Connect with us
banner epikhirisis

ΒΟΛΟΣ

΄΄Εχω ένα συναίσθημα μεγαλύτερο από θυμό– Το παιδί μου θέλει πολύ να ζήσει΄΄

Published

on

΄΄Εχω ένα συναίσθημα μεγαλύτερο από θυμό– Το παιδί μου θέλει πολύ να ζήσει΄΄

Θέλεις να βλέπεις τα νέα του astratv.gr πρώτα στη Google;
Πρόσθεσέ μας στις προτιμώμενες πηγές σου:

Google Logo Πρόσθεσε το astratv.gr
στα αγαπημένα σου στη Google

Εχω ένα συναίσθημα μεγαλύτερο από θυμό, είπε – Το παιδί μου θέλει πολύ να ζήσει, ανέφερε ο Διονύσης Γεωργιάδης

Ρίγη συγκίνησης και έντονη συναισθηματική φόρτιση κυριαρχούν στις τελευταίες συνεδριάσεις του δικαστηρίου που εξετάζει την τραγωδία των Τεμπών, από τη στιγμή που ένας – ένας καταθέτουν ως μάρτυρες οι γονείς και οι συγγενείς των αδικοχαμένων ανθρώπων, των αδικοχαμένων παιδιών.

Χθες η αίθουσα διεξαγωγής της δίκης στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Λάρισας πάγωσε. Για μια περίπου ώρα, όσο διήρκησε η κατάθεση του Διονύση Γεωργιάδη, πατέρα του μοναδικού επιζώντα του πρώτου βαγονιού της μοιραίας αμαξοστοιχίας, το ακροατήριο παρακολουθούσε με κομμένη την ανάσα και με μάτια βουρκωμένα όσα είχε να πει.

Ο πατέρας του Βολιώτη φοιτητή Γεράσιμου – Ιάσονα, του παιδιού που συνεχίζει να δίνει έναν τιτάνιο αγώνα ζωής, μίλησε για τις λίγες ώρες πριν τη φονική σύγκρουση των τρένων, για τις δραματικές ώρες αναζήτησης του παιδιού του μέσα στα συντρίμμια, για όσα απερίγραπτα ακολούθησαν για το ίδιο το παιδί αλλά και την οικογένεια μέσα στα νοσοκομεία, για τη θέληση και το πείσμα του Γεράσιμου να κερδίσει τη μάχη του.

Advertisement

«Ο Γεράσιμος εκτοξεύτηκε. Την ώρα της έκρηξης ήταν στον αέρα. Δέχθηκε πάνω από 45G. Αυτό το τρένο γιατί κυκλοφορούσε; Γιατί να είναι εκεί με αυτές τις συνθήκες; Έχω ένα συναίσθημα μεγαλύτερο από θυμό, πίκρα. Περίμενα μετά από αυτό που έγινε θα ερχόταν οι δημόσιοι φορείς για να δουν πώς θα σώσουν τα παιδιά», ανέφερε.

«Σε αυτό το τραγικό δυστύχημα δεν έσπασε κανένας κρίκος για να σπάσει η αλυσίδα. Αυτό το τρένο γιατί κυκλοφορούσε με αυτές τις συνθήκες; Δεν μπορώ να καταλάβω. Έχω συναίσθημα μεγαλύτερο από τον θυμό, έχω πίκρα. 15 μέρες πριν ο καθ’ όλα αρμόδιος υπουργός Κώστας Αχ. Καραμανλής μας διαβεβαίωνε για την ασφάλεια των τρένων» συμπλήρωσε.

«Αντε δεν θα προλάβουμε»

Περιγράφοντας τις λίγες ώρες πριν ξεκινήσει το μοιραίο ταξίδι του τρένου, ο κ. Γεωργιάδης είπε ότι «τρεις ώρες πριν το δυστύχημα μού λέει ο Γεράσιμος “να φύγω μήπως αύριο το μεσημέρι” και εγώ του είπα “καλύτερα να φύγεις σήμερα”. Έπαιζε πιάνο 10 λεπτά πριν την αναχώρηση του τρένου. Του λέω “άντε δεν θα προλάβουμε”. Παίρνω πορεία για τα ΚΤΕΛ και μου λέει “όχι θα πάω με το τρένο”».

Για όσα έζησαν μετά τη σύγκρουση των τρένων, ο πατέρας του Γεράσιμου περιέγραψε: «Αρχίσαμε τα τηλεφωνήματα, δεν ήταν πουθενά, αλλά το τηλέφωνο χτυπούσε. Πήρα τηλέφωνο στην Αστυνομική Διεύθυνση Λάρισας. Μου είπε ένας αστυνομικός να ψάξει. Με πήρε λίγο μετά και μου είπε ο Γεράσιμος είναι καλά, αλλά ξεκινήστε για Λάρισα. Στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας έπρεπε να κάνουμε την αναγνώριση. Πήγε ο μεγάλος ο γιος μου. Προσπαθούσα να δω τι είχε δει. Είχαμε πάρει 6 χάπια πίεσης και είχα 19».

