Connect with us
banner epikhirisis

ΚΟΣΜΟΣ

Πόλεμος Ισραήλ-Χαμάς: Τουλάχιστον 42 δημοσιογράφοι έχουν σκοτωθεί στη Γάζα μέχρι σήμερα

Published

on

press 3491054 1280 1

Βαρύς ο φόρος αίματος και για τους δημοσιογράφους στον πόλεμο μεταξύ του Ισραήλ και της Χαμάς που ξέσπασε την 7η Οκτωβρίου, μετά την αιφνίδια επίθεση της ισλαμιστικής οργάνωσης στο νότιο Ισραήλ.

Οι προκαταρκτικές έρευνες της Επιτροπής Προστασίας Δημοσιογράφων (CPJ) δείχνουν ότι τουλάχιστον 42 δημοσιογράφοι και εργαζόμενοι στα μέσα ενημέρωσης έχουν σκοτωθεί από την έναρξη του πολέμου, γεγονός που καθιστά την περίοδο αυτή την πιο θανατηφόρα για τους δημοσιογράφους από τότε που άρχισε η συλλογή στοιχείων από την CPJ το 1992.

37 Παλαιστίνιοι, τέσσερις Ισραηλινοί και ένας Λιβανέζος

Μέχρι τη Δευτέρα, «42 δημοσιογράφοι και εργαζόμενοι στα μέσα ενημέρωσης είχαν επιβεβαιωθεί ως νεκροί: 37 Παλαιστίνιοι, τέσσερις Ισραηλινοί και ένας Λιβανέζος. Εννέα δημοσιογράφοι αναφέρθηκαν ως τραυματίες. Τρεις δημοσιογράφοι αναφέρθηκαν ως αγνοούμενοι. Δεκατρείς δημοσιογράφοι συνελήφθησαν», ανέφερε η επιτροπή σε ανακοίνωσή της.

Οι δημοσιογράφοι που καλύπτουν τον πόλεμο έχουν επίσης υποστεί «πολλαπλές επιθέσεις, απειλές, κυβερνοεπιθέσεις, λογοκρισία και δολοφονίες μελών της οικογένειάς τους».

«Οι δημοσιογράφοι σε όλη την περιοχή κάνουν μεγάλες θυσίες για να καλύψουν αυτή τη συγκλονιστική σύγκρουση», δήλωσε ο συντονιστής του προγράμματος της CPJ για τη Μέση Ανατολή και τη Βόρεια Αφρική Sherif Mansour.

«Οι κάτοικοι της Γάζας, ειδικότερα, έχουν πληρώσει και συνεχίζουν να πληρώνουν ένα πρωτοφανές τίμημα και αντιμετωπίζουν εκθετικές απειλές. Πολλοί έχουν χάσει συναδέλφους, οικογένειες και εγκαταστάσεις μέσων ενημέρωσης και έχουν φύγει αναζητώντας ασφάλεια όταν δεν υπάρχει ασφαλές καταφύγιο ή έξοδος», είπε.



Περισσότερα Εδω

Advertisement
Advertisement

Μέλος του
Μητρώου Ηλεκτρονικού Τύπου
Μ.Η.Τ. 252107

dei 03 2025 myHome GasControl 300x250
Advertisement
Dei
main logo black
455937950 1028081182654240 8041229916307210525 n
Advertisement

ΔΕΙΤΕ ΤΩΡΑ ΣΤΟ ASTRATV

Advertisement
Anassa
Advertisement

Facebook

Advertisement

Δημοφιλή

Iδιοκτησία ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΕΠΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ASTRA AE
AΦΜ 094214456
Δ Ο Υ ΒΟΛΟΥ
ΓΕΜΗ:50683644000
DOMAIN NAME ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ:ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΕΠΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ASTRA AE - astratv.gr
Εδρα Γ.ΚΑΡΤΑΛΗ 76-ΒΟΛΟΣ ΤΚ 38333 ΤΗΛ.ΕΠΙΚ. 2421031434
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΗΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ [email protected]
ΜΕΤΟΧΟΙ:Κοκκίνηq Εμμανουήλ (50%) - Κοκκίνης Αθανάσιος (50%)
Νόμιμος εκπρόσωπος : Παναγιώτα Τσιρτόγλου
Διευθυντής: Σοφία Κοντοθανάση
Διευθυντής Σύνταξης: Βασιλική Σαμακοβλή
ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ: Τσιργόγλου Παναγιώτα
ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ DOMAIN NAME: ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ ASTRA A.E. Copyright © 2025 AstraTV.gr

Μετάβαση στο περιεχόμενο