ΚΟΣΜΟΣ
Ισραήλ: Ο πρεσβευτής της Ιταλίας κλήθηκε για εξηγήσεις μετά τα σχόλια του Ταγιάνι για τα ισραηλινά πλήγματα στον Λίβανο
Το Ισραήλ κάλεσε σήμερα τον πρεσβευτή της Ιταλίας, αφού ο Ιταλός υπουργός Εξωτερικών Αντόνιο Ταγιάνι καταδίκασε τις «απαράδεκτες επιθέσεις» του Ισραήλ εναντίον αμάχων στον Λίβανο στη διάρκεια επίσκεψής του στη Βηρυτό, δήλωσε ιταλική διπλωματική πηγή.
Ο Ταγιάνι επισκέφθηκε σήμερα τον Λίβανο για να συνομιλήσει με τον πρόεδρο Ζοζέφ Αούν και τον Λιβανέζο ομόλογό του Γιούσεφ Ράγκι.
«Ο Λίβανος είναι μια αδελφή χώρα την οποία έχουμε στην καρδιά μας», έγραψε στο Χ ο Ταγιάνι δηλώνοντας ότι μετέβη στη Βηρυτό για να εκφράσει «την αλληλεγγύη της Ιταλίας μετά τις απαράδεκτες επιθέσεις που εξαπέλυσε το Ισραήλ εναντίον του άμαχου πληθυσμού».
Il Libano è un Paese fratello che abbiamo nel cuore. Per questo oggi sono venuto a Beirut a portare al Presidente Aoun la solidarietà dell’Italia dopo gli attacchi inaccettabili di Israele contro la popolazione civile. Rafforzeremo il nostro impegno umanitario in Libano… pic.twitter.com/eYa8daOoyU
— Antonio Tajani (@Antonio_Tajani) April 13, 2026
Ο Ιταλός υπουργός κάλεσε σε διάλογο μεταξύ του Λιβάνου και του Ισραήλ και εκτίμησε ότι είναι «απαραίτητη εκεχειρία», ενώ πρόσθεσε: «πρέπει να αποφύγουμε πάση θυσία μια νέα κλιμάκωση όπως αυτή στη Γάζα».
Ο Λίβανος σύρθηκε στον πόλεμο στη Μέση Ανατολή στις 2 Μαρτίου όταν η Χεζμπολάχ εξαπέλυσε πλήγματα εναντίον του Ισραήλ για να εκδικηθεί για τον θάνατο του ανώτατου Ιρανού ηγέτη αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ σε αμερικανοϊσραηλινά πλήγματα. Το Ισραήλ απάντησε με ευρείας κλίμακας αεροπορικές επιδρομές εναντίον του Λιβάνου και στρατιωτικές επιχειρήσεις στο νότιο τμήμα της χώρας.
Ο στρατός του Ισραήλ ανακοίνωσε σήμερα ότι σκότωσε πέντε διοικητές της Χεζμπολάχ σε μαζικά και ταυτόχρονα πλήγματα εναντίον του Λιβάνου την προηγούμενη Τετάρτη, καθώς και περισσότερους από 250 μαχητές του σιιτικού κινήματος που υποστηρίζεται από το Ιράν, σύμφωνα με επικαιροποιημένο απολογισμό.
Εξάλλου πρόσθεσε ότι στη διάρκεια των τελευταίων 24 ωρών έπληξε περίπου 150 στόχους της Χεζμπολάχ “σε πολλές περιοχές” στον νότιο Λίβανο, μία ημέρα πριν τις προγραμματισμένες διαπραγματεύσεις μεταξύ του Ισραήλ και της Βηρυτού στην Ουάσινγκτον.
Η ιταλική κυβέρνηση είχε καλέσει τον πρεσβευτή του Ισραήλ την περασμένη εβδομάδα, αφού δήλωσε ότι οι ισραηλινές δυνάμεις έριξαν προειδοποιητικά πυρά εναντίον κομβόι Ιταλών κυανόκρανων του ΟΗΕ στον Λίβανο, προκαλώντας ζημιές σε τουλάχιστον ένα όχημα χωρίς να υπάρξουν τραυματισμοί.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
-
ΚΟΣΜΟΣ23 ώρες agoΗ φον ντερ Λάιεν συνεχάρη τον Μάγιαρ και συμφώνησαν «στενή συνεργασία».
-
ΕΛΛΑΔΑ6 ώρες agoΑυτοκίνητο κατέληξε σε δέντρα (Εικόνα)
-
ΚΟΣΜΟΣ20 ώρες agoLive: Ανανεώνουν τις εκατέρωθεν απειλές ΗΠΑ και Ιράν με φόντο τα Στενά του Ορμούζ, μετά τις άκαρπες συνομιλίες στο Ισλαμαμπάντ
-
ΠΟΛΙΤΙΚΗ21 ώρες ago«Μεγάλη βραδιά για την Ουγγαρία και την Ευρώπη»: Συγχαρητήρια ανάρτηση του Κυριάκου Μητσοτάκη για τη νίκη Μαγιάρ
-
ΚΟΣΜΟΣ16 ώρες agoΗ εκδοχή του Ιράν για τα Στενά του Ορμούζ: «Υποχώρησαν» τα αμερικανικά αντιτορπιλικά που στοχοποιήθηκαν
-
ΠΟΛΙΤΙΚΗ11 ώρες agoΔ. Παπαστεργίου: Ο ψηφιακός μετασχηματισμός αποκτά πραγματικό αποτύπωμα στην καθημερινότητα του αγρότη – Στηρίζουμε τον συνεπή παραγωγό
-
ΚΟΣΜΟΣ20 ώρες agoWSJ: Το ενδεχόμενο περιορισμένων επιθέσεων εναντίον του Ιράν εξετάζει ο Τραμπ, μετά την αποτυχία των διαπραγματεύσεων
-
ΕΛΛΑΔΑ11 ώρες agoΠρωτοβουλία μαθητών στη Θεσσαλονίκη για την ανάπτυξη soft skills









