ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Μητσοτάκης στο υπουργικό: Άλλες οι υποχρεώσεις της κυβέρνησης, άλλες της Βουλής
Σαφές μήνυμα για τα όρια και τις αρμοδιότητες του επιτελικού κράτους έστειλε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την εισαγωγική του τοποθέτηση στο υπουργικό συμβούλιο, επαναφέροντας τη συζήτηση για τον ρόλο των βουλευτών και τη συμμετοχή τους στη διαμόρφωση των κυβερνητικών πολιτικών.
Ο πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι το επιτελικό κράτος αφορά αποκλειστικά την εκτελεστική εξουσία και όχι τη νομοθετική, σημειώνοντας ότι «άλλες είναι οι υποχρεώσεις της κυβέρνησης και άλλες της Βουλής», όπως αυτές καθορίζονται με απόλυτη σαφήνεια από το Σύνταγμα. Στο πλαίσιο αυτό, τόνισε ότι η συνεργασία κυβέρνησης και κοινοβουλευτικής ομάδας έχει ιδιαίτερη σημασία, ειδικά σε πολιτικές που απαιτούν τοπική γνώση και εμπλοκή.
Αναφερόμενος ειδικότερα στη διαβούλευση για τις ορεινές περιοχές και τη νησιωτικότητα, ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε ότι οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας έχουν συμμετάσχει ενεργά, κάτι που, όπως είπε, αντανακλά τον τρόπο με τον οποίο η κυβέρνηση αντιλαμβάνεται την αναβάθμιση του ρόλου του εκλεγμένου εκπροσώπου κάθε περιφέρειας. «Θέλουμε ακριβώς τη συμμετοχή του βουλευτή στο πώς μπορεί να αγωνιστεί για την ανάπτυξη και την προκοπή της περιοχής του», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Παράλληλα, επανέλαβε ότι η διάκριση των εξουσιών είναι θεμελιώδης και ότι το επιτελικό κράτος δεν υποκαθιστά τη Βουλή, αλλά λειτουργεί εντός των συνταγματικών ορίων της εκτελεστικής εξουσίας. Ωστόσο, πρόσθεσε ότι «σε αυτή την περίπτωση η στενή συνεργασία μεταξύ των βουλευτών μας και της κεντρικής κυβέρνησης για την εκπόνηση αυτών των σχεδίων αποκτά ξεχωριστή σημασία».
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος
-
ΜΑΓΝΗΣΙΑ23 ώρες agoΕυθύμης Λέκκας «Περιπλέκεται λίγο η κατάσταση» για τον νέο ισχυρότερο σεισμό που εκδηλώθηκε με επίκεντρο τη Σκιάθο
-
ΒΟΛΟΣ21 ώρες ago44χρονος συνελήφθη για ναρκωτικά στον Βόλο
-
ΜΑΓΝΗΣΙΑ22 ώρες agoΝέο πλοίο βάζει η SeaJets στη γραμμή Βόλου – Βόρειες Σποράδες
-
ΕΛΛΑΔΑ20 ώρες agoΤρεις γιατροί τον έκριναν ικανό για όπλο πριν το μακελειό
-
ΠΟΛΙΤΙΚΗ19 ώρες agoΣύνοδος Τριών Θαλασσών – ΠτΔ: Η Ελλάδα έχει τη δυνατότητα να καταστεί ένας από τους κύριους μοχλούς ανάπτυξης της Ευρώπης
-
VIDEO23 ώρες ago⚖️ Ένταση στη Δίκη των Τεμπών – Το Δημόσιο κατά… του Δημοσίου για πρώτη φορά
-
ΜΑΓΝΗΣΙΑ22 ώρες agoΣκιάθος: Η στιγμή που ο ισχυρός σεισμός ταρακουνά το νησί- Bίντεο
-
ΚΟΣΜΟΣ18 ώρες agoΤεράστιο δίκτυο τούνελ της Χεζμπολάχ στον Λίβανο ανακάλυψε και κατέστρεψε ο ισραηλινός στρατός









