Connect with us
banner epikhirisis

ΒΟΛΟΣ

Με ξεχωριστές μουσικές μελωδίες πλημμύρισε το Συνεδριακό Κέντρο Θεσσαλίας στα Μελισσάτικα Βόλου

Published

on

Με ξεχωριστές μουσικές μελωδίες, γεμάτες δημιουργία, παλμό, ενθουσιασμό και βαθιά μηνύματα, πλημμύρισε το Συνεδριακό Κέντρο Θεσσαλίας στα Μελισσάτικα Βόλου, όπου πραγματοποιήθηκε η 1η Συνάντηση Μαθητικών Χορωδιών.

Η ιδιαίτερα σημαντική πολιτιστική εκδήλωση με έντονο παιδαγωγικό χαρακτήρα διοργανώθηκε από τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, μέσω της Συμβούλου Εκπαίδευσης Μουσικής Επιστήμης Δρ. Σέβης Μαζέρα – Μάμαλη, σε συνεργασία με την Ιερά Μητρόπολη Δημητριάδος και τον πολιτιστικό φορέα «Μαγνήτων Κιβωτός για τη διάσωση του πολιτιστικού αποθέματος».

Εκατοντάδες μαθητές από Γυμνάσια της Μαγνησίας συμμετείχαν, ερμηνεύοντας τραγούδια υψηλού επιπέδου υπό τη μαεστρική καθοδήγηση των καθηγητών τους. Μέσα από τη συμμετοχή τους, οι μαθητές ήρθαν σε επαφή με διαφορετικά μουσικά είδη, γνώρισαν Έλληνες και ξένους συνθέτες και κατανόησαν τη σύνδεση της μουσικής με τις ιστορικές, κοινωνικές και πολιτικές συνθήκες κάθε εποχής.

Παράλληλα, η συνεργασία των χορωδιών ενίσχυσε την ομαδικότητα, τη συλλογική έκφραση, την επικοινωνία και την πολιτισμική συνείδηση των μαθητών, στοιχεία που αναδείχθηκαν ιδιαίτερα από τους διοργανωτές.

Στο φεστιβάλ συμμετείχαν χορωδίες από το 1ο Γυμνάσιο Νέας Ιωνίας Βόλου – Πειραματικό, το 3ο και 4ο Γυμνάσιο Νέας Ιωνίας, το 4ο και 10ο Γυμνάσιο Βόλου, το ΕΕΕΕΚ Βόλου, το Μουσικό Σχολείο Βόλου και το Γυμνάσιο Σκιάθου, ενώ ευγενική υποστήριξη παρείχε το ΓΕΛ Μηλεών.

Advertisement

Κάθε σχολική χορωδία παρουσίασε τέσσερα τραγούδια ελεύθερης επιλογής, προσφέροντας ένα πλούσιο μουσικό πρόγραμμα που ενθουσίασε το κοινό.

Τον συντονισμό της εκδήλωσης είχαν η σύμβουλος Εκπαίδευσης Μουσικής Επιστήμης Σεβαστή Μαζέρα, ο π. Καλλίνικος Γεωργακόπουλος και ο π. Ευθύμιος Παπαγεωργίου.

Παρόντες ήταν, μεταξύ άλλων, ο διευθύνων σύμβουλος του Οργανισμού Λιμένος Βόλου κ. Σωκράτης Αναγνώστου, καθώς και ο διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας κ. Σωκράτης Σαβελίδης.

Ο κ. Σαβελίδης συνεχάρη θερμά μαθητές και εκπαιδευτικούς, επισημαίνοντας ότι «με την έμπνευση του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Δημητριάδος κ. Ιγνατίου, ξεκινά ένας νέος θεσμός, η Συνάντηση Μαθητικών Χορωδιών, με προοπτική να διευρυνθεί σε θεσσαλικό και πανελλήνιο επίπεδο».

Την εκδήλωση έκλεισε ο Μητροπολίτης Δημητριάδος και Αλμυρού κ. Ιγνάτιος, ο οποίος τόνισε ότι η πρωτοβουλία γεννήθηκε από την ανάγκη να αναδειχθεί το αξιόλογο έργο που επιτελείται στις σχολικές χορωδίες.

Advertisement

Απευθυνόμενος στους μαθητές, υπογράμμισε:

«Μέσα από τη συμμετοχή σας σε μια χορωδία μαθαίνετε να λειτουργείτε ως ομάδα, να συνεργάζεστε και να εκφράζεστε δημιουργικά. Η μουσική είναι δώρο του Θεού στον άνθρωπο και σας προσφέρει αρμονία, πειθαρχία και πολύτιμα εφόδια για τη ζωή σας».

Παράλληλα, αναφέρθηκε στην πορεία του μεγάλου Έλληνα συνθέτη Μίκη Θεοδωράκης επισημαίνοντας ότι και εκείνος ξεκίνησε από μαθητική χορωδία.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την απονομή αναμνηστικών βραβείων στους καθηγητές μουσικής, οι οποίοι καταχειροκροτήθηκαν από τους μαθητές τους.

Advertisement
Advertisement

Μέλος του
Μητρώου Ηλεκτρονικού Τύπου
Μ.Η.Τ. 252107

dei 03 2025 myHome GasControl 300x250
Advertisement
Dei
main logo black
455937950 1028081182654240 8041229916307210525 n
Advertisement

ΔΕΙΤΕ ΤΩΡΑ ΣΤΟ ASTRATV

Advertisement
Anassa
Advertisement

Facebook

Advertisement

Δημοφιλή

Iδιοκτησία ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΕΠΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ASTRA AE
AΦΜ 094214456
Δ Ο Υ ΒΟΛΟΥ
ΓΕΜΗ:50683644000
DOMAIN NAME ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ:ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΕΠΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ASTRA AE - astratv.gr
Εδρα Γ.ΚΑΡΤΑΛΗ 76-ΒΟΛΟΣ ΤΚ 38333 ΤΗΛ.ΕΠΙΚ. 2421031434
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΗΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ [email protected]
ΜΕΤΟΧΟΙ:Κοκκίνηq Εμμανουήλ (50%) - Κοκκίνης Αθανάσιος (50%)
Νόμιμος εκπρόσωπος : Παναγιώτα Τσιρτόγλου
Διευθυντής: Σοφία Κοντοθανάση
Διευθυντής Σύνταξης: Βασιλική Σαμακοβλή
ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ: Τσιργόγλου Παναγιώτα
ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ DOMAIN NAME: ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ ASTRA A.E. Copyright © 2025 AstraTV.gr

Μετάβαση στο περιεχόμενο