Connect with us
banner epikhirisis

ΕΛΛΑΔΑ

Συλλαλητήριο των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ έξω από τη Βουλή: «Δεν θα τους περάσει!»

Published

on

larko vouli 620x350.jpg

«Τους δείξαμε ότι αντέχουμε. Ο,τι κι αν ψηφίσουν εκεί μέσα, θα το κάνουμε κουρελόχαρτο», τόνισε ο Παναγιώτης Πολίτης, πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ στη Λάρυμνα, μιλώντας στο τέλος της μεγάλης και πολύωρης συγκέντρωσης-διαδήλωσης έξω από τη Βουλή (φωτογραφία, επάνω, από τον 902.gr), των εργαζομένων και των Σωματείων της ΛΑΡΚΟ οι οποίοι είχαν στο πλευρό τους συνδικάτα, φορείς, χιλιάδες εργαζόμενους και νεολαία από την Αττική, τη Στερεά Ελλάδα και την Εύβοια.

«Η κυβέρνηση της ΝΔ προφανώς και το ψήφισε. Δεν είναι η πρώτη τροπολογία και νόμος που προσπαθεί να μας πετάξει έξω. Γυρίζουμε πίσω στα χωριά μας, στο εργοστάσιο, στα μεταλλεία, στα εργοτάξια, θα κάνουμε το συντονιστικό των Σωματείων, τα Διοικητικά μας Συμβούλια, τις Γενικές Συνελεύσεις.

«Η ΛΑΡΚΟ θα ξαναλειτουργήσει είτε το θέλουν, είτε δεν το θέλουν»

»Προετοιμαζόμαστε για σύγκρουση. Το είπαμε και πριν δύο χρόνια αυτό. Αυτοί θα προσπαθούν να μας ξεριζώσουν από τον τόπο μας και εμείς με τη δική σας βοήθεια θα παραμείνουμε εκεί μέχρι το τέλος.

»Ενα είναι σίγουρο: ότι είμαστε στη σωστή πλευρά της ιστορίας και θα αγωνιστούμε μέχρι τη νίκη. Δεν θα τους περάσει! Η ΛΑΡΚΟ θα ξαναλειτουργήσει είτε το θέλουν, είτε δεν το θέλουν» υπογράμμισε ο Π. Πολίτης

«Κάτω τα χέρια από τη ΛΑΡΚΟ», «Οι εργάτες της ΛΑΡΚΟ καμίνια, μηχανές θα τ’ ανάψουνε ξανά!» ήταν μεταξύ των συνθημάτων που κυριαρχούσαν στη συγκέντρωση-διαδήλωση που ξεκίνησε από τις 11 το πρωί ως τα μεσάνυχτα, οπότε ψηφίστηκε στη Βουλή η τροπολογία της κυβέρνησης.

Advertisement

Οι συμμετέχοντες απαίτησαν να μείνει η ΛΑΡΚΟ ανοιχτή και να διασφαλισθούν όλες οι θέσεις εργασίας.

«Να μη γίνουμε εσωτερικοί μετανάστες»

«Θέλουμε να συνεχίσουμε να ζούμε στις περιοχές μας και να μη γίνουμε εσωτερικοί μετανάστες», είπε ο Γιώργος Σελεβάκος, πρόεδρος του Σωματείου στα Μεταλλεία Χαλκίδας, καλώντας σε συνέχιση της πάλης.

Στις 11:00 ξεκίνησε και παναττική στάση εργασίας σε ένδειξη αλληλεγγύης στον αγώνα των εργατών της ΛΑΡΚΟ, την οποία είχαν αποφασίσει όλα τα Εργατικά Κέντρα (Αθήνας, Πειραιά, Λαυρίου – Ανατολικής Αττικής, Ελευσίνας – Δυτικής Αττικής και Σαλαμίνας), ενώ στάση εργασίας είχε προκηρυχθεί και στο Δημόσιο, στην Αττική και στη Στερεά.

Επίσης, Εργατικά Κέντρα από τη Στερεά και την Εύβοια είχαν πάρει αποφάσεις για απεργία και στάσεις εργασίας. Ετσι, δίπλα στα λεωφορεία που ξεκίνησαν από τη Λάρυμνα και τα γύρω χωριά, τα μεταλλεία της ΛΑΡΚΟ στην Εύβοια και τη Βοιωτία, κατέφθασαν και διαδηλωτές που ξεκίνησαν από Λαμία, Χαλκίδα, Λιβαδειά, και Θήβα.

Πηγή: ΑΠΕ

Advertisement

Περισσότερα Εδω

Advertisement
300x250 Giota Negka
dei 03 2025 myHome GasControl 300x250
Advertisement
Dei
455937950 1028081182654240 8041229916307210525 n
Advertisement

ΔΕΙΤΕ ΤΩΡΑ ΣΤΟ ASTRATV

Advertisement
Anassa
Advertisement

Facebook

Advertisement

Δημοφιλή

Διαχειρίστρια- Διευθύντρια : Σοφία Κοντοθανάση
Iδιοκτησία – Δικαιούχος domain name ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΕΠΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ASTRA AE
AΦΜ 094214456
Δ Ο Υ ΒΟΛΟΥ
Εδρα Γ.ΚΑΡΤΑΛΗ 76-ΒΟΛΟΣ ΤΚ 38333 ΤΗΛ.ΕΠΙΚ. 2421031434
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΗΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ [email protected]
Νόμιμος εκπρόσωπος : Παναγιώτα Τσιρτόγλου
Τεχνικός προϊστάμενος : Μιχάλης Χειμωνίδης
Εμπορικό τμήμα – Λογιστήριο : Μαρία Παπαζέτη
Διευθυντ.ς Σύνταξης: Σοφία Κοντοθανάση
Ρεπορτάζ: Βασίλης Μπαντίδης
Copyright © 2024 AstraTV.gr - Γ.Ε.Μ.Η.: 50683644000

Μετάβαση στο περιεχόμενο