ΒΟΛΟΣ
Ο Μητροπολίτης επισκέφθηκε την έκθεση τοπικών κρητικών προϊόντων στον Βόλο

Θέλεις να βλέπεις τα νέα του astratv.gr πρώτα στη Google;
Πρόσθεσέ μας στις προτιμώμενες πηγές σου:
στα αγαπημένα σου στη Google
«Μικρές ομάδες ανθρώπων παράγουν και διασώζουν την ελληνική παράδοση στα προϊόντα» ανέφερε ο Μητροπολίτης, μετά την επίσκεψη στην έκθεση
Την έκθεση «Κρήτη: Η Μεγάλη Συνάντηση – Τοπικά Προϊόντα & Γεύσεις Ελλάδας», που φιλοξενείται στο Πάρκο Αγίου Κωνσταντίνου, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων της Ναυτικής Εβδομάδας επισκέφθηκε την περασμένη Τρίτη ο Μητροπολίτης Δημητριάδος και Αλμυρού κ. Ιγνάτιος.
Ο Μητροπολίτης περιηγήθηκε στα περίπτερα της έκθεσης, γνωρίζοντας από κοντά τα ποιοτικά προϊόντα που παρουσιάζονται από την Κρήτη και άλλες περιοχές της Ελλάδας, ενώ είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τους παραγωγούς και τους εκθέτες.
Η έκθεση, η οποία εντάσσεται στις παράλληλες δράσεις θα παραμείνει ανοικτή για το κοινό έως και την Κυριακή 14 Ιουνίου. Οι επισκέπτες έχουν τη δυνατότητα να γνωρίσουν και να προμηθευτούν παραδοσιακά προϊόντα από την Κρήτη και άλλες περιοχές της χώρας, όπως ελαιόλαδο, τυροκομικά, αλλαντικά, παξιμάδια, μέλι και προϊόντα κυψέλης, ρακή, λικέρ, πίτες, μαρμελάδες, γλυκά του κουταλιού, πραλίνες και πολλά ακόμη εκλεκτά προϊόντα, παρασκευασμένα με μεράκι και αγνά υλικά.
Κατά την επίσκεψή του, ο κ. Ιγνάτιος, συνοδευόμενος από τον διοργανωτή της έκθεσης κ. Νεκτάριο Σερμάκη, συνεχάρη τους παραγωγούς για τον μόχθο και την αφοσίωσή τους στη διατήρηση και προβολή της ελληνικής γαστρονομικής παράδοσης.
Μετά την επίσκεψη δήλωσε χαρακτηριστικά: «Η Ναυτική Εβδομάδα δίνει την ευκαιρία να αναπτύσσονται παράλληλες δράσεις με πολιτιστικό, κοινωνικό και αναπτυξιακό χαρακτήρα. Στο πλαίσιο αυτό έχει πλέον καθιερωθεί η παρουσία της έκθεσης τοπικών προϊόντων και γεύσεων από την Κρήτη και άλλες περιοχές της Ελλάδας. Πρόκειται για μια αξιόλογη προσπάθεια που αναδεικνύει ανθρώπους οι οποίοι παράγουν με αγάπη και διατηρούν ζωντανή την αυθεντική ελληνική παράδοση μέσα από τα προϊόντα τους».


Από την πλευρά του, ο κ. Νεκτάριος Σερμάκης ευχαρίστησε τον Μητροπολίτη για τη διαρκή στήριξή του προς τους ανθρώπους της παραγωγής και της δημιουργίας, επισημαίνοντας ότι η ένταξη της έκθεσης στο πρόγραμμα της Ναυτικής Εβδομάδας συμβάλλει ουσιαστικά στην προβολή των τοπικών προϊόντων και στη δημιουργία σχέσεων εμπιστοσύνης ανάμεσα στους εκθέτες και το κοινό της Μαγνησίας.
Θέλεις να λαμβάνεις πρώτος τις ειδήσεις του astratv.gr στο Telegram;
Γίνε μέλος στο κανάλι μας:
στο Telegram
Θέλεις να λαμβάνεις πρώτος τις ειδήσεις του astratv.gr στο WhatsApp;
Γίνε μέλος στην κοινότητά μας:
στο WhatsApp
Θέλεις να λαμβάνεις πρώτος τις ειδήσεις του astratv.gr στο Viber;
Γίνε μέλος στην κοινότητά μας:
στο Viber

ΠΟΛΙΤΙΚΗ19 ώρες agoΔημοσκόπηση GPO: Σταθερό προβάδισμα της ΝΔ με 26% – Στη δεύτερη θέση ενισχυμένη η ΕΛ.Α.Σ.
MEDIA20 ώρες agoΗ εντυπωσιακή δικηγόρος Μάιρα Καρλή μπαίνει στο παιχνίδι (Εικόνες)
LIFESTYLE15 ώρες agoΑθηνά Οικονομάκου & Μπρούνο Τσερέλα: Όρκους αιώνιας αγάπης αντάλλαξε το ζευγάρι στην Πάρο – Η συγκίνηση και τα δάκρυα της ηθοποιού (Εικόνες & Βίντεο)
LIFESTYLE17 ώρες agoΣυναυλία αγάπης για τον 17χρονο Μάνο: Ο Κωνσταντίνος Αργυρός σε μια μεγάλη φιλανθρωπική βραδιά στα Χανιά για τη στήριξη του εφήβου που δίνει μάχη με τον καρκίνο (Εικόνες)
ΕΛΛΑΔΑ21 ώρες agoΣυναγερμός στη Ρόδο: Η φωτιά έκαψε καλαμιές
VIDEO16 ώρες agoΒρέθηκαν 270.000 ευρώ από τη ληστεία σε βάρος του 13χρονου
ΑΘΛΗΤΙΚΑ14 ώρες agoΟδεύει προς ΑΠΟΕΛ ως ελεύθερος ο Λημνιός, γλιτώνει το μισό συμβόλαιο ο Παναθηναϊκός
ΕΛΛΑΔΑ12 ώρες agoΔεξαμενόπλοιο με 5.000 τόνους πετρελαϊκών προϊόντων έμεινε ακυβέρνητο









