Connect with us
banner epikhirisis

ΚΟΣΜΟΣ

Ο Μάικλ Μαν αναφέρθηκε στο πολιτικό κλίμα στις ΗΠΑ – «Αυτό που συμβαίνει μοιάζει με τη δεκαετία του ’60 κατά μία έννοια»

Published

on

ap23332028498215 scaled.jpg

Ο Μάικλ Μαν ο οποίος τιμάται στο Φεστιβάλ Λιμιέρ στη Λυών, με ένα αφιέρωμα στην καριέρα του, αναφέρθηκε στην περίοδο που πέρασε στο Παρίσι, καταγράφοντας τις φοιτητικές εξεγέρσεις του 1968 για το NBC. Εκείνη η χρονιά, όπως είπε, άφησε ανεξίτηλο το στίγμα της στον ίδιο και στο σύνολο του έργου του.

«Αυτή η εμπειρία ήταν τόσο καθοριστική για μένα προσωπικά, επειδή το ’68 ήταν αυτή η καθοριστική χρονιά» είπε ο Μαν στον Τιερί Φρεμό επικεφαλής του Φεστιβάλ των Καννών που ηγείται του Φεστιβάλ Λιμιέρ, σε masterclass που διήρκεσε σχεδόν δύο ώρες, σύμφωνα με το Variety. «Κορυφώθηκε με το Συνέδριο των Δημοκρατικών στο Σικάγο και μια αστυνομική εξέγερση, με τη δολοφονία 500 φοιτητών στην Πόλη του Μεξικού, με τον θάνατο του Μάρτιν Λούθερ Κινγκ, του Μπόμπι Κένεντι. Ήταν η καθοριστική χρονιά για την αφύπνιση της συνείδησης των ανθρώπων» σημείωσε.

Ο Μαν αποκάλυψε ότι πολλές από τις ταινίες του είναι γεμάτες με αναφορές από εκείνη την ταραχώδη εποχή.

O Αμερικανός σκηνοθέτης, σεναριογράφος και παραγωγός έκανε παραλληλισμό με το τρέχον πολιτικό διχασμό στις ΗΠΑ, λέγοντας: «Αυτό που συμβαίνει τώρα μοιάζει με τη δεκαετία του ’60 στην Αμερική κατά μία έννοια. Εκτός του ότι η πρωτοπορία και η αντίσταση σήμερα βρίσκονται στο “South Park”» αστειεύτηκε.

Απαντώντας στην ερώτηση ποιο διαφορετικό είδος θα τον ενδιέφερε να εξερευνήσει, ο Μαν είπε ότι θα μπορούσε να φανταστεί τον εαυτό του να σκηνοθετεί μια ταινία επιστημονικής φαντασίας και ανέφερε ότι είναι «θαυμαστής» της γαλλικής ανθολογίας κόμικς επιστημονικής φαντασίας του «Metal Hurlant» που εκδόθηκε στις ΗΠΑ ως «Heavy Metal».

Advertisement

Είπε επίσης ότι «ήθελε να γυρίσει ένα γουέστερν» και ότι έχει ήδη γράψει δύο σενάρια, το ένα εκ των οποίων είναι για μια ταινία με τίτλο «Comanche», της οποία είναι παραγωγός με σκηνοθέτη τον Σκοτ Κούπερ.

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber



Περισσότερα Εδω

Advertisement
dei 03 2025 myHome GasControl 300x250
Advertisement
Dei
main logo black
455937950 1028081182654240 8041229916307210525 n
Advertisement

ΔΕΙΤΕ ΤΩΡΑ ΣΤΟ ASTRATV

Advertisement
Anassa
Advertisement

Facebook

Advertisement

Δημοφιλή

Διαχειρίστρια- Διευθύντρια : Σοφία Κοντοθανάση
Iδιοκτησία – Δικαιούχος domain name ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΕΠΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ASTRA AE
AΦΜ 094214456
Δ Ο Υ ΒΟΛΟΥ
Εδρα Γ.ΚΑΡΤΑΛΗ 76-ΒΟΛΟΣ ΤΚ 38333 ΤΗΛ.ΕΠΙΚ. 2421031434
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΗΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ [email protected]
Νόμιμος εκπρόσωπος : Παναγιώτα Τσιρτόγλου
Τεχνικός προϊστάμενος : Μιχάλης Χειμωνίδης
Εμπορικό τμήμα – Λογιστήριο : Μαρία Παπαζέτη
Διευθυντ.ς Σύνταξης: Σοφία Κοντοθανάση
Ρεπορτάζ: Βασίλης Μπαντίδης
Copyright © 2024 AstraTV.gr - Γ.Ε.Μ.Η.: 50683644000

Μετάβαση στο περιεχόμενο