Connect with us
banner epikhirisis

ΕΛΛΑΔΑ

Θεσσαλονίκη: Για ανθρωποκτονία από αμέλεια κατηγορείται ο ιδιοκτήτης των σκυλιών που κατασπάραξαν την 50χρονη

Published

on

neoxvrouda 768x484.jpg

Δικογραφία για ανθρωποκτονία από αμέλεια, σε συνδυασμό με παράβαση της νομοθεσίας περί ζώων σχηματίσθηκε σε βάρος του 37χρονου ημεδαπού ιδιοκτήτη των τριών σκυλιών που κατασπάραξαν την 50χρονη στη Νεοχωρούδα, του δήμου Ωραιοκάστρου, στη Θεσσαλονίκη.

Ο 37χρονος αναμένεται αύριο Δευτέρα 11 Δεκεμβρίου να οδηγηθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα. Παράλληλα, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση της ΕΛΑΣ, επιβλήθηκαν στον ημεδαπό άνδρα τα προβλεπόμενα διοικητικά πρόστιμα.

Τα τρία μεγαλόσωμα σκυλιά εισήλθαν στην αυλή της 50χρονης και της επιτέθηκαν

Ο ιδιοκτήτης των «μεγαλόσωμων σκυλιών», όπως περιγράφονται στην ανακοίνωση της ΕΛΑΣ, συνελήφθη από αστυνομικούς του τμήματος Ωραιοκάστρου.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ για το περιστατικό:

«Μεσημβρινές ώρες σήμερα (10-12-2023) στην περιοχή της Νεοχωρούδας, τρία μεγαλόσωμα σκυλιά, ιδιοκτησίας 37χρονου ημεδαπού, εισήλθαν σε αυλή οικίας 50χρονης ημεδαπής και της επιτέθηκαν με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό της.

Συνελήφθη από αστυνομικούς του Α.Τ. Ωραιοκάστρου ο ιδιοκτήτης των σκύλων και με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος του για ανθρωποκτονία από αμέλεια, σε συνδυασμό με παράβαση της Νομοθεσίας περί ζώων θα οδηγηθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα, ενώ σε βάρος του επιβλήθηκαν τα προβλεπόμενα διοικητικά πρόστιμα».

Advertisement

Πρώην σύζυγος 50χρονης: Τα σκυλιά έχουν φύγει πολλές φορές και κυνήγησαν πολλές φορές κόσμο

Για το περιστατικό μίλησε στην ΕΡΤ ο πρώην σύζυγος της 50χρονης, σημειώνοντας πως τα σκυλιά «έχουν φύγει πολλές φορές και κυνήγησαν πολλές φορές κόσμο, δεν είναι η πρώτη φορά».

Συγκεκριμένα τόνισε ότι «ξέφυγαν σκυλιά από τον γείτονα, τρία τεράστια, άγρια. Κλάδευε μέσα η πρώην σύζυγος, είμαστε χωρισμένοι, έξω ήταν ο κηπουρός κωφάλαλος είναι ο άνθρωπος. Μπήκαν μέσα, τη φάγανε. Ήρθαν τρία ασθενοφόρα, έκαναν ΚΑΡΠΑ αλλά δεν την έσωσαν. Τα σκυλιά είναι από σπίτι. Έχουν φύγει πολλές φορές και κυνήγησαν πολλές φορές κόσμο, δεν είναι η πρώτη φορά».

Φίλη της 50χρονης τόνισε στην ΕΡΤ ότι «τα σκυλιά λένε ότι είναι δεσποζόμενα, άγρια κατά ομολογία εδώ των κατοίκων. Ήταν πάνω σε μία στάνη και τα έφερε αυτός εδώ γιατί το σπίτι είναι μόνο του και έμπαιναν μετανάστες και το έκλεβαν, τα είχαν για να προφυλάσσουν το οικόπεδο και το σπίτι και έτσι ξέφυγαν».

