμφανιζόμενος δύο φορές τον μήνα στο ΑΤ της περιοχής.
Όπως αναφέρουν οι Αρχές, τελευταία εμφάνισή του στο Τμήμα Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Γλυφάδας ήταν μόλις την 16η Ιανουαρίου, εννιά ημέρες πριν το νέο φρικτό φονικό. Παράλληλα, διέμενε κανονικά στο σπίτι του πατέρα του, επί της οδού Γυθείου, καθώς είχε και αυτή την υποχρέωση προκειμένου να παραμείνει εκτός φυλακής.
Είχε αποφυλακιστεί με τον νόμο Παρασκευόπουλου
Σημειώνεται πως είχε καταδικαστεί για τη δολοφονία της μητέρας του σε ποινή 16ετούς κάθειρξης, ένεκα και της ψυχικής του αστάθειας. Όπως αναφέρουν πηγές του parapolitika.gr και σε αυτή την υπόθεση υπάρχει το αποτύπωμα του περίφημου νόμου Παρασκευόπουλου, όπου έχει προκαλέσει έντονη συζήτηση κατά καιρούς σε πολιτικό αλλά και κοινωνικό επίπεδο.
Η αποφυλάκισή του διατάχθηκε στις 24 Απριλίου του 2018 και αμέσως μετά ο εισαγγελέας διέταξε τον εγκλεισμό του στο Δρομοκαΐτειο. Μέχρι στιγμής δεν είναι γνωστό πότε ακριβώς πήρε εξιτήριο.
Το χρονικό
Αστυνομικοί της Άμεσης Δράσης έφτασαν επί της οδού Γυθείου γύρω στις 08:00 το πρωί της Κυριακής (25/1) καθώς είχαν κληθεί από κάτοικο της περιοχής για φασαρία μεταξύ τουλάχιστον δύο ανδρών. Σύμφωνα με τα όσα φέρεται ν’ ανέφερε η καταγγελία, ακούγονταν φωνές και καβγάδες. Όταν η Άμεση Δράση έφτασε στο σημείο, εντόπισαν τον 46χρονο άνδρα στο διαμέρισμα του πρώτου ορόφου μίας μικρής πολυκατοικίας και μάλιστα ήταν σε κατάσταση σύγχυσης. Φερόταν περίεργα και γρήγορα οι αστυνομικοί κατάλαβαν πως κάτι δεν πήγαινε καλά. Όταν τον ρώτησαν που βρίσκεται ο πατέρας του, ο 46χρονος αποκάλυψε πως τον είχε κλείσει στο πορτ παγκάζ του αυτοκινήτου που ήταν σταθμευμένο ακριβώς απ’ έξω από το σπίτι.
Οι αστυνομικοί βρήκαν τον άτυχο 80χρονο άνδρα αιμόφυρτο. Ο 46χρονος δε, φέρεται να είπε στους αστυνομικούς πως, αν δεν τον σταματήσουν θα σκοτώσει και τα δύο αδέλφια του! Ο 46χρονος μεταφέρθηκε στο τμήμα της Γλυφάδας όπου και συνελήφθη. Στο σημείο βρέθηκε και το μαχαίρι με το οποίο ο 46χρονος έπληξε αρκετές φορές το σώμα του άτυχου πατέρα του.
Στις 27 Μαρτίου του 2014 ο δράστης είχε μαχαιρώσει και τη μητέρα του μέσα σε διαμέρισμα της οικογένειας και την είχε τοποθετήσει μέσα στην μπανιέρα του σπιτιού τους. Τότε είχε συλληφθεί και καταδικαστεί, ενώ είχε διαγνωστεί με σοβαρά ψυχιατρικά προβλήματα.
-
ΕΛΛΑΔΑ19 ώρες agoΑκυρώσεις, καθυστερήσεις και ταλαιπωρία στα αεροδρόμια Ηρακλείου και Χανίων
-
ΠΟΛΙΤΙΚΗ6 ώρες agoK. Xατζηδάκης: 14 παρεμβάσεις στο νέο νομοσχέδιο για ένα κράτος πιο φιλικό στον πολίτη
-
ΕΛΛΑΔΑ10 ώρες agoΑσλανίδης για τη δίκη των Τεμπών: “Νομίζαμε ότι μπαίναμε στο Αλκατράζ
-
ΚΟΣΜΟΣ22 ώρες agoΕπιστολή Πεζεσκιάν προς τον αμερικανικό λαό: Επινόηση του Ισραήλ τα περί «ιρανικής απειλής», οι ΗΠΑ σύρθηκαν σε αυτόν τον πόλεμο
-
ΠΟΛΙΤΙΚΗ11 ώρες agoΘ. Πλεύρης στο ΕΡΤnews: Aν ολοκληρωθεί σύντομα ο πόλεμος δεν θα έχουμε αρνητικές συνέπειες στο μεταναστευτικό
-
ΠΟΛΙΤΙΚΗ2 ώρες agoΜαθητή Ειδικού Σχολείου που του είχε στείλει επιστολή συνάντησε ο Κ. Μητσοτάκης – Δέσμευση για έργα και ενίσχυση δομών και υπηρεσιών σε άτομα με αναπηρία
-
ΠΟΛΙΤΙΚΗ5 ώρες agoΟΠΕΚΕΠΕ: Στο υπουργείο Δικαιοσύνης η δικογραφία για δύο εν ενεργεία βουλευτές – Στα άκρα η πολιτική σύγκρουση
-
ΚΟΣΜΟΣ10 ώρες agoΝΑΤΟ: Ο Ρούτε θα επισκεφθεί την Ουάσινγκτον την επόμενη εβδομάδα









