ΒΟΛΟΣ
42χρονος Βολιώτης κατείχε φωτογραφίες και «σκληρά» βίντεο παιδικής πορνογραφίας
Υπόθεση φρίκης με πρωταγωνιστή Βολιώτη στην κατοχή του οποίου βρέθηκε υλικό παιδικής πορνογραφίας και μάλιστα ιδιαιτέρως σκληρό, έφθασε σήμερα στην αίθουσα του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Λάρισας. Ο 42χρονος άντρας, ο οποίος έπεσε στα χέρια της αστυνομίας μετά από σήμα της Europol, καταδικάστηκε σε κάθειρξη οκτώ ετών, άσκησε όμως έφεση και τελικώς αφέθηκε ελεύθερος.
Πρόκειται για άντρα από τη Ν. Ιωνία, υπεράνω πάσης υποψίας, ο οποίος είχε συλληφθεί τον Μάιο του 2024 από την υποδιεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Βορείου Ελλάδος, μετά από κατεπείγον σήμα της EUROPOL.
Στον υπολογιστή του είχαν εντοπιστεί συνολικά φωτογραφίες και βίντεο με σεξουαλική κακοποίηση παιδιών κάτω των 12 ετών, ενώ επίσης πορνογραφικό υλικό κατασχέθηκε και στο κινητό του, αλλά και σε κάρτες SIM που βρέθηκαν στο σπίτι του. Συνολικά 29 φωτογραφίες και δύο βίντεο βρέθηκαν στην κατοχή του.
Τα ηλεκτρονικά ίχνη του δράστη από τη Νέα Ιωνία εντόπισαν αστυνομικοί της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βορείου Ελλάδας, έπειτα από σάρωση που πραγματοποίησαν στο διαδίκτυο με ειδικό λογισμικό που εντοπίζει αρχεία παιδικής πορνογραφίας, ονόματι Child Protection System. Το εργαλείο αυτό «μαρκάρει» τέτοιου είδους βίντεο κατά τη διαδικασία download από τους χρήστες του διαδικτύου, ώστε να μπορούν να αναζητηθούν τα ίχνη τους στη συνέχεια.
Τον είχε εντοπίσει η Europol
Το «σήμα» για να ελεγχθεί ο δράστης δόθηκε μετά από κατάλληλη αξιοποίηση δεδομένων και πληροφοριών μέσω της EUROPOL. Ετσι εντοπίστηκε ο 42χρονος, ο οποίος φέρεται μέσω των social media να διακινούσε το πορνογραφικό υλικό, σε δεκάδες άλλους χρήστες.
Η έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο σπίτι του, στις 14 Μαΐου 2024, παρουσία δικαστικού λειτουργού, αποκάλυψε υλικό φρίκης. Τα κατασχεθέντα ψηφιακά πειστήρια είχαν σταλεί στην Υποδιεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών Βορείου Ελλάδος για εργαστηριακή εξέταση.
Σε βάρος του άνδρα ασκήθηκε δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για παιδική πορνογραφία και σήμερα η υπόθεση εκδικάστηκε από το ΜΟΔ Λάρισας.
Ο 42χρονος κατά την απολογία του υποστήριξε ότι πρόκειται για φωτογραφίες και βίντεο που βρέθηκαν τυχαία στην κατοχή του. Όπως υποστήριξε το υλικό κατέβασε κατά λάθος και φρόντισε να το διαγράψει, όμως αποθηκεύτηκε στο icloud κι έτσι παγιδεύτηκε.
Το δικαστήριο τον έκρινε ένοχο και τον καταδίκασε σε κάθειρξη οκτώ ετών, του έδωσε όμως το δικαίωμα να ασκήσει έφεση κατά της απόφασης με αναστέλλουσα ιδιότητα.
Ο ίδιος έκανε έφεση και αφέθηκε ελεύθερος.
Τον 42χρονο στην υπόθεση εκπροσώπησαν οι δικηγόροι, κ.κ. Θανάσης Χαρμάνης και Αριστοτέλης Γεωργακόπουλος.
ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ
foto arxeioy
-
ΕΛΛΑΔΑ11 ώρες agoΗ κατάσταση υγείας της 40χρονης που τα μαλλιά της πιάστηκαν σε μηχάνημα εργοστασίου
-
ΕΛΛΑΔΑ10 ώρες agoΣούδα: Ανεβάζουν την οικονομία των Χανίων οι 2.000 του “Charles de Gaulle”
-
ΠΟΛΙΤΙΚΗ15 ώρες agoΟΠΕΚΕΠΕ: Στο υπουργείο Δικαιοσύνης η δικογραφία για δύο εν ενεργεία βουλευτές – Στα άκρα η πολιτική σύγκρουση
-
ΠΟΛΙΤΙΚΗ12 ώρες agoΜαθητή Ειδικού Σχολείου που του είχε στείλει επιστολή συνάντησε ο Κ. Μητσοτάκης – Δέσμευση για έργα και ενίσχυση δομών και υπηρεσιών σε άτομα με αναπηρία
-
ΚΟΣΜΟΣ7 ώρες agoΟι Φρουροί της Επανάστασης επιτέθηκαν στα γραφεία της Oracle στο Ντουμπάι
-
VIDEO10 ώρες ago⛽ Fuel Pass: Αντίστροφη μέτρηση για την πλατφόρμα – Πότε ανοίγει
-
VIDEO11 ώρες agoΣΥΛΛΗΨΗ: 42χρονος επιχείρησε να ξεφορτωθεί ναρκωτικά – Στα χέρια της αστυνομίας 🚔
-
ΚΟΣΜΟΣ4 ώρες agoΙράν – Φρουροί της Επανάστασης: Οι επιθέσεις στην αμερικανική τεχνολογία θα συνεχιστούν – Amazon και Oracle οι πρώτοι στόχοι









