Connect with us
banner epikhirisis

ΚΟΣΜΟΣ

To ΕΡΤnews στα σύνορα Ισραήλ με Λίβανο – On air η στιγμή που ισραηλινές δυνάμεις αναχαιτίζουν drone και μαχητές της Χεζμπολάχ απαντούν

Published

on

Ακριβώς πάνω στη συνοριογραμμή Ισραήλ – Λιβάνου, βρέθηκε o ανταποκριτής του ΕΡΤnews, Γιώργος Σιδέρης, περιγράφοντας την κλιμάκωση που παρατηρείται στην περιοχή.

«Παρά τους τεράστιους σχηματισμούς αεροσκαφών και τις αεροπορικές αποστολές στο Ιράν, το πιο ενεργό μέτωπο φαίνεται να είναι αυτή τη στιγμή στο Λίβανο, όπου συγκρούονται οι ισραηλινές δυνάμεις με μέλη της Χεζμπολάχ», όπως μεταδίδει.

Το Ισραήλ από το 2004 επιδιώκει τον στρατηγικό σκοπό της πλήρους εξάλειψης της σιιτικής οργάνωσης στο Λίβανο, ενώ αυτή είναι η τρίτη σφοδρή επίθεση που εξαπολύει στην περιοχή, με συνεχή προέλαση στο λιβανέζικο έδαφος. Οι αναφορές δείχνουν ότι οι χερσαίες δυνάμεις έχουν προχωρήσει πάνω από 6 χιλιόμετρα σε βάθος.

Στο μεταξύ, περίπου 300.000 άμαχοι έχουν αναγκαστεί να εγκαταλείψουν τις εστίες τους στον νότιο Λίβανο, μετατρέποντας την ίδια τους τη χώρα σε πεδίο προσφυγιάς. Μετά τις ανακοινώσεις για εκκενώσεις περιοχών, οι ισραηλινές δυνάμεις έπληξαν και στόχους στα περίχωρα της Βηρυτού, στοχεύοντας θέσεις της Χεζμπολάχ.

Σχετικά με το Ιράν, όπως μεταδίδει ο Γιώργος Σιδέρης, στο Ισραήλ επικρατεί αναταραχή μετά την κατάρριψη ενός εκπαιδευτικού Yak-130 της αεροπορίας του Ιράν από ένα ιδιαίτερα προηγμένο F-35. Πρόκειται για την πρώτη εναέρια εμπλοκή ισραηλινού μαχητικού σε τόσο υψηλό επίπεδο εδώ και 40 χρόνια. Ο υπουργός Άμυνας του Ισραήλ έχει απειλήσει τον νέο ηγέτη του Ιράν, χαρακτηρίζοντάς τον αναμφισβήτητο στόχο για εξάλειψη.

Advertisement

Την ίδια ώρα, η Τεχεράνη δέχεται συνεχή πλήγματα τόσο από ισραηλινά όσο και από αμερικανικά αεροσκάφη, με πληροφορίες να αναφέρουν τη χρήση βαρέων βομβαρδιστικών από τις αμερικανικές δυνάμεις.

Ο ανταποκριτής περιγράφει το σημείο της κάλυψης: «Πίσω μου είναι ο τοίχος που σηματοδοτεί τα σύνορα με τον Λίβανο. Ακριβώς πίσω από αυτόν βλέπετε τα απομεινάρια των οικισμών που υπήρχαν πριν από το 2024» αναφέρει, ενώ σε πλήρη εξέλιξη ιδιαίτερα έντονη στιγμή.

Όπως μεταδίδει ο ανταποκριτής, ένα μη επανδρωμένο αεροσκάφος καμικάζι εκτοξεύτηκε από την πλευρά της Χεζμπολάχ, αλλά αναχαιτίστηκε άμεσα από τα ισραηλινά αντιαεροπορικά συστήματα.

Μετά την αναχαίτιση, οι ισραηλινές δυνάμεις απάντησαν με πυρά πυροβολικού και αντιαρματικά όπλα, ενώ ακούστηκαν και άμεσες ανταλλαγές πυρών, ενδεχομένως κοντά σε θέσεις μαχητών της Χεζμπολάχ, υποδεικνύοντας και μάχες σώμα με σώμα.

Ο ανταποκριτής περιγράφει τη σκηνή ως μια «στιγμή έντασης», με τα θραύσματα της αναχαίτισης να πέφτουν γύρω από την περιοχή.

Advertisement

Ανταπόκριση: Γιώργος Σιδέρης

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber



Περισσότερα Εδω

Advertisement

Μέλος του
Μητρώου Ηλεκτρονικού Τύπου
Μ.Η.Τ. 252107

dei 03 2025 myHome GasControl 300x250
Advertisement
Dei
main logo black
455937950 1028081182654240 8041229916307210525 n
Advertisement

ΔΕΙΤΕ ΤΩΡΑ ΣΤΟ ASTRATV

Advertisement
Anassa
Advertisement

Facebook

Advertisement

Δημοφιλή

Iδιοκτησία ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΕΠΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ASTRA AE
AΦΜ 094214456
Δ Ο Υ ΒΟΛΟΥ
ΓΕΜΗ:50683644000
DOMAIN NAME ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ:ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΕΠΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ASTRA AE - astratv.gr
Εδρα Γ.ΚΑΡΤΑΛΗ 76-ΒΟΛΟΣ ΤΚ 38333 ΤΗΛ.ΕΠΙΚ. 2421031434
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΗΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ [email protected]
ΜΕΤΟΧΟΙ:Κοκκίνηq Εμμανουήλ (50%) - Κοκκίνης Αθανάσιος (50%)
Νόμιμος εκπρόσωπος : Παναγιώτα Τσιρτόγλου
Διευθυντής: Σοφία Κοντοθανάση
Διευθυντής Σύνταξης: Βασιλική Σαμακοβλή
ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ: Τσιργόγλου Παναγιώτα
ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ DOMAIN NAME: ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ ASTRA A.E. Copyright © 2025 AstraTV.gr

Μετάβαση στο περιεχόμενο