Connect with us
banner epikhirisis

ΒΟΛΟΣ

Ο πρόεδρος της Πανθεσσαλικής Ένωσης «Ρομά Χωρίς Σύνορα» κατήγγειλε ότι επιδόματα για Ρομά έγιναν πλιάτσικο

Published

on

lefta

Θέλεις να βλέπεις τα νέα του astratv.gr πρώτα στη Google;
Πρόσθεσέ μας στις προτιμώμενες πηγές σου:

Google Logo Πρόσθεσε το astratv.gr
στα αγαπημένα σου στη Google

Θύματα σε Βόλο και την υπόλοιπη Θεσσαλία επικαλείται ο Παν. Χαρίτος και ζητάει παρέμβαση της δικαιοσύνης

Στη σοβαρή δημόσια καταγγελία ότι επιδόματα που λαμβάνουν Ρομά φέρεται να έγιναν «πλιάτσικο» από Θεσσαλό λογιστή ρομά, προέβη χθες μιλώντας ζωντανά στον τηλεοπτικό σταθμό ΑSTRA ο πρόεδρος της Πανθεσσαλικής Ενωσης «Ρομά Χωρίς Σύνορα» Παναγιώτης Χαρίτος.

Η υπόθεση της συγκεκριμένης καταγγελίας χρήζει σίγουρα διερεύνησης από τις αστυνομικές αρχές και τη δικαιοσύνη, καθώς αφορά στη διασπάθιση δημοσίου χρήματος, εάν και εφόσον ισχύει.

Πιο συγκεκριμένα ο κ. Χαρίτος ισχυρίστηκε πως τα φορολογικά στοιχεία και οι κωδικοί ομοεθνών του από ολόκληρη τη Θεσσαλία και άλλες πόλεις της επικράτειας έγιναν «φειγ βολάν» και ότι χρησιμοποιήθηκαν από λογιστή Ρομά, που παλαιότερα δραστηριοποιούνταν σε περιοχή της Καρδίτσας αλλά τώρα είναι αγνώστου κατοικίας, προκειμένου ο ίδιος να «οικειοποιηθεί» επιδόματα, τα οποία το κράτος καταβάλλει σε εκατοντάδες Ρομά, για την στήριξη και την κοινωνική τους επανένταξη.

Advertisement
Ο πρόεδρος της Πανθεσσαλικής Ενωσης «Ρομά χωρίς Σύνορα» Παναγιώτης Χαρίτος κατήγγειλε δημόσια στο Astratv ότι επιδόματα για Ρομά έγιναν πλιάτσικο

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Πανθεσσαλικής Ενωσης στη συγκεκριμένη υπόθεση φέρεται να έχουν εξαπατηθεί πολλοί δικαιούχοι Ρομά, οι οποίοι περίμεναν να πιστωθούν επιδόματα όπως το ΚΕΑ, το market pass και άλλες παροχές, στους τραπεζικούς τους λογαριασμούς, όμως αυτό δεν έγινε.

Σύμφωνα πάντα με τον κ. Χαρίτο, ομοεθνείς του αναζητώντας τι συμβαίνει διαπίστωσαν πως ο συγκεκριμένος λογιστής, έχοντας τους κωδικούς τους «οικειοποιήθηκε» τα επιδόματα που τους ανήκαν.

Ο πρόεδρος της Πανθεσσαλικής Ενωσης υποστηρίζει ακόμη πως στον σύλλογο έχουν φτάσει δεκάδες καταγγελίες και πως έχουν ήδη υποβληθεί μηνύσεις και στο πλαίσιο αυτό υποστήριξε χθες πως ο ίδιος ενημέρωσε τον Εισαγγελέα Καρδίτσας προφορικώς και αναμένει την παρέμβασή του.

Είπε επίσης πως σε επίπεδο Μαγνησίας θύματα αυτής της απάτης φέρεται να είναι τουλάχιστον 20 δικαιούχοι, σημείωσε ωστόσο πως δεν γνωρίζει εάν οι θιγόμενοι έχουν προσφύγει νομικά για να διεκδικήσουν το δίκιο τους.

Ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ επιχείρησε να επικοινωνήσει με Ρομά δικαιούχους επιδομάτων, στους οποίους παρέπεμψε ο κ. Χαρίτος και οι οποίοι φέρεται να διαμένουν στο Αλιβέρι, όμως δεν ανταποκρίθηκαν στη συνομιλία.

Advertisement

Τέλος, αστυνομικές πηγές που επίσης ρωτήθηκαν σχετικά από τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ, δήλωναν άγνοια εάν βρίσκεται σε εξέλιξη έρευνα από τη δικαιοσύνη.

Πάντως, επειδή, όπως προαναφέρθηκε, η καταγγελία χρήζει περαιτέρω διερεύνησης, θεωρείται βέβαιο πως είναι θέμα χρόνου να παρέμβουν οι αρμόδιες υπηρεσίες, προκειμένου να ριχτεί άπλετο φως και να διακριβωθεί εάν υπήρξε «πλιάτσικο» με κρατικά επιδόματα.

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Θέλεις να λαμβάνεις πρώτος τις ειδήσεις του astratv.gr στο WhatsApp;
Γίνε μέλος στην κοινότητά μας:

Μπες στο κανάλι του astratv.gr
στο WhatsApp

Θέλεις να λαμβάνεις πρώτος τις ειδήσεις του astratv.gr στο Viber;
Γίνε μέλος στην κοινότητά μας:

Μπες στο κανάλι του astratv.gr
στο Viber
Advertisement

Μέλος του
Μητρώου Ηλεκτρονικού Τύπου
Μ.Η.Τ. 252107

dei 03 2025 myHome GasControl 300x250
Advertisement
Dei
main logo black
455937950 1028081182654240 8041229916307210525 n
Advertisement
Advertisement
Anassa
Advertisement

Facebook

Advertisement

Δημοφιλή

Μετάβαση στο περιεχόμενο