Connect with us
banner epikhirisis

ΚΟΣΜΟΣ

Ο Τραμπ επιτίθεται ξανά στους πολιτικούς του αντιπάλους λέγοντας ότι ενθαρρύνουν τη βία

Published

on

Ο σχεδόν συμφιλιωτικός τόνος του Ντόναλντ Τραμπ, αμέσως μετά την επίθεση του Σαββάτου στη δεξίωση της ;Eνωσης Aνταποκριτών του Λευκού Οίκου, δεν είχε διάρκεια.

Ο ρεπουμπλικάνος πρόεδρος και ο Λευκός Οίκος του ξανάρχισαν τις σφοδρές επιθέσεις εναντίον πολιτικών αντιπάλων τους, προσάπτοντάς τους ιδίως ότι ενθαρρύνουν την «πολιτική βία».

Κάτι στο οποίο η αντιπολίτευση των δημοκρατικών απάντησε προτρέποντας να «σκουπίσει μπροστά στην πόρτα του», να βάλει σε τάξη τα του οίκου του.

«Η λατρεία του μίσους που πηγάζει από την αριστερά εναντίον του προέδρου και όλων όσοι τον υποστηρίζουν και εργάζονται γι’ αυτόν έχει προκαλέσει πολλούς τραυματισμούς και θανάτους» αλλά «απέτυχε να ξαναχτυπήσει το σαββατοκύριακο», πέταξε χθες η εκπρόσωπος της προεδρίας Κάρολαϊν Λέβιτ.

Θύμισε πως πρόκειται για την τρίτη απόπειρα δολοφονίας του Ντόναλντ Τραμπ μέσα σε λιγότερα από δυο χρόνια και κατακεραύνωσε τη «συστηματική δαιμονοποίηση» του 79χρονου αρχηγού του κράτους.

Advertisement

«Τα τελευταία χρόνια, κανένας δεν αναγκάστηκε να αντιμετωπίσει (…) περισσότερη βία από τον πρόεδρο Τραμπ», υποστήριξε η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου.

«Όσοι χαρακτηρίζουν, μόνιμα και άδικα, τον πρόεδρο φασίστα, απειλή για τη δημοκρατία και τον συγκρίνουν με τον Χίτλερ για πολιτικούς σκοπούς, τροφοδοτούν αυτού του είδους τη βία», συνέχισε.

Η κ. Λέβιτ στ’ αλήθεια «θέλει να παραδώσει μαθήματα αγωγής του πολίτη, να μας κάνει μαθήματα πολιτισμού;» ήταν η οργισμένη αντίδραση του επικεφαλής της μειοψηφίας των δημοκρατικών στη Βουλή των Αντιπροσώπων Χακίμ Τζέφρις. «Σκουπίστε μπροστά στην πόρτα σας πριν μας πείτε οτιδήποτε για το λεξιλόγιο που χρησιμοποιούμε», πρόσθεσε.

Από το 2015, όταν διεξήγαγε την πρώτη του εκστρατεία για τον Λευκό Οίκο, ο Ντόναλντ Τραμπ κάνει εμπρηστικές δηλώσεις, ενίοτε χυδαίες, εναντίον δημοσιογράφων, πολιτικών αντιπάλων του, μεταναστών.

Χαρακτηρίζει συχνά πολιτικούς των δημοκρατικών «προδότες», δημοσιογράφους «εχθρούς του λαού».

Advertisement

Ο Αμερικανός πρόεδρος έχει πει δημόσια ότι ήταν «ευτυχής» για τον θάνατο πρώην διευθυντή της ομοσπονδιακής αστυνομίας (FBI) που ανέλαβε να διενεργήσει έρευνα σε βάρος του. Μια από τις πρώτες αποφάσεις του όταν επέστρεψε στην εξουσία ήταν να απονείμει χάρες στους οπαδούς του που επιτέθηκαν στο Καπιτώλιο τον Ιανουάριο του 2021, για να εμποδίσουν την τυπική επικύρωση της νίκης στις εκλογές του 2020 του αντιπάλου του Τζο Μπάιντεν–που ουδέποτε έπαψε να χαρακτηρίζει «κλοπή», προϊόν νοθείας.

