Connect with us
banner epikhirisis

ΒΟΛΟΣ

Απαραίτητος ο συχνός έλεγχος των εγκαταστάσεων φυσικού αερίου

Published

on

Απαραίτητος ο συχνός έλεγχος των εγκαταστάσεων φυσικού αερίου

Θέλεις να βλέπεις τα νέα του astratv.gr πρώτα στη Google;
Πρόσθεσέ μας στις προτιμώμενες πηγές σου:

Google Logo Πρόσθεσε το astratv.gr
στα αγαπημένα σου στη Google

Μια εγκατάσταση φυσικού αερίου μπορεί να ελεγχθεί πριν από την πρώτη αεριοδότηση, όμως η ασφάλειά της δεν σταματά εκεί. Τα χρόνια περνούν, οι λέβητες αλλάζουν, οι σωληνώσεις ενδέχεται να τροποποιούνται, όπως επίσης ο εξοπλισμός να αντικαθίσταται.

Το τραγικό πρόσφατο περιστατικό στην Πλάκα, που στοίχισε τη ζωή σε έξι ανθρώπους και, σύμφωνα με τα έως τώρα στοιχεία των ερευνών, συνδέθηκε με διαρροή φυσικού αερίου σε διαμέρισμα του δεύτερου ορόφου, επαναφέρει με τον πιο δραστικό τρόπο στο προσκήνιο ένα ζήτημα σοβαρό, καθώς το φυσικό αέριο αποτελεί πλέον μέρος της καθημερινότητας.

Το «καμπανάκι» χτυπά ο συντηρητής καυστήρων Βασίλης Γιαννάκαρος, ο οποίος, μιλώντας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ επισημαίνει την ανάγκη ο περιοδικός έλεγχος να μην αντιμετωπίζεται ως μια τυπική διαδικασία, αλλά ως βασικό μέτρο πρόληψης, όπως τονίζει.

Όπως εξηγεί, ιδιαίτερα σε επιχειρήσεις αλλά και στα νοικοκυριά, είναι καλό ανά τέσσερα χρόνια να γίνει έλεγχος στεγανότητας της εγκατάστασης και έκδοση του αντίστοιχου πιστοποιητικού, με πρωτοβουλία και ευθύνη του ιδιοκτήτη.

Advertisement

Η πρώτη αεριοδότηση συχνά δημιουργεί την εντύπωση ότι η εγκατάσταση έχει ελεγχθεί και, επομένως, το ζήτημα έχει κλείσει. Όμως μια εγκατάσταση φυσικού αερίου δεν παραμένει αναλλοίωτη στον χρόνο.

«Αυτό που ελέγχθηκε στην αρχή δεν σημαίνει ότι δεν χρειάζεται να ελεγχθεί ξανά», σημειώνει από την επαγγελματική εμπειρία του κ. Γιαννάκαρου.

Το ζήτημα δεν αφορά μόνο τους ιδιοκτήτες διαμερισμάτων ή τις επιχειρήσεις. Ιδιαίτερα σημαντικός είναι και ο ρόλος των διαχειριστών των πολυκατοικιών.

Στις οικοδομές όπου υπάρχει κοινόχρηστη εγκατάσταση ή κεντρικό σύστημα φυσικού αερίου, ο διαχειριστής μπορεί να λειτουργήσει ως ο κρίσιμος κρίκος που θα υπενθυμίσει στους συνιδιοκτήτες ότι ο έλεγχος δεν μπορεί να αναβάλλεται επ’ αόριστον.

Ένα δεύτερο ζήτημα που, σύμφωνα με τον κ. Γιαννάκαρο, χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή είναι οι αλλαγές που γίνονται στις εγκαταστάσεις με την πάροδο των χρόνων.

Advertisement

Παλαιοί συμβατικοί λέβητες αντικαθίστανται από σύγχρονες μονάδες, ενώ σε αρκετές περιπτώσεις γίνονται παρεμβάσεις και στις σωληνώσεις.

Όπως εξηγεί ο Βολιώτης επαγγελματίας ένας σύγχρονος λέβητας μπορεί να έχει διαφορετικές απαιτήσεις, επομένως η αλλαγή της συσκευής θα πρέπει να αποτυπώνεται στη μελέτη της εγκατάστασης και να ακολουθείται η προβλεπόμενη διαδικασία ελέγχου.

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Μπείτε στις ομάδες του ASTRA TV

Advertisement

Μέλος του
Μητρώου Ηλεκτρονικού Τύπου
Μ.Η.Τ. 252107

Advertisement
dei 03 2025 myHome GasControl 300x250
main logo black
455937950 1028081182654240 8041229916307210525 n
Advertisement
Advertisement
Anassa

Facebook

Advertisement

Δημοφιλή

Iδιοκτησία ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΕΠΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ASTRA AE
AΦΜ 094214456
Δ Ο Υ ΒΟΛΟΥ
ΓΕΜΗ:50683644000
DOMAIN NAME ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ:ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΕΠΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ASTRA AE - astratv.gr
Εδρα Γ.ΚΑΡΤΑΛΗ 76-ΒΟΛΟΣ ΤΚ 38333 ΤΗΛ.ΕΠΙΚ. 2421031434
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΗΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ [email protected]
ΜΕΤΟΧΟΙ:Κοκκίνηq Εμμανουήλ (50%) - Κοκκίνης Αθανάσιος (50%)
Νόμιμος εκπρόσωπος : Παναγιώτα Τσιρτόγλου
Διευθυντής: Σοφία Κοντοθανάση
Διευθυντής Σύνταξης: Βασιλική Σαμακοβλή
ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ: Τσιργόγλου Παναγιώτα
ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ DOMAIN NAME: ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ ASTRA A.E. Copyright © 2025 AstraTV.gr

Μετάβαση στο περιεχόμενο
▶ASTRA WEBTVON DEMAND ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ & ΤΑ ΡΕΠΟΡΤΑΖΤο νέο ψηφιακό σπίτι του ASTRA TV ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΟ ΝΕΟ WEBTV