ΒΟΛΟΣ
Σημαντική βελτίωση στην ποιότητα του πόσιμου νερού στο πολεοδομικό συγκρότημα του Βόλου, ανακοίνωσε η ΔΕΥΑΜΒ
Σημαντική βελτίωση στην ποιότητα του πόσιμου νερού στο πολεοδομικό συγκρότημα του Βόλου, καταγράφοντας θεαματική μείωση των χλωριόντων κατά τους μήνες Μάρτιο–Απρίλιο 2026 ανακοίνωσε η ΔΕΥΑΜΒ.
Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία από δειγματοληψίες που πραγματοποιήθηκαν στις 6 και 15 Απριλίου, οι συγκεντρώσεις χλωριόντων (Cl⁻) σε όλες τις εξεταζόμενες περιοχές παραμένουν πολύ κάτω από το ανώτατο επιτρεπτό όριο των 250 mg/l που ορίζει η νομοθεσία. Οι τιμές που καταγράφηκαν κυμαίνονται από μόλις 7 mg/l έως 53 mg/l, γεγονός που καταδεικνύει την αναβάθμιση της ποιότητας του νερού.
Ειδικότερα, στις 6 Απριλίου οι μετρήσεις έδειξαν:
- Αγ. Γεώργιος: 7 mg/l
- Καλλιθέα: 18 mg/l
- Αγ. Κωνσταντίνος: 12 mg/l
- Πλατεία Ελευθερίας: 20 mg/l
- Περιοχή Δημαρχείου: 25 mg/l
- Αλυκές: 11 mg/l
- ΜΕΤΚΑ: 43 mg/l
- Αγ. Σπυρίδωνας: 25 mg/l
- Αγ. Βαρβάρα: 12 mg/l
- Νέα Δημητριάδα: 23 mg/l
Στις 15 Απριλίου καταγράφηκαν:
- Σαμπάναγα: 44 mg/l
- Διμήνι: 20 mg/l
- Α’ ΒΙ.ΠΕ: 30 mg/l
- Β’ ΒΙ.ΠΕ: 25 mg/l
- Μελισσιάτικα: 25 mg/l
- Φυτόκο: 21 mg/l
- Σέσκλο: 53 mg/l
Με βάση τις παραπάνω μετρήσεις το νερό της πόλης είναι αναβαθμισμένης ποιότητας, αναφέρει στην ίδια ανακοίνωση η ΔΕΥΑΜΒ
Οι βροχοπτώσεις, που αποδείχθηκαν ευεργετικές για τον εμπλουτισμό του υδροφόρου ορίζοντα σε συνδυασμό με τα έργα ανασυγκρότησης και εκσυγχρονισμού των υποδομών στις πηγές Καλιακούδα, Ξηράκια και Μάνα, την ολοκλήρωση της αυτοματοποίησης των υδραγωγείων και την αντιμετώπιση των διαρροών με την αντικατάσταση παλαιών δικτύων ύδρευσης με καινούργια έφεραν το πολύ καλό αυτό αποτέλεσμα.
«Δεν εφησυχάζουμε. Συνεχίζουμε με ένα πρόγραμμα συνεκτικών δράσεων τον καθημερινό αγώνα ώστε ο καταναλωτής να απολαμβάνει ασφαλές και καλής ποιότητας νερό. Ιδιαίτερα ενόψει της θερινής περιόδου, έχουμε εκπονήσει ένα σχέδιο που περιλαμβάνει συγκεκριμένες δράσεις, με στόχο ακόμη και στην θερινή περίοδο το υδραγωγείο να διαθέτει στον καταναλωτή επαρκούς ποσότητας και καλής ποιότητας πόσιμο νερό» αναφέρεται στην ανακοίνωση που εκδόθηκε από το γραφείο του προέδρου της ΔΕΥΑΜΒ, Αργύρη Κοπάνα.
-
ΕΛΛΑΔΑ24 ώρες agoΈψαχναν τον νεοκόρο για τη λειτουργία και τον βρήκαν εγκλωβισμένο στο αυτοκίνητό του που έπεσε σε γκρεμό
-
ΒΟΛΟΣ12 ώρες ago«Έφυγε από τη ζωή ο Προκόπης Κρανιάς σε ηλικία 67 ετών»
-
ΕΛΛΑΔΑ3 ώρες ago“Μέσα σε κλάσματα δευτερολέπτου γλίστρησε προς τα πίσω”, είπε καθηγήτρια (Βίντεο)
-
ΒΟΛΟΣ7 ώρες agoΤροχαίο ατύχημα στην Κασσαβέτη
-
ΕΛΛΑΔΑ9 ώρες ago50χρονος κατέρρευσε ενώ βρισκόταν σε γλέντι αρραβώνα
-
ΕΛΛΑΔΑ22 ώρες agoΞεσπά ο πατέρας της 16χρονης που νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση μετά την παράσυρση
-
ΕΛΛΑΔΑ22 ώρες agoΤο τελευταίο μήνυμα της 19χρονης Μυρτούς στην μητέρα της
-
ΒΟΛΟΣ11 ώρες agoΣυνελήφθησαν στον Βόλο τέσσερα άτομα μέσα σε λίγες ώρες..









