ΚΟΣΜΟΣ
Η Βρετανία επεκτείνει το πρόγραμμα δωρεάν εκπαίδευσης στην τεχνητή νοημοσύνη
Η βρετανική κυβέρνηση ανακοίνωσε την επέκταση εθνικού προγράμματος δωρεάν εκπαίδευσης στην τεχνητή νοημοσύνη, με στόχο την κατάρτιση 10 εκατομμυρίων εργαζομένων έως το 2030, καθώς αναγνωρίζει ότι η AI αλλάζει ήδη την αγορά εργασίας και τις απαιτούμενες δεξιότητες.
Ανταπόκριση, Λονδίνο
Τα σύντομα διαδικτυακά μαθήματα απευθύνονται σε όλους τους ενήλικες και καλύπτουν βασικές, πρακτικές χρήσεις εργαλείων AI στον χώρο εργασίας, ενώ στο πρόγραμμα εντάσσονται και εργαζόμενοι του δημόσιου τομέα, συμπεριλαμβανομένου του NHS.
Παράλληλα, δημιουργείται νέα κυβερνητική μονάδα για την παρακολούθηση των επιπτώσεων της ΤΝ στην απασχόληση και ανακοινώνεται χρηματοδότηση 27 εκατ. λιρών για την ενίσχυση τεχνολογικών δεξιοτήτων και θέσεων εργασίας σε τοπικό επίπεδο, στο πλαίσιο της στρατηγικής για ενίσχυση της παραγωγικότητας και της ανταγωνιστικότητας της βρετανικής οικονομίας.
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
-
ΠΟΛΙΤΙΚΗ21 ώρες agoΟΠΕΚΕΠΕ: Την άρση ασυλίας για 11 βουλευτές ζητά η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία – Στη Βουλή η δικογραφία
-
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ23 ώρες agoFuel Pass 2026: Υποβολή αιτήσεων από 6 έως 30 Απριλίου – Πώς θα γίνουν οι πληρωμές
-
ΠΟΛΙΤΙΚΗ20 ώρες agoΜαρινάκης για ΟΠΕΚΕΠΕ: Σοβαρή εξέλιξη η ανακοίνωση της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας
-
ΕΛΛΑΔΑ7 ώρες agoΑκυρώσεις, καθυστερήσεις και ταλαιπωρία στα αεροδρόμια Ηρακλείου και Χανίων
-
ΕΛΛΑΔΑ20 ώρες agoΣυγκλονίζουν τα ονόματα των 57 θυμάτων στην άσφαλτο που “αντιστέκονται” στη βροχή (Βίντεο)
-
ΠΟΛΙΤΙΚΗ18 ώρες agoΓερουλάνος: Στόχος η επιστροφή των προοδευτικών ψηφοφόρων – Όχι σε συνεργασία με τη Νέα Δημοκρατία
-
ΕΛΛΑΔΑ22 ώρες agoΜεθυσμένος οδηγός παρέσυρε 14χρονη και προσέκρουσε σε σταθμευμένα οχήματα
-
ΕΛΛΑΔΑ15 ώρες agoΣτο φως νέα αποχαρακτηρισμένα αρχεία για τον Ψυχρό Πόλεμο









