ΜΑΓΝΗΣΙΑ
Βόλος: Περιοδεία υποψηφίων ευρωβουλευτών “Νέας Αριστεράς”
Στο πλαίσιο της περιοδείας της ενόψει των επικείμενων ευρωεκλογών, την Τετάρτη 15 Μαΐου, η υποψήφια ευρωβουλεύτρια Έλενα – Όλγα Χρηστίδη βρέθηκε στον Βόλο, όπου συνομίλησε με πολίτες και φορείς.

Ειδικότερα, συνοδευόμενη από τα μέλη της Νέας Αριστεράς Μαγνησίας Μαρίνα Χορδάκη, Γιάννη Ιατρού και Μάριο Πουλάκη, επισκέφτηκε τον Δικηγορικό Σύλλογο Βόλου, όπου συνομίλησε με τον πρόεδρο του Συλλόγου, Χρήστο Στρατηγόπουλο, την γενική γραμματέα Ερασμία καλαφάτη και το μέλος του Δ.Σ. Γιώργο Αθανασάκη.


Κατά τη συζήτηση, ενημερώθηκε για τις πρωτοβουλίες του συλλόγου και για τα ζητήματα του κλάδου. Έμφαση δόθηκε στη δικαιοπολιτική ανησυχία που προκαλεί η αυστηροποίηση του νέου Ποινικού Κώδικα, καθώς και στην έξαρση της έμφυλης και της παιδικής βίας.


Μετά από μία εξόρμηση που έγινε σε ιδιαίτερα θετικό κλίμα στο κέντρο του Βόλου, ακολούθως πραγματοποίησε συνάντηση μαζί με τον έτερο υποψήφιο ευρωβουλευτή της Νέας Αριστεράς, Νικήτα Μυλόπουλο και την Μαρία Αποστολάκη (μέλος Γραμματείας Φεμινιστικού Δικτύου Νέας Αριστεράς) με την Επιτροπή Ισότητας Των Φύλων Και Καταπολέμησης Των Διακρίσεων του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και συγκεκριμένα με τους: Έλενα Τζελέπη, πρόεδρο, επίκουρη καθηγήτρια στο Τμήμα Ιστορίας, Αρχαιολογίας και Κοινωνικής Ανθρωπολογίας, Ελένη Ανδρέου Αντιπρόεδρο, καθηγήτρια στο Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης, Ευγενία Σηφάκη επίκουρη καθηγήτρια στο Παιδαγωγικό Τμήμα Προσχολικής Εκπαίδευσης και Παντελή Προμπονά υποψήφιο διδάκτορας στο Τμήμα Ιστορίας, Αρχαιολογίας και Κοινωνικής Ανθρωπολογίας. Στη συνάντηση παρευρέθηκε εκ μέρους του συλλόγου ΔΕΠ του πανεπιστημίου Θεσσαλίας η Βανέσσα Κατσαρδή.


Τέλος, το απόγευμα στο κτήριο Ματσάγγου (Τμήμα Οικονομικών Επιστημών) πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία η εκδήλωση της Νέας Αριστεράς Μαγνησίας με τίτλο «Σχολείο με Δημοκρατία/Κοινωνία με Αλληλεγγύη – Η απάντηση στην ενδοσχολική βία». Στην εκδήλωση μίλησαν οι:
▪Έλενα-Όλγα Χρηστίδη: (Υποψήφια Ευρωβουλεύτρια με την Νέας Αριστεράς, Ψυχολόγος-ψυχοθεραπεύτρια)
▪Εβίτα Γκάγα: (Ψυχολόγος-Συστημική Ψυχοθεραπεύτρια)
▪Κλεοπάτρα Μπατζούκη: (Εκπαιδευτικός)
▪Μαρία Τόπα: (Ψυχολόγος)
Ο Νικήτας Μυλόπουλος (Υποψήφιος Ευρωβουλευτής με την Νέα Αριστερά, Καθηγητής Πανεπιστημίου στο Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας), χαιρέτισε την εκδήλωση, την οποία συντόνισε η Μαρία Αποστολάκη (Δικηγόρος εξειδικευμένη σε θέματα έμφυλης βίας).


Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος
-
ΠΟΛΙΤΙΚΗ22 ώρες agoΟΠΕΚΕΠΕ: Την άρση ασυλίας για 11 βουλευτές ζητά η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία – Στη Βουλή η δικογραφία
-
ΠΟΛΙΤΙΚΗ20 ώρες agoΜαρινάκης για ΟΠΕΚΕΠΕ: Σοβαρή εξέλιξη η ανακοίνωση της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας
-
ΕΛΛΑΔΑ7 ώρες agoΑκυρώσεις, καθυστερήσεις και ταλαιπωρία στα αεροδρόμια Ηρακλείου και Χανίων
-
ΕΛΛΑΔΑ21 ώρες agoΣυγκλονίζουν τα ονόματα των 57 θυμάτων στην άσφαλτο που “αντιστέκονται” στη βροχή (Βίντεο)
-
ΠΟΛΙΤΙΚΗ18 ώρες agoΓερουλάνος: Στόχος η επιστροφή των προοδευτικών ψηφοφόρων – Όχι σε συνεργασία με τη Νέα Δημοκρατία
-
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ23 ώρες agoFuel Pass 2026: Υποβολή αιτήσεων από 6 έως 30 Απριλίου – Πώς θα γίνουν οι πληρωμές
-
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ22 ώρες agoFuel Pass 2026: Υποβολή αιτήσεων από 6 έως 30 Απριλίου – Πώς θα κάνετε αίτηση, πώς θα γίνουν οι πληρωμές
-
ΚΟΣΜΟΣ10 ώρες agoΕπιστολή Πεζεσκιάν προς τον αμερικανικό λαό: Επινόηση του Ισραήλ τα περί «ιρανικής απειλής», οι ΗΠΑ σύρθηκαν σε αυτόν τον πόλεμο









