ΒΟΛΟΣ
Ο Δημήτρης Κουρέτας στον καθαρισμό του Κραυσίδωνα παρουσία κατοίκων της περιοχής
Θέλεις να βλέπεις τα νέα του astratv.gr πρώτα στη Google;
Πρόσθεσέ μας στις προτιμώμενες πηγές σου:
στα αγαπημένα σου στη Google
Σε εξέλιξη το έργο αντιπλημμυρικής προστασίας και καθαρισμού των ρεμάτων του Δήμου Βόλου, προϋπολογισμού 1 εκατ. ευρώ
Αυτοψία στις εργασίες καθαρισμού του Κραυσίδωνα πραγματοποίησε ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Δημήτρης Κουρέτας, παρουσία κατοίκων της περιοχής, με τους οποίους συζήτησε για την κατάσταση του ρέματος και τις παρεμβάσεις που βρίσκονται σε εξέλιξη.
Οι εργασίες εντάσσονται στο έργο «Καθαρισμός ρεμάτων Δήμου Βόλου», προϋπολογισμού μελέτης 1.000.000 ευρώ με ΦΠΑ, το οποίο εκτελείται από τη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Π.Ε. Μαγνησίας και Σποράδων. Η σύμβαση υπογράφηκε στις 31 Αυγούστου 2026 και έχει συνολική προθεσμία εκτέλεσης 18 μηνών.
Το έργο αφορά τον καθαρισμό των κοιτών και, όπου απαιτείται, των πρανών, την απομάκρυνση φερτών υλικών, απορριμμάτων και βλάστησης, καθώς και τη συντήρηση και αποκατάσταση υφιστάμενων αναχωμάτων και άλλων αντιπλημμυρικών έργων. Οι παρεμβάσεις περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, το Αλυγαρόρεμα, τον Ξηριά, τον Κραυσίδωνα, τον Άναυρο, τον Βρύχωνα και ρέματα στις περιοχές Κατηχωρίου, Πορταριάς, Αγριάς, Φυτόκου και Αγίας Παρασκευής.
«Ο καθαρισμός δεν μπορούσε να γίνει ταυτόχρονα σε όλα τα σημεία των ρεμάτων του αστικού Βόλου. Στον Κραυσίδωνα, όμως, βλέπουμε ότι η κοίτη έχει ανοίξει και έχει δημιουργηθεί ένα σημαντικό υδραυλικό πλεονέκτημα, ώστε το νερό να διέρχεται με μεγαλύτερη ασφάλεια», δήλωσε ο κ. Κουρέτας.
Όπως ανέφερε, από την ανάληψη των καθηκόντων της περιφερειακής αρχής έως τον Μάιο και τον Ιούνιο του 2024 απομακρύνθηκαν από τα ρέματα του αστικού Βόλου περίπου ένα εκατομμύριο τόνοι φερτών υλικών, που είχαν συσσωρευτεί σε βάθος πολλών ετών.
Αναφερόμενος στα δέντρα που βρίσκονται μέσα στην κοίτη και ενδέχεται να εμποδίσουν τη ροή του νερού, σημείωσε ότι η Περιφέρεια προχωρά σταδιακά στην απομάκρυνσή τους, αφού εξασφαλιστούν οι απαιτούμενες εγκρίσεις από το Δασαρχείο.
Ο Περιφερειάρχης αναφέρθηκε επίσης στα έργα ορεινής υδρονομίας, επισημαίνοντας ότι οι οριστικές μελέτες αναμένεται να ολοκληρωθούν έως το τέλος του έτους και στη συνέχεια να ξεκινήσουν οι εργασίες. Παράλληλα, οι παρεμβάσεις που προέκυψαν από την κοινή μελέτη Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, Περιφέρειας και Δήμου Βόλου προωθούνται στη Διαχειριστική Αρχή για χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ.
«Υπάρχει συγκεκριμένος προγραμματισμός και λέμε στους πολίτες την αλήθεια. Θέλουμε τους κατοίκους δίπλα μας, να επικοινωνούν με τις υπηρεσίες και να μας επισημαίνουν όσα χρειάζονται. Το αποτέλεσμα της δουλειάς είναι ήδη ορατό», τόνισε ο Δημήτρης Κουρέτας.
Στην αυτοψία συμμετείχαν η Αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας και Σποράδων Άννα Μαρία Παπαδημητρίου, ο Αντιπεριφερειάρχης Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Εξυπηρέτησης του Πολίτη Γιάννης Αναστασίου, ο Αντιπεριφερειάρχης Περιβάλλοντος Φώτης Λαμπρινίδης και ο Αντιπεριφερειάρχης Τεχνικών Έργων και ΕΣΠΑ Απόστολος Καναβός.








-
MEDIA7 ώρες agoΗ «μαύρη γαζέλα» που αναστάτωσε τη Μύκονο! “You are so hot!”
-
MEDIA9 ώρες agoΈφη Ρασσιά: Από τη μικρή “Βάλια” στο “Καφέ της Χαράς”, δημοσιογράφος στο MEGA
-
LIFESTYLE19 ώρες agoΒάσω Λασκαράκη: Χαλαρό πρωινό στο μπαλκόνι της στην Κηφισιά – “Αυτά τα φθινοπωρινά πρωινά” (Εικόνες)
-
ΕΛΛΑΔΑ16 ώρες agoΟ Γιώργος Μαζωνάκης είχε ραντεβού και με τον υπνοθεραπευτή: Συναντήθηκαν δύο μέρες πριν την πλασμαφαίρεση
-
ΒΟΛΟΣ23 ώρες agoΘλίψη στο Πήλιο για την ηγουμένη Χριστοδούλη
-
ΕΛΛΑΔΑ23 ώρες agoΕπιστροφή ενοικίου: Ποιοι δικαιούνται έως 800 ευρώ και ποιοι έως 1.600 ευρώ – Πότε πληρώνονται
-
LIFESTYLE22 ώρες agoΓιώργος Μαζωνάκης: Ακυρώθηκε η συναυλία στην Τεχνόπολη – “Αδύνατη τώρα η μετατροπή της σε αφιέρωμα”
-
LIFESTYLE20 ώρες agoΛάκης Γαβαλάς για τους γιατρούς του Μαζωνάκη: “Η τιμωρία τους έχει ήδη αρχίσει” – Η αναφορά σε “επιχειρήσεις που πουλούν ελπίδα”