Advertisement

«Μας κάλεσαν οι γιατροί και μας είπαν πως η κατάσταση του είναι τρομακτικά δύσκολη και δεν έπρεπε να φύγουμε. Είχε καταστραφεί μεγάλο μέρος του εγκεφάλου, ήταν μια η ώρα την νύχτα», συνέχισε.

Όπως περιέγραψε «την ώρα της έκρηξης ο Γεράσιμος πετούσε ψηλά. Έφτασε στην μεγαλύτερη απόσταση που έφτασε άνθρωπος από το τρένο».

«Την ώρα που έγινε η έκρηξη ο Γεράσιμος πέταξε αρκετά μακριά και προσγειώθηκε με το δεξί του πόδι σε μεγάλη απόσταση – πάνω από 85 μέτρα. Η μεγαλύτερη απόσταση στην οποία βρέθηκε άνθρωπος από το τρένο. Δίπλα του ήταν μόνο κάποια μέλη διαμελισμένων ανθρώπων», είπε.

Όπως ανέφερε, ο γιος του είχε πιθανότατα αποκοιμηθεί λίγα λεπτά πριν από το δυστύχημα και δέχθηκε, σύμφωνα με όσα περιέγραψε, εξαιρετικά ισχυρές δυνάμεις κατά την εκτόξευσή του.

«Στο νοσοκομείο αντιμετωπίσαμε μια τρομακτική πραγματικότητα»

Advertisement

Για όσα συνέβησαν τις ημέρες μετά τη σύγκρουση των τρένων στα Τέμπη ο πατέρας του Γεράσιμου.

«Στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας αντιμετωπίσαμε μια τρομακτική πραγματικότητα. Οι γιατροί μάς ενημέρωσαν ότι είναι πάρα πολύ δύσκολη η κατάσταση, αν και εξωτερικά ο Γεράσιμος δεν είχε τραύματα», ανέφερε.

Περιέγραψε στο δικαστήριο για εκείνες τις πρώτες ημέρες των χειρουργείων: «Βγήκαν οι γιατροί από το χειρουργείο και μας είπαν πως κάναμε ό,τι καλύτερο. Κάθε μέσο που είχαν οι γιατροί, το χρησιμοποίησαν. Επί 15 μέρες συνεχιζόταν το ίδιο πράγμα. Μας έλεγαν ότι είχε από τις πιο δύσκολες εγκεφαλικές βλάβες. Το δεξιό του ημισφαίριο καταστράφηκε, στο αριστερό έβλεπαν κάτι. Αλλά δεν μπορούσαν να επέμβουν. Μου έλεγαν πως όταν μπορέσουμε να σταματήσουμε το τεχνητό κώμα, θα σας πούμε πιο πολλά. Το έκαναν. Οι αξονικές που έγιναν, έδειχναν πως είναι πολύ βαριά η κατάσταση. Το παιδί άρχισε να ανοίγει τα μάτια και σε κάποιους ήχους άρχισε να έχει αντίδραση, όπως οι φωνές της μητέρας του ή της αδελφής του».

«Είχαμε σκεφτεί τη λύση του εξωτερικού. Στις εκκλήσεις που κάναμε λόγω της βαρύτητας του περιστατικού δεν μας απαντούσε. Μας απάντησε η Γερμανία, εκεί πίστεψαν ίσως έχουμε κάποιες υπόνοιες συνείδησης και τον δέχτηκαν. Και ξεκίνησε η αεροδιακομιδή του».

«Ο Γεράσιμος θέλει πολύ να ζήσει»

Advertisement

Ο κ. Γεωργιάδης περιέγραψε τη διαδρομή που ακολούθησε η οικογένειά του για να σώσει τον Γεράσιμο με επαφή με μεγάλα κέντρα της Ευρώπης και της Αμερικής. Μίλησε, επίσης, για το ταξίδι στη Βοστώνη, όπου οι γιατροί στις 18 Νοεμβρίου 2023 για άλλη μια φορά επιβεβαίωσαν την κρισιμότητα της κατάστασης και προγραμματίστηκε νέο χειρουργείο για το αριστερό του ημισφαίριο.

«Οι γιατροί στη Βοστώνη μας είπαν πως ίσως παρά την καταστροφή υπάρχουν ίχνη συνείδησης μετά από τεστ που έκαναν ακούγοντας και αντιδρώντας στην φωνή του αδελφού του. Ο Γεράσιμος θέλει πάρα πολύ να ζήσει. Οι ίδιοι οι γιατροί δηλώνουν έκπληκτοι πώς έφτασε μέχρι σήμερα. Σε όλη αυτή την διαδρομή κοιμόμασταν 8 μήνες και περισσότερο σε μια καρέκλα. Παρακαλούσα να μην ανοίξει η πόρτα. Η κατάσταση του παιδιού μου είπαν πως είναι μην αναστρέψιμη. Είμαι σίγουρος πως ο Γεράσιμος αντιλαμβάνεται».

