ΜΑΓΝΗΣΙΑ
Βόλος: Έπεισαν γυναίκα να αφήσει στην αυλή 50.000 ευρώ και κοσμήματα για να μην πάθει ηλεκτροπληξία
Απάτη μαμούθ με θύμα μια γυναίκα στον Βόλο που την έπεισαν να αφήσει 50.000 χιλιάδες ευρώ, πολύτιμα κοσμήματα και μια χρυσή λίρα στην αυλή του σπιτιού της εξιχνίασαν οι αρχές της πόλης.
Οι δύο δράστες εκ των οποίων ο ένας συνελήφθη προσποιήθηκαν τους υπαλλήλους της ΔΕΔΔΗΕ και κατάφεραν να πείσουν τη γυναίκα ότι θα πάθει ηλεκτροπληξία αν δεν πετάξει χρήματα και τιμαλφή στην αυλή τους σπιτιού της.
Σύμφωνα με το thenewspaper για την υπόθεση σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος 23χρονου ημεδαπού που συνελήφθη ενώ αναζητείται και άγνωστος συνεργός του, ο οποίος φέρεται να είχε τον ρόλο του τηλεφωνικού «καθοδηγητή».
Με βάση τα στοιχεία της αστυνομικής έρευνας, το μεσημέρι της 16ης Απριλίου 2026 άγνωστος επικοινώνησε τηλεφωνικά με το θύμα προσποιούμενος υπάλληλο του ΔΕΔΔΗΕ.
Ο άγνωστος απατεώνας με το πρόσχημα δήθεν διαρροής ηλεκτρικού ρεύματος και κινδύνου ηλεκτροπληξίας στο σπίτι της, την έπεισε να συγκεντρώσει κοσμήματα, μια χρυσή λίρα και το ποσό των 50.000 ευρώ.
Η γυναίκα τοποθέτησε τα αντικείμενα σε σακούλα και, ακολουθώντας τις οδηγίες του δράστη, την άφησε έξω από την οικία της, από όπου και αφαιρέθηκε από συνεργό του.
Από την αξιοποίηση στοιχείων και την έρευνα των αστυνομικών, προέκυψε η εμπλοκή του 23χρονου στην υπόθεση, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό και του δεύτερου δράστη.
-
ΠΟΛΙΤΙΚΗ20 ώρες agoΔ. Μιχαηλίδου στο ΕΡΤnews: Στήριξη στους πολίτες με τα προγράμματα «Νταντάδες της Γειτονιάς» και «Ανακαινίζω – Νοικιάζω»
-
ΕΛΛΑΔΑ21 ώρες agoΣήμερα η απολογία του ηλικιωμένου “πιστολέρο”
-
ΕΛΛΑΔΑ11 ώρες agoΑκούστηκαν εκρήξεις, άρπαξαν οι τέντες και η φωτιά έγινε ανεξέλεγκτη
-
ΑΘΛΗΤΙΚΑ24 ώρες agoΔεν θα συμμετάσχουν στη σύσκεψη με τη FIFA οι Ιρανοί αξιωματούχοι
-
ΕΛΛΑΔΑ22 ώρες agoΠρωτομαγιά: Απεργιακό “μπλόκο” σε πλοία και Μέσα Μαζικής Μεταφοράς
-
ΕΛΛΑΔΑ20 ώρες agoΕπιτήδειος προσποιούμενος τον λογιστή απέσπασε 138.000 ευρώ από 83χρονο
-
ΜΑΓΝΗΣΙΑ20 ώρες agoΘα χρηματοδοτηθεί η ενίσχυση της απασχόλησης ανέργων μέσω κοινωφελούς εργασίας στους Δήμους και την Περιφέρεια Θεσσαλίας
-
ΒΟΛΟΣ11 ώρες agoΈσβησε η φωτιά στα Αϊβαλιώτικα









