LIFESTYLE
Φίλιππος Πλιάτσικας και Κώστας Τουρνάς υποδέχτηκαν τον «Αχιλλέα απ’ το Κάιρο» στο «Σπίτι με το MEGA»
Θέλεις να βλέπεις τα νέα του astratv.gr πρώτα στη Google;
Πρόσθεσέ μας στις προτιμώμενες πηγές σου:
στα αγαπημένα σου στη Google
Μαζί σκηνή, μαζί με τον Φίλιππο Πλιάτσικα, ανέβηκε ο Κώστας Τουρνάς και μαζί του έφερε… τον «Αχιλλέα από το Κάιρο».
Το τραγούδι κυκλοφόρησε το 1980 και περιλαμβάνεται στον δίσκο του Κώστα Τουρνά «Τώρα». Το εν λόγω τραγούδι θεωρήθηκε πρωτοπόρο για την εποχή του κι αυτός ήταν κι ο λόγος που δεν έγινε αμέσως επιτυχία. Ωστόσο, αργά και σταθερά κέρδισε τη μάχη με τον χρόνο με αποτέλεσμα να ακούγεται ακόμα και σήμερα 43 χρόνια μετά.
Ενδιαφέρουσα είναι και η ιστορία του τραγουδιού, όπως την έχει περιγράψει ο ίδιος ο Κώστας Τουρνάς.
«Είχα το ερέθισμα από άνθρωπο που ήξερα και δούλευα μαζί του και ήταν ομοφυλόφιλος, τον Γιώργο Μαρίνο. Ζούσε μία ζωή την οποία ο ίδιος την είχε ομολογήσει, δεν την έκρυβε. Ο ‘Μηνάς’ που λέει μέσα το τραγούδι ήταν το ταίρι του Γιώργου και η ‘Λέλα’ ήταν η αδερφή μου, η οποία δεν ζει πια. Η θεματολογία του τραγουδιού ήταν ταμπού για την εποχή. Η φράση κλειδί σε αυτό το τραγούδι είναι το ‘θα μπορούσαν να είναι παιδιά σου’. Όταν κάποιος λέει ‘α την πουστ@ρ@ να πούμε, την ξεφωνημένη’, θα μπορούσε αυτός να είναι αδερφός σου, παιδί σου. Εκεί θα το λεγες; Αυτό είναι περισσότερο μια αίσθηση της θέσης που παίρνουμε οι άνθρωποι κατά πως μας βολεύει εκείνη την ώρα».
-
ΑΘΛΗΤΙΚΑ12 ώρες agoΦορτούνης: «Έχουν υπάρξει κι άλλες φορές που βρεθήκαμε πίσω και το γυρίσαμε – Θα τα δώσουμε όλα στο ντέρμπι»
-
ΑΘΛΗΤΙΚΑ9 ώρες agoΦαλ αντί Ναν στο εγχώριο ρόστερ του Παναθηναϊκού
-
ΑΘΛΗΤΙΚΑ15 ώρες agoΔεν θα πέφτει καρφίτσα: Ο Ολυμπιακός ανακοίνωσε sold out για το ντέρμπι «αιωνίων»
-
ΑΘΛΗΤΙΚΑ20 ώρες agoΗ ανάρτηση της Εθνικής Ελλάδας για τον Μπάλντοκ
-
ΑΘΛΗΤΙΚΑ18 ώρες agoΑθανασίου: «Οι σκέψεις Νίστρουπ για το ντέρμπι – Η θετική παράδοση του Παναθηναϊκού»
-
ΠΟΛΙΤΙΚΗ11 ώρες agoΈρχονται τα μέτρα στήριξης της κυβέρνησης για τη θέρμανση – Παρέμβαση και στα καύσιμα
-
ΒΟΛΟΣ20 ώρες agoΤροχαίο ατύχημα είχε 67χρονη έξω από το σπίτι της στη Ν. Ιωνία, τραυματίστηκε θανάσιμα και υπέκυψε στα τραύματά της
-
ΒΟΛΟΣ11 ώρες agoΣύλληψη 18χρονου στο λιμάνι του Βόλου με κάνναβη- Ετοιμαζόταν να ταξιδέψει για Σκιάθο