«Οι επιπτώσεις σε όλη την οικογένεια ήταν τρομακτικές. Αν ο Γεράσιμος με τέτοιο πείσμα αρνείται να εγκαταλείψει, εγώ σαν πατέρας είμαι υποχρεωμένος να αγωνιστώ για να τιμωρηθούν οι υπεύθυνοι και αυτό να μην ξαναγίνει» είπε ο πατέρας του. Δείχνοντας, δε, τη φωτογραφία του στην πρόεδρο του δικαστηρίου είπε «ο Γεράσιμος είναι ένας πολύ χαρισματικός άνθρωπος. Τα λόγια είναι πολύ λίγα».

«Ο Γεράσιμος αντιλαμβάνεται»

Ο Διονύσης Γεωργιάδης ανέφερε ακόμη: «Είμαι πεπεισμένος ότι έχει συνείδηση ο Γεράσιμος. Ωστόσο, έρχεται η διαπίστωση για το τι νιώθει αυτό το παιδί. Αν δείτε την έκφρασή του, θα καταλάβετε».

Advertisement

«Ο Γεράσιμος θέλει πάρα πολύ να ζήσει. Οι γιατροί δηλώνουν έκπληκτοι», πρόσθεσε, αναφέροντας ότι η οικογένεια βρίσκεται σε συνεννόηση με το υπουργείο Υγείας για την έλευση ειδικής μη επεμβατικής ομάδας, η οποία θα επιχειρήσει να προκαλέσει εγκεφαλικά σήματα ώστε να διαπιστωθεί εάν μπορεί να υπάρξει κάποια αντίδραση.

Ο πατέρας του Γεράσιμου αναφέρθηκε και στην ιατρική εκτίμηση για την κατάστασή του, λέγοντας ότι οι γιατροί τη χαρακτηρίζουν μη αναστρέψιμη.

«Οι γιατροί λένε ότι η κατάσταση του παιδιού είναι μη αναστρέψιμη. Εγώ είμαι πεπεισμένος, με πολύ αυστηρά κριτήρια στον εαυτό μου, ότι ο Γεράσιμος αντιλαμβάνεται», ανέφερε.

«Ελπίζουμε σε πράγματα που ίσως λάβουν χώρα στο μέλλον. Ο Γεράσιμος ζει ανάμεσα στη ζωή και τον θάνατο», πρόσθεσε.

Ο ίδιος τόνισε ότι η οικογένεια θα συνεχίσει να αγωνίζεται τόσο για τον Γεράσιμο όσο και για την απόδοση ευθυνών. «Οφείλω να αγωνιστώ να τιμωρηθούν οι υπεύθυνοι και να μην ξαναγίνει τέτοιο περιστατικό», είπε.

Advertisement

Αναφερόμενος, τέλος, στην ενημέρωση που είχε λάβει πριν από το ταξίδι του γιου του, σημείωσε: «Εμφανίστηκε ο υπουργός Μεταφορών και μου έλεγε ότι το τρένο είναι ασφαλές. Με έπεισε ότι υπάρχει ασφάλεια».

Απαντώντας σε ερωτήσεις του συνηγόρου του, Λουκά Αποστολίδη, ο κ. Γεωργιάδης κατέληξε λέγοντας: «Περιμένουμε την Ανάσταση του Γεράσιμου».

Μπείτε στις ομάδες του ASTRA TV

Advertisement

Μέλος του
Μητρώου Ηλεκτρονικού Τύπου
Μ.Η.Τ. 252107

Advertisement
dei 03 2025 myHome GasControl 300x250
main logo black
455937950 1028081182654240 8041229916307210525 n
Advertisement
Advertisement
Anassa

Facebook

Advertisement

Δημοφιλή

Iδιοκτησία ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΕΠΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ASTRA AE
AΦΜ 094214456
Δ Ο Υ ΒΟΛΟΥ
ΓΕΜΗ:50683644000
DOMAIN NAME ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ:ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΕΠΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ASTRA AE - astratv.gr
Εδρα Γ.ΚΑΡΤΑΛΗ 76-ΒΟΛΟΣ ΤΚ 38333 ΤΗΛ.ΕΠΙΚ. 2421031434
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΗΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ [email protected]
ΜΕΤΟΧΟΙ:Κοκκίνηq Εμμανουήλ (50%) - Κοκκίνης Αθανάσιος (50%)
Νόμιμος εκπρόσωπος : Παναγιώτα Τσιρτόγλου
Διευθυντής: Σοφία Κοντοθανάση
Διευθυντής Σύνταξης: Βασιλική Σαμακοβλή
ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ: Τσιργόγλου Παναγιώτα
ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ DOMAIN NAME: ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ ASTRA A.E. Copyright © 2025 AstraTV.gr

Μετάβαση στο περιεχόμενο
▶ASTRA WEBTVON DEMAND ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ & ΤΑ ΡΕΠΟΡΤΑΖΤο νέο ψηφιακό σπίτι του ASTRA TV ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΟ ΝΕΟ WEBTV