ΒΟΛΟΣ
Ποινή φυλάκισης 3 ετών με αναστολή σε 23χρονο Βολιώτη για βιασμό συνομήλικής του το 2021
Ποινή φυλάκισης 3 ετών με αναστολή επέβαλε σήμερα το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Λάρισας σε 23χρονο Βολιώτη ο οποίος κρίθηκε ένοχος για βιασμό συνομήλικής του σε πάρτι ενηλικίωσης φίλου τους τον Δεκέμβριο του 2021 στον Βόλο.
Η απόφαση του δικαστηρίου ήταν κατά πλειοψηφία (4 προς 3) με τρεις ενόρκους να μειοψηφούν. Επίσης, το δικαστήριο του επέβαλε να καταβάλει αποζημίωση στην παθούσα 3.000 ευρώ.
Συγκεκριμένα, το φρικτό περιστατικό σημειώθηκε στις 14 Δεκεμβρίου του 2021 όταν ο κατηγορούμενος ήταν ηλικίας 18 ετών και είχε μόλις τέσσερις μέρες που είχε ενηλικιωθεί, προκαλώντας σοκ στην τοπική κοινωνία.
Το δικαστήριο του αναγνώρισε το ελαφρυντικό της μετεφηβικής ηλικίας και του έντιμου βίου μετά την πράξη. Δεν αποδέχτηκε όμως τον ισχυρισμό του ότι προχώρησε στην ερωτική συνεύρεση με τη συναίνεση της παθούσας.
Ο εισαγγελέας έδρας τόνισε ότι η κοπέλα εξεδήλωσε από την αρχή την άρνησή της και πως δεν υπήρχε καμία μορφή συναίνεσης.
Η παθούσα εξεταζόμενη τόνισε ότι κατά τη διάρκεια της πράξης της έκλεινε το στόμα, της έπιανε τα χέρια και συνέχιζε την προσπάθειά του παρά τις όποιες δικές της απέλπιδες προσπάθειες να τον αποκρούσει.
Σύμφωνα με την καταγγελία που είχε γίνει στην Αστυνομία, στις 2 τα ξημερώματα η κοπέλα που προς στιγμήν διασκέδαζε αμέριμνη ζήτησε από τον διοργανωτή του πάρτι να πάει σε κάποιο δωμάτιο για να αλλάξει ρούχα, επειδή ζεσταινόταν.
Πήρε κλειδί επειδή το δωμάτιο όπου θα πήγαινε ήταν κλειδωμένο, κατέβηκε στον κάτω όροφο, πήγε στον υποδεικνυόμενο χώρο και ενώ ήταν εκεί με σκοπό να βάλει μια βερμούδα, εισέβαλε στο δωμάτιο ο κατηγορούμενος ο οποίος την είχε ακολουθήσει.
Στη συνέχεια άρχισε να της βγάζει τα ρούχα χωρίς τη θέλησής της ενώ εκείνη φώναζε ζητώντας του να σταματήσει. Στη συνέχεια ο διοργανωτής φέρεται να κλείδωσε τους δύο νέους στο δωμάτιο απ’ έξω.
Ο 18χρονος συνέχισε το σχέδιό του ενώ η κοπέλα του φώναζε καθ’ όλη τη διάρκεια της πράξης να σταματήσει.
Αφού ολοκληρώθηκε το μαρτύριο η κοπέλα τηλεφώνησε στο διοργανωτή εκείνος τους ξεκλείδωσε και μετά η παθούσα μετέβη στο μπάνιο όπου κατέρρευσε.
Δικηγόρος πολιτικής αγωγής ήταν ο Αντώνης Ξηρός, ενώ υπεράσπισης ο Θανάσης Χαρμάνης.
ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ
-
VIDEO14 ώρες agoΣοκ στη Μαγνησία: Νεκρός 68χρονος γνωστός χρυσοχόος
-
ΒΟΛΟΣ24 ώρες ago«Θα μας σκότωνε, μας έσωσε η αστυνομία που ήρθε πολύ γρήγορα» Η 42χρονη ενεργοποίησε το Panic Button
-
ΕΛΛΑΔΑ20 ώρες agoΝεκρός 53χρονος που υπέστη καρδιακό επεισόδιο κατά τη διάρκεια αθλητικής δραστηριότητας
-
ΒΟΛΟΣ11 ώρες agoΑπολογούνται σήμερα οι εμπλεκόμενοι στην εγκληματική οργάνωση των ναρκωτικών – Αναμένονται προφυλακίσεις
-
ΒΟΛΟΣ24 ώρες agoΣυνάντηση Κουλούρη – Παπαδημητρίου στο Διοικητήριο της Περιφερειακής Ενότητας
-
ΕΛΛΑΔΑ18 ώρες agoΤραγωδία στα Τέμπη: Η Εισαγγελία Λάρισας έδωσε εντολή για την εκταφή εννιά σορών
-
ΠΟΛΙΤΙΚΗ19 ώρες agoΑδ. Γεωργιάδης: Η στοχοποίηση της Στρατινάκη και του Γεωργίου έχει πολιτικά και επικοινωνιακά κίνητρα
-
ΕΛΛΑΔΑ22 ώρες agoΚυριάκος Μητσοτάκης για Ελένη Γλύκατζη-Αρβελέρ: Χάνω εκείνη που μου δίδαξε τη σημασία του έργου και του αποτελέσματος








