ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Καιρός: Δύο διαδοχικές διαταραχές από Παρασκευή έως τη Δευτέρα με καταιγίδες, χαλάζι και ανέμους – Δείτε τους χάρτες

Θέλεις να βλέπεις τα νέα του astratv.gr πρώτα στη Google;
Πρόσθεσέ μας στις προτιμώμενες πηγές σου:
στα αγαπημένα σου στη Google
Δύο διαδοχικές ατμοσφαιρικές διαταραχές θα επηρεάσουν τον καιρό της χώρας από την Παρασκευή 10/11 έως τη Δευτέρα 13/11. Σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία του meteo.gr / Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού θα είναι:
- Οι ισχυρές κατά τόπους βροχές και καταιγίδες, που σε κάποιες περιπτώσεις θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις.
- Η επικράτηση νότιων και δυτικών ανέμων που κατά διαστήματα στα πελάγη θα φτάνουν τα 7 μποφόρ και θα προκαλούν σχετικά υψηλό κυματισμό.
Οι χάρτες της κακοκαιρίας
Σε ότι αφορά την πρώτη ημέρα της επερχόμενης κακοκαιρίας, Παρασκευή 10/11, η πρώτη ατμοσφαιρική διαταραχή θα προκαλέσει από το μεσημέρι βροχές και καταιγίδες στο Ιόνιο και στα δυτικά και νοτιοδυτικά ηπειρωτικά, οι οποίες έως το βράδυ θα επεκταθούν στη Μακεδονία και στις υπόλοιπες περιοχές της Θεσσαλίας, της Στερεάς και της Πελοποννήσου καθώς και στα νότια της Κρήτης. Τα φαινόμενα στο Ιόνιο και στα δυτικά και νοτιοδυτικά ηπειρωτικά θα είναι κατά τόπους ισχυρά και θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις.
Στους χάρτες που ακολουθούν παρουσιάζεται ο υετός που αναμένεται το απόγευμα και τις πρώτες βραδινές ώρες της Παρασκευής 10/11 καθώς και οι περιοχές με αυξημένη πιθανότητα χαλαζόπτωσης. Με μαύρες και λευκές κουκίδες σημειώνονται οι περιοχές με αυξημένη πιθανότητα χαλαζόπτωσης με χαλάζι μικρού μεγέθους ενώ με κόκκινα τρίγωνα σημειώνονται οι περιοχές με αυξημένη πιθανότητα χαλαζόπτωσης με χαλάζι μεγαλύτερου μεγέθους.


Στο Ιόνιο το μεσημέρι και απόγευμα θα επικρατήσουν νότιοι άνεμοι έως 7 μποφόρ που από τις πρώτες βραδινές ώρες θα γίνουν δυτικοί έως 5 μποφόρ. Στο Αιγαίο οι άνεμοι θα στραφούν σε νότιους έως 6 μποφόρ από το απόγευμα. Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει μικρή πτώση κατά τόπους.
Σύμφωνα με την κατηγοριοποίηση του επεισοδίου βροχόπτωσης (RPI), η οποία εφαρμόζεται από τη μονάδα Meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, το επεισόδιο βροχόπτωσης για την Παρασκευή 10/11, κατατάσσεται στην Κατηγορία 3 (Σημαντική). Πρέπει να σημειωθεί εδώ ότι η κατηγοριοποίηση αναφέρεται στη χώρα ως σύνολο και ότι τα φαινόμενα στα δυτικά και νοτιοδυτικά θα είναι κατά τόπους ισχυρά και συνιστάται προσοχή.
Διαβάστε ακόμα:
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος
Θέλεις να λαμβάνεις πρώτος τις ειδήσεις του astratv.gr στο Telegram;
Γίνε μέλος στο κανάλι μας:
στο Telegram
Θέλεις να λαμβάνεις πρώτος τις ειδήσεις του astratv.gr στο WhatsApp;
Γίνε μέλος στην κοινότητά μας:
στο WhatsApp
Θέλεις να λαμβάνεις πρώτος τις ειδήσεις του astratv.gr στο Viber;
Γίνε μέλος στην κοινότητά μας:
στο Viber

LIFESTYLE17 ώρες agoΔανάη Μπάρκα και Φάνης Μπότσης: Το pre wedding πάρτι δίπλα στη θάλασσα – Tο λευκό φόρεμα και το μυστικό του γάμου (Εικόνες)
ΒΟΛΟΣ18 ώρες agoΜετά την εκδήλωση της βροχής, άμεση επέμβαση από πυροσβέστες στην Αγριά, στο Ξουρίχτι και Βόλο
ΑΘΛΗΤΙΚΑ7 ώρες agoΓιαννακόπουλος: «Καταφέραμε να δουν πλέον ακόμα και οι τυφλοί – Αξίζατε να είστε πρωταθλητές»!
ΕΛΛΑΔΑ6 ώρες agoΈνας νεκρός μετά από πυροβολισμούς στα Εξάρχεια
VIDEO15 ώρες agoΜια ξεχωριστή παράσταση με τίτλο «9.000 Πρόβατα και 9.000 Γίδια» στον Βόλο
VIDEO16 ώρες agoΣτην κορυφή της αιμοδοσίας η Λάρισα σύμφωνα με τον Διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας
ΒΟΛΟΣ18 ώρες agoΞεκινούν σήμερα Σάββατο τα θερινά δρομολόγια στις Αστικές Συγκοινωνίες Βόλου
ΒΟΛΟΣ19 ώρες agoΣήμερα το τελευταίο αντίο στον άτυχο 54χρονο πατέρα δύο παιδιών από το Διμήνι













