ΕΛΛΑΔΑ
Νέα διαμαρτυρία δικηγόρων για το νέο δικαστικό χάρτη
Έντονες αναταράξεις στο δικηγορικό κόσμο εξακολουθεί να προκαλεί η εφαρμογή του νέου δικαστικού χάρτη που τέθηκε σε εφαρμογή με την έναρξη του νέου δικαστικού έτους.
Σήμερα οι δικηγόροι πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τον Άρειο Πάγο, ενώ και τις επόμενες μέρες έχουν προγραμματίσει στοχευμένες κινητοποιήσεις.
Ο πρόεδρος του ΔΣΑ Δημήτρης Βερβεσός σε δηλώσεις του τόνισε μεταξύ των άλλων τα εξής: «Ο νέος δικαστικός χάρτης κινείται σε αχαρτογράφητα νερά, είναι ένα νέο δικαστικό χάος, το οποίο έχει αλλάξει την καθημερινότητα των Ελλήνων δικηγόρων, των Ελλήνων συλλειτουργών της δικαιοσύνης, των δικαστικών υπαλλήλων, των δικαστών, των πολιτών επί τα χείρω.
»Δεν υπάρχουν συγκεκριμένες ρυθμίσεις, δεν λειτουργούν τα ηλεκτρονικά συστήματα, οι νομοθετικές ρυθμίσεις δημιουργούν ασάφεια σε σχέση με δικαιώματα που κινδυνεύουν να χαθούν. Η αξιοπρέπεια των δικηγόρων τσαλαπατιέται καθημερινά. Καλούμε την Κυβέρνηση άμεσα να λύσει τα προβλήματα στην Αθήνα, στο μεγαλύτερο Πρωτοδικείο της χώρας και της Ευρώπης».
Από την πλευρά του ο αντιπρόεδρος του ΔΣΑ Μιχάλης Καλαντζόπουλος σημείωσε: «Τα προβλήματα είναι πάρα πολλά και δημιουργούν ένα κλίμα ανασφάλειας δικαίου. Είναι πρωτοφανές το γεγονός ότι στην πράξη δεν υπάρχουν υποδομές, δεν ήταν έτοιμο το υπουργείο Δικαιοσύνης να εφαρμόσει το νέο δικαστικό χάρτη με αποτέλεσμα οι δικηγόροι να μην ξέρουν πού δικάζονται οι υποθέσεις τους, οι πολίτες να μην ξέρουν πού είναι η αίθουσά τους και τα προβλήματα ιδίως στα περιφερειακά πρωτοδικεία να είναι όλο και περισσότερα».
-
VIDEO9 ώρες ago⛽ Fuel Pass: Αντίστροφη μέτρηση για την πλατφόρμα – Πότε ανοίγει
-
VIDEO10 ώρες agoΣΥΛΛΗΨΗ: 42χρονος επιχείρησε να ξεφορτωθεί ναρκωτικά – Στα χέρια της αστυνομίας 🚔
-
ΒΟΛΟΣ10 ώρες agoΔιπλή επιτυχία για τους μαθητές της Σκακιστικής Λέσχης του 2ου Προτύπου Γυμνασίου Βόλου
-
LIFESTYLE24 ώρες agoΔάκρυα για την Πόπη Μαλλιωτάκη και τον γιο της, Βασίλη, μιλώντας για τη δολοφονία του Μπάμπη Λαζαρίδη (Βίντεο)
-
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ18 ώρες agoΈνα βιβλιοπωλείο για θέατρο και σινεμά ανοίγει στην Κυψέλη
-
ΕΛΛΑΔΑ10 ώρες agoΗ κατάσταση υγείας της 40χρονης που τα μαλλιά της πιάστηκαν σε μηχάνημα εργοστασίου
-
ΠΟΛΙΤΙΚΗ15 ώρες agoK. Xατζηδάκης: 14 παρεμβάσεις στο νέο νομοσχέδιο για ένα κράτος πιο φιλικό στον πολίτη
-
ΕΛΛΑΔΑ9 ώρες agoΣούδα: Ανεβάζουν την οικονομία των Χανίων οι 2.000 του “Charles de Gaulle”