Δεν υπήρχε ίχνος αυτής της δηλητηριώδους ρητορικής όμως το Σάββατο το βράδυ, όταν ο Αμερικανός πρόεδρος, ακόμη με το σμόκιν του, εμφανίστηκε μπροστά σε δημοσιογράφους δυο ώρες αφού ένοπλος αποπειράθηκε να εισβάλει στην αίθουσα όπου θα γινόταν το ετήσιο δείπνο που παραθέτει η Ένωση Ανταποκριτών του Λευκού Οίκου, στο οποίο αποφάσισε να πάει για πρώτη φορά.

Ευχαρίστησε μάλιστα τον Τύπο για την κάλυψη των γεγονότων.

Ο μεγιστάνας μίλησε πολύ ήρεμα, σχεδόν αποστασιοποιημένα, για το συμβάν που είχε μόλις εκτυλιχτεί.

«Θα απεχθανόμουν να πω ότι νιώθω πως με τιμά, αλλά έχω καταφέρει πολλά. Αλλάξαμε αυτή τη χώρα, και πολύς Κόσμος δεν είναι ευτυχής για αυτό. Νομίζω επομένως πως αυτό ήταν, αντίδραση», είπε αναφερόμενος στην επίθεση.

Advertisement

Μίλησε για στιγμή «αλληλεγγύης», ακόμη και «αγάπης» στη χώρα.

Αλλά η ανακωχή δεν διήρκεσε παρά λιγότερες από 24 ώρες: το βράδυ της Κυριακής αντέδρασε βίαια όταν μια δημοσιογράφος του CBS News διάβασε μέρος του «μανιφέστου» του οπλοφόρου κατά τη διάρκεια συνέντευξης που του έπαιρνε.

«Είσαι αισχρή», της πέταξε.

Στα αποσπάσματα που διάβασε η Νόρα Ο’ Ντόνελ γίνονταν αναφορές στα «εγκλήματα» κάποιου «παιδεραστή» και «βιαστή», χωρίς να αναφερθεί ονομαστικά Ντόναλντ Τραμπ.

Στα οποία αισθάνθηκε την ανάγκη να απαντήσει: «Δεν είμαι βιαστής», «δεν είμαι παιδεραστής».

Advertisement

«Το περίμενα ότι θα τα διαβάζατε αυτά (…) επειδή είσαστε φρικτοί άνθρωποι».

Χθες απαίτησε, ξανά, να απολυθεί ο παρουσιαστής νυχτερινού τηλεοπτικού σόου Τζίμι Κίμελ, μαύρο πρόβατο του Αμερικανού προέδρου, που κατηγόρησε για διέγερση βίας, εξαιτίας αστείου του για τη Μελάνια Τραμπ.

Ο χιουμορίστας, σε μια από τις εκπομπές του την περασμένη εβδομάδα, προτού διαπραχθεί η επίθεση, αστειεύτηκε πως η πρώτη κυρία ήταν «εκτυφλωτική σαν μέλλουσα χήρα».

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
Advertisement



Περισσότερα Εδω

Advertisement

Μέλος του
Μητρώου Ηλεκτρονικού Τύπου
Μ.Η.Τ. 252107

dei 03 2025 myHome GasControl 300x250
Advertisement
Dei
main logo black
455937950 1028081182654240 8041229916307210525 n
Advertisement

ΔΕΙΤΕ ΤΩΡΑ ΣΤΟ ASTRATV

Advertisement
Anassa
Advertisement

Facebook

Advertisement

Δημοφιλή

Iδιοκτησία ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΕΠΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ASTRA AE
AΦΜ 094214456
Δ Ο Υ ΒΟΛΟΥ
ΓΕΜΗ:50683644000
DOMAIN NAME ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ:ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΕΠΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ASTRA AE - astratv.gr
Εδρα Γ.ΚΑΡΤΑΛΗ 76-ΒΟΛΟΣ ΤΚ 38333 ΤΗΛ.ΕΠΙΚ. 2421031434
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΗΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ [email protected]
ΜΕΤΟΧΟΙ:Κοκκίνηq Εμμανουήλ (50%) - Κοκκίνης Αθανάσιος (50%)
Νόμιμος εκπρόσωπος : Παναγιώτα Τσιρτόγλου
Διευθυντής: Σοφία Κοντοθανάση
Διευθυντής Σύνταξης: Βασιλική Σαμακοβλή
ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ: Τσιργόγλου Παναγιώτα
ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ DOMAIN NAME: ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ ASTRA A.E. Copyright © 2025 AstraTV.gr

Μετάβαση στο περιεχόμενο