ΜΑΓΝΗΣΙΑ
Βελεστίνο: «Άνοιξε, θεία, είμαστε από τον ΔΕΔΔΗΕ. Θέλουμε να ελέγξουμε μια βλάβη»

Θέλεις να βλέπεις τα νέα του astratv.gr πρώτα στη Google;
Πρόσθεσέ μας στις προτιμώμενες πηγές σου:
στα αγαπημένα σου στη Google
Οι δράστες μετά τη θρασύτατη κλοπή χάθηκαν από χωματόδρομους, προκειμένου να μη γίνουν αντιληπτοί
Σκηνές που προκαλούν έντονη ανησυχία εκτυλίχθηκαν στο Βελεστίνο, όπου τρεις άγνωστοι εκμεταλλεύτηκαν την εμπιστοσύνη μιας 80χρονης γυναίκας για να εισβάλουν στο σπίτι της και να αρπάξουν κοσμήματα αξίας. Η υπόθεση έχει σημάνει συναγερμό,ενώ έει προκαλέσει έντονο προβληματισμό στην τοπική κοινωνία, καθώς λλοί ηλικιωμένοι ζουν μόνοι τους και αποτελούν εολους στόχους για επιτήδειους.
Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΥ, το περιστατικό σημειώθηκε μέρα μεσημέρι στις εργατικές κατοικίες Βελεστίνου. Οι τρεις δράστες φέρονται να κινούνταν με τζιπ χωρίς πινακίδες κυκλοφορίας και σταμάτησαν έξω από το σπίτι της ηλικιωμένης.
Χτύπησαν την πόρτα και παρουσιάστηκαν ως υπάλληλοι του ΔΕΔΔΗΕ, ισχυριζόμενοι ότι έπρεπε να ελέγξουν υποτιθέμενη βλάβη στην περιοχή.
«Άνοιξε, θεία, είμαστε από τον ΔΕΔΔΗΕ. Θέλουμε να ελέγξουμε μια βλάβη», φέρεται να είπαν, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες.
Η 80χρονη, ανυποψίαστη και μόνη εκείνη την ώρα στο σπίτι, άνοιξε την πόρτα χωρίς να φαντάζεται τι θα ακολουθούσε.
Μόλις οι τρεις άνδρες βρέθηκαν μέσα στο σπίτι, η κατάσταση άλλαξε μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, φέρεται να επιχείρησαν να καθησυχάσουν την ηλικιωμένη λέγοντάς της: «Δεν θα σου κάνουμε κακό. Χρήματα και κοσμήματα θέλουμε».
Η γυναίκα, τρομοκρατημένη και φοβούμενη για τη σωματική της ακεραιότητα, παρέδωσε όσα κοσμήματα διέθετε. Οι δράστες άρπαξαν τα τιμαλφή και εξαφανίστηκαν πριν προλάβει να αντιδράσει ή να ζητήσει βοήθεια.
Η φυγή τους ήταν εξίσου οργανωμένη. Κάτοικοι της περιοχής αντιλήφθηκαν το όχημα να απομακρύνεται με μεγάλη ταχύτητα από τον οικισμό. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δράστες κινήθηκαν προς την περιοχή του Αερινού και στη συνέχεια χρησιμοποίησαν χωματόδρομους, πιθανότατα για να αποφύγουν τα αστυνομικά μπλόκα και να χαθούν πριν εντοπιστούν.
Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι στην Αστυνομία έχει δοθεί περιγραφή τουλάχιστον ενός από τους τρεις δράστες, ενώ βρίσκονται σε εξέλιξη έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψή τους. Οι αρχές εξετάζουν όλα τα διαθέσιμα στοιχεία, καθώς και το ενδεχόμενο η συγκεκριμένη ομάδα να έχει εμπλακεί και σε παρόμοιες υποθέσεις εξαπάτησης σε βάρος ηλικιωμένων.
Το περιστατικό έχει προκαλέσει έντονη αναστάτωση στο Βελεστίνο. Κάτοικοι εκφράζουν την ανησυχία τους, επισημαίνοντας ότι στην περιοχή διαμένουν πολλοί ηλικιωμένοι μόνοι τους, γεγονός που τους καθιστά ιδιαίτερα ευάλωτους απέναντι σε επιτήδειους που χρησιμοποιούν διάφορα τεχνάσματα για να αποκτήσουν πρόσβαση στα σπίτια τους. Επίσης ζητούν εντατικοποίηση της αστυνόμευσης, ώστε να αποτραπούν ανάλογα περιστατικά που προκαλούν ανασφάλεια στις τοπικές κοινωνίες και, κυρίως, στους ανθρώπους της τρίτης ηλικίας.
ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ
Θέλεις να λαμβάνεις πρώτος τις ειδήσεις του astratv.gr στο Telegram;
Γίνε μέλος στο κανάλι μας:
στο Telegram
Θέλεις να λαμβάνεις πρώτος τις ειδήσεις του astratv.gr στο WhatsApp;
Γίνε μέλος στην κοινότητά μας:
στο WhatsApp
Θέλεις να λαμβάνεις πρώτος τις ειδήσεις του astratv.gr στο Viber;
Γίνε μέλος στην κοινότητά μας:
στο Viber

ΒΟΛΟΣ8 ώρες agoΘλίψη στον Βόλο για τον θάνατο του 60χρονου Αθανάσιου Γ. Τσιμούρτου
LIFESTYLE23 ώρες agoΑθηνά Οικονομάκου & Μπρούνο Τσερέλα: Η luxury καλοκαιρινή απόδραση τους στην Αντίπαρο μετά τον γάμο τους (Βίντεο)
ΜΑΓΝΗΣΙΑ18 ώρες agoΒόλος: Βρέφος 10 μηνών έχασε τις αισθήσεις του στη βάφτισή του – Παρουσία γιατρού το μυστήριο
VIDEO18 ώρες agoΈκτακτη ενίσχυση έως 30 Ιουνίου – 150€ για κάθε εξαρτώμενο παιδί
ΠΟΛΙΤΙΚΗ16 λεπτά agoΤασούλας στις εκδηλώσεις μνήμης στο Δοξάτο: «Η ιστορία μας δίνει δύναμη να κοιτάμε το μέλλον»
ΒΟΛΟΣ23 ώρες agoΓιορτάζουν οι Άγιοι Ανάργυροι στον Βόλο
LIFESTYLE21 ώρες agoΝτορέττα Παπαδημητρίου: Μετά την παραλία με τον Γιώργο Γεροντιδάκη στην Πάρο ποζάρει με μπικίνι στην πισίνα (Βίντεο)
ΚΟΣΜΟΣ19 ώρες agoΑποκλειστικά δικιά μας ευθύνη η αποναρκοθέτηση των Στενών του Ορμούζ, τονίζει το Ιράν









