Connect with us
banner epikhirisis

ΒΟΛΟΣ

Καταδίκη σε αστυνομικό της Διεύθυνσης Αστυνομίας Μαγνησίας για «μπίζνες» με όπλα

Published

on

Θέλεις να βλέπεις τα νέα του astratv.gr πρώτα στη Google;
Πρόσθεσέ μας στις προτιμώμενες πηγές σου:

Google Logo Πρόσθεσε το astratv.gr
στα αγαπημένα σου στη Google

Ποινή φυλάκισης 18 μηνών με αναστολή, εφέσιμη, επέβαλε σήμερα το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου σε αστυνομικό της Διεύθυνσης Αστυνομίας Μαγνησίας.

Ο αστυνομικός κρίθηκε ένοχος για τις κατηγορίες της πλαστογραφίας μετά χρήσης κατά συρροή, της ψευδούς βεβαίωσης μετά χρήσης κατά συρροή, της κλοπής, της συνέργειας σε παράβαση καθήκοντος, της αποδοχής και διάθεσης προϊόντων εγκλήματος και της παράνομης κατοχής κυνηγετικού όπλου, ενώ κρίθηκε αθώος για τις κατηγορίες της παράβασης καθήκοντος και της υπεξαγωγή εγγράφων.

Κατηγορούμενοι στην ίδια υπόθεση ήταν άλλα εννέα άτομα, ανάμεσά τους και ένας συνταξιούχος αστυνομικός και ένας συλλέκτης όπλων, εκ των οποίων οι οχτώ κρίθηκαν αθώοι ελλείψει δόλου και ο ένας ατιμώρητος.

Η υπόθεση είχε αποκαλυφτεί τον Οκτώβριο του 2022 μετά από έρευνα αστυνομικών της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας, οι οποίοι είχαν κάνει φύλλο και φτερό τις άδειες πώλησης και αγοράς κυνηγετικών όπλων και είχαν διαπιστώθηκε ότι δεκατρείς άδειες ήταν παράνομες.

Από τον Ιανουάριο του 2020 έως και τον Σεπτέμβριο του 2022 ο καταδικαστείς αστυνομικός φέρεται να πείθει πολίτες ενεργώντας είτε ο ίδιος είτε ως μεσάζων να μην παραδίδουν στο Γραφείο Οπλων τα κυνηγετικά τους όπλα και να τα μεταβιβάζουν στον ίδιο.

Advertisement

Για τη διεκπεραίωση της διαδικασίας φέρεται να χρησιμοποιούσε πλαστές υπογραφές διευθυντών, ενώ στην κατοχή του βρέθηκαν 21 όπλα, που κατείχε παρανόμως.

Σε μία από τις περιπτώσεις, όπως προέκυψε από την περαιτέρω έρευνα, πούλησε καραμπίνα μέσω FB αντί του ποσού των 300 ευρώ και σε άλλη τη διέθεσε σε κατάστημα εμπορίας κυνηγετικών ειδών αντί του ποσού των 100 ευρώ, ενώ έκανε και μεταβιβάσεις όπλων σε ονόματα πεθαμένων.

Ο κατηγορούμενος ήταν υπάλληλος του Γραφείου Οπλων της Διεύθυνσης Αστυνομίας Μαγνησίας, το οποίο είναι αρμόδιο για την έκδοση αδειών κατοχής. Για τις άδειες κατοχής πρέπει να τηρούνται συγκεκριμένοι όροι και προϋποθέσεις.

Οι ενδιαφερόμενοι για την απόκτηση όπλων χρειάζεται να έχουν ιατρικά πιστοποιητικά από ψυχίατρο και οφθαλμίατρο που να αποδεικνύουν την ικανότητά τους να χρησιμοποιούν όπλα. Πρέπει επίσης να έχουν λευκό ποινικό μητρώο.

Παράλληλα, το Γραφείο είναι αρμόδιο να ελέγχει τις ισχύουσες άδειες οι οποίες ανανεώνονται σε συγκεκριμένα διαστήματα που προβλέπει ο νόμος. Οι κάτοχοι όπλων από κληρονομιές χρειάζεται να έχουν επίσης άδειες όπως προβλέπει η νομοθεσία.

Advertisement

Αν δεν τους ενδιαφέρει η κατοχή τους τα παραδίδουν στην Αστυνομία ή φροντίζουν να τα μεταβιβάσουν με νόμιμες διαδικασίες για τις οποίες εκδίδονται άδειες πώλησης και κατοχής. Το ίδιο κάνουν και όσοι για κάποιον λόγο δεν θέλουν να έχουν άλλο στην κατοχή τους όπλα.

Σε αυτό ακριβώς το κομμάτι φέρεται να έγκειται η παράνομη δράση του αστυνομικού, όπως είχε ανακοινώσει τότε το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

Θέλεις να λαμβάνεις πρώτος τις ειδήσεις του astratv.gr στο WhatsApp;
Γίνε μέλος στην κοινότητά μας:

Μπες στο κανάλι του astratv.gr
στο WhatsApp

Θέλεις να λαμβάνεις πρώτος τις ειδήσεις του astratv.gr στο Viber;
Γίνε μέλος στην κοινότητά μας:

Μπες στο κανάλι του astratv.gr
στο Viber
Advertisement

Μέλος του
Μητρώου Ηλεκτρονικού Τύπου
Μ.Η.Τ. 252107

dei 03 2025 myHome GasControl 300x250
Advertisement
Dei
main logo black
455937950 1028081182654240 8041229916307210525 n
Advertisement
Advertisement
Anassa
Advertisement

Facebook

Advertisement

Δημοφιλή

Μετάβαση στο περιεχόμενο