ΚΟΣΜΟΣ
Θάνατος Ελληνίδας από αλλαντίαση στο Μπορντό: Αντιμέτωπος με «ανθρωποκτονία από αμέλεια» ο εστιάτορας
Με κατηγορίες όπως «ανθρωποκτονία από αμέλεια» και «πώληση αλλοιωμένων ή τοξικών τροφίμων» θα παραπεμφθεί σε δίκη ο ιδιοκτήτης του εστιατορίου «Tchin Tchin Wine Bar» στο Μπορντό της Γαλλίας, όπου τον περασμένο Σεπτέμβριο, μια 32χρονη Ελληνίδα έχασε τη ζωή της και άλλα δεκαπέντε άτομα αρρώστησαν, αφού έφαγαν σαρδέλες σε κονσέρβα, η οποία είχε επιμολυνθεί με την τοξίνη της αλλαντίασης.
Oι ποινές που επιβάλλονται κυμαίνονται από δύο έως πέντε χρόνια φυλάκιση και πρόστιμο από 45.000 έως 600.000 ευρώ.
Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα 20 Minutes η εισαγγελία του Μπορντό είχε «αμέσως» ξεκινήσει έρευνα με βασικές κατηγορίες «την ανθρωποκτονία από αμέλεια, τους τραυματισμούς από αμέλεια λόγω σκόπιμης μη συμμόρφωσης σε υποχρέωση προσοχής που επιβάλλεται από νόμο ή κανονισμό, την έκθεση σε κίνδυνο της ζωής άλλων, τη μη παροχή βοήθειας σε άτομο που κινδυνεύει και την πώληση αλλοιωμένων ή τοξικών τροφίμων» κ.α.
Η εισαγγελία ζήτησε επίσης να τεθεί ο ιδιοκτήτης «υπό δικαστική επιτήρηση με απαγόρευση άσκησης, ως διευθυντής ή διαχειριστής, οποιασδήποτε δραστηριότητας που σχετίζεται με την εστίαση».
🔴 Cas de botulisme à Bordeaux : le patron du restaurant à l’origine des graves intoxications a été mis en examen, notamment pour «homicide et blessures involontaires»
➡️ https://t.co/6tg7KjkXs9 pic.twitter.com/bILcfEVVXK— Le Parisien (@le_Parisien) December 6, 2023
Ο εστιάτορας τέθηκε υπό αστυνομική κράτηση την Τρίτη, στο πλαίσιο της έρευνας για τη μόλυνση από αλλαντίαση τον περασμένο Σεπτέμβριο. «Ένα από τα θύματα, ελληνικής υπηκοότητας, πέθανε στο σπίτι του στη Vincennes (Val-de-Marne) στις 12 Σεπτεμβρίου» και «τα άλλα δεκαπέντε θύματα εμφάνισαν διάφορες παθολογικές καταστάσεις», υπενθυμίζει η εισαγγελία.
Οι αξιολογήσεις εμπειρογνωμόνων και οι τεχνικές εξετάσεις που πραγματοποιήθηκαν «καθώς και οι πολλαπλές και σχολαστικές έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στην περιοχή του Μπορντό» επέτρεψαν «να επισημανθούν διάφορες παραβιάσεις των κανόνων υγιεινής από τον υπεύθυνο της επιχείρησης, ιδίως όσον αφορά την παρασκευή κονσερβοποιημένων προϊόντων βιοτεχνίας που πωλούνται σε πελάτες», ανέφερε ακόμα η εισαγγελία του Μπορντό.
Οι ποινές που επιβάλλονται κυμαίνονται από δύο έως πέντε χρόνια φυλάκιση και πρόστιμο από 45.000 έως 600.000 ευρώ.
Η έρευνα «αποσκοπούσε επίσης στην ανασυγκρότηση της ιατρικής περίθαλψης των ασθενών στις περιοχές του Μπορντό και του Παρισιού», προσθέτει η εισαγγελία. Οι έρευνες για την πτυχή αυτή της υπόθεσης «θα συνεχιστούν υπό την εποπτεία του ανακριτή».
Πού οφείλεται ο θάνατος της 32χρονης
Η ασφυξία φέρεται να είναι η αιτία θανάτου της 32χρονης Ελληνίδας, που δηλητηριάστηκε από σαρδέλες στο εστιατόριο «Tchin Tchin Wine Bar» του Μπορντό και έπαθε αλλαντίαση, σύμφωνα με το γαλλικό δίκτυο BFMTV.
Το γαλλικό κανάλι αναφέρει ότι πρόκειται για προκαταρκτική έκθεση του ιατροδικαστή που αναφέρει ασφυξία.
-
ΕΛΛΑΔΑ4 ώρες ago
Πέθανε ο Αντώνης Τουρκογιώργης των Socrates
-
ΕΛΛΑΔΑ1 ώρα ago
Κλιμάκιο αντιμετώπισης εγκλημάτων εμπρησμού στη Σαλαμίνα μετά από πυρκαγιά
-
ΠΟΛΙΤΙΚΗ22 ώρες ago
Ιερουσαλήμ: Οι ισραηλινές δυνάμεις συνέλαβαν τον προσωπικό φρουρό του Έλληνα προξένου
-
ΕΛΛΑΔΑ2 ώρες ago
Αγία Παρασκευή: Συγκλονίζει ο αδερφός της 77χρονης που απανθρακώθηκε -«Πήγε εκκλησία και είναι στον παράδεισο»
-
ΕΛΛΑΔΑ37 λεπτά ago
Βόλος: Καρχαριοειδές 3,5 μέτρων εντοπίστηκε στο λιμάνι – Είχε εγκλωβιστεί, πώς το έσωσαν
-
ΕΛΛΑΔΑ11 ώρες ago
Αγία Παρασκευή: Φωτιά σε διαμέρισμα – Στο σημείο ισχυρή πυροσβεστική δύναμη
-
ΕΛΛΑΔΑ6 ώρες ago
Άνδρας στα Καλύβια υπέστη ακρωτηριασμό δαχτύλων από βεγγαλικά – Πέντε τραυματίες στην Αττική
-
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ24 ώρες ago
Ο CEO που προσέλαβε τη σύζυγο, έκανε Sir τον σκύλο τους και… γκρέμισε μια τράπεζα