Ποια ήταν η 50χρονη που κατασπάραξαν σκυλιά στη Θεσσαλονίκη

Μητέρα, ελεύθερη επαγγελματίας και εθελόντρια ήταν η άτυχη 50χρονη που έχασε τη ζωή της μετά από τη σοκαριστική επίθεση τριών σκυλιών στη Νεοχωρούδα.

Η 50χρονη, που καταγόταν από την Ημαθία, ζούσε στην περιοχή για πάνω από 20 χρόνια, ενώ για χρόνια διατηρούσε βιβλιοπωλείο στο Ωραιόκαστρο. Τα τελευταία χρόνια εργαζόταν και ήταν μέτοχος σε βιομηχανία κατασκευής συστημάτων εξατμίσεων.

Advertisement

Ήταν μητέρα δύο παιδιών, ενώ, όπως περιέγραψε στο in ο πρόεδρος της κοινότητας Νεοχωρούδας Χρήστος Σαραμούρτσης «είχε έντονο το αίσθημα της προσφοράς και του εθελοντισμού».

Η άτυχη 50χρονη

Σύμφωνα με τον κ. Σαραμούρτση η αυλή της 50χρονης ήταν περιφραγμένη αλλά σήμερα πραγματοποιούνταν εργασίες, με αποτέλεσμα να μπορέσουν τα τρία σκυλιά να εισέλθουν και να την τραυματίσουν θανάσιμα.

Η 50χρονη ήταν επίσης υποψήφια δημοτική σύμβουλος με τον συνδυασμό «Μαζί για τον τόπο μας» του υποψήφιου δημάρχου Ωραιοκάστρου Πέτρου Αταμιάν. Ο ίδιος μιλώντας στο in υπογράμμισε ότι ήταν φίλη του για χρόνια και συνοδοιπόρος στις πρόσφατες εκλογές.

Advertisement

«Ήταν υποψήφια μαζί μας στις δημοτικές εκλογές και φίλη εδώ και πολλά χρόνια. Ήταν ένας άνθρωπος της προσφοράς, αγαπητός, κοινωνικός, δοτικός, που είχε τον συνάνθρωπο στο επίκεντρο. Προσέφερε πολλά στον τόπο, εδώ στο Ωραιόκαστρο. Ήταν πολλά χρόνια επίσης πρόεδρος του «Συνυπάρχω», ενός συλλόγου Εθελοντών της περιοχής», ανέφερε στο in ο Πέτρος Αταμιάν.

Περισσότερα Εδω

Advertisement

Μέλος του
Μητρώου Ηλεκτρονικού Τύπου
Μ.Η.Τ. 252107

dei 03 2025 myHome GasControl 300x250
Advertisement
Dei
main logo black
455937950 1028081182654240 8041229916307210525 n
Advertisement

ΔΕΙΤΕ ΤΩΡΑ ΣΤΟ ASTRATV

Advertisement
Anassa
Advertisement

Facebook

Advertisement

Δημοφιλή

Iδιοκτησία ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΕΠΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ASTRA AE
AΦΜ 094214456
Δ Ο Υ ΒΟΛΟΥ
ΓΕΜΗ:50683644000
DOMAIN NAME ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ:ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΕΠΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ASTRA AE - astratv.gr
Εδρα Γ.ΚΑΡΤΑΛΗ 76-ΒΟΛΟΣ ΤΚ 38333 ΤΗΛ.ΕΠΙΚ. 2421031434
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΗΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ [email protected]
ΜΕΤΟΧΟΙ:Κοκκίνηq Εμμανουήλ (50%) - Κοκκίνης Αθανάσιος (50%)
Νόμιμος εκπρόσωπος : Παναγιώτα Τσιρτόγλου
Διευθυντής: Σοφία Κοντοθανάση
Διευθυντής Σύνταξης: Βασιλική Σαμακοβλή
ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ: Τσιργόγλου Παναγιώτα
ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ DOMAIN NAME: ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ ASTRA A.E. Copyright © 2025 AstraTV.gr

Μετάβαση στο περιεχόμενο