ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Άγνωστη τοξική ουσία εισέπνευσαν οι εργαζόμενες στο Δήμο Ιωαννιτών; Τι πληροφορήθηκε το in
Μπορεί οι εργαζόμενες στην καθαριότητα του Δήμου Ιωαννιτών να έλαβαν εξιτήριο από το νοσοκομείο, ωστόσο τα ερωτήματα παραμένουν. Τι ουσία εισέπνευσαν και τις οδήγησε στο νοσοκομείο; Αναφερόμαστε στο περιστατικό όπου τρεις εργαζόμενες στο τομέα της καθαριότητας εισέπνευσαν χημικές ουσίες κατά την διάρκεια απομάκρυνσης απορριμμάτων από κάδους στο κέντρο των Ιωαννίνων.
Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του in οι 3 εργαζόμενες γυναίκες ηλικίας από 32 έως 48 ετών, με το που ήρθαν σε επαφή με τις χημικές αυτές ουσίες εμφάνισαν διάφορα συμπτώματα. Όπως πληροφορήθηκε το in, η μια εργαζόμενη λιποθύμησε αμέσως, η δεύτερη εμφάνισε δυσκολία στην αναπνοή και τσούξιμο στα μάτια και η τρίτη τσούξιμο στα μάτια και το δέρμα.
Επίσης, μέχρι την ώρα που γράφονταν οι γραμμές αυτές, η διάγνωση του νοσοκομείου, σύμφωνα με πληροφορίες, αναφέρει ότι εισέπνευσαν οι εργαζόμενες τοξική ουσία χωρίς άλλες λεπτομέρειες. Από το σωματείο εργαζόμενων που επικοινώνησε με την επιθεώρηση εργασίας, ζητήθηκε ιατροδικαστική έρευνα για το περιστατικό και εύρεση των συγκεκριμένων αποβλήτων στο Κέντρο Διαλογής Ανακυκλώσιμων Υλικών προκειμένου να εξακριβωθεί τι είδους χημική ουσία ήταν αυτή με την οποία ήρθαν σε επαφή οι εργαζόμενες του Δήμου. Είτε, όπως ζήτησε το σωματείο, να γίνει παύση εργασιών στο ΚΔΑΥ εως ότου διευκρινιστεί το είδος της τοξικής ουσίας που εισέπνευσαν.
Η ανακοίνωση του Δήμου Ιωαννιτών
Από την πλευρά του ο Δήμος Ιωαννιτών ανέφερε:
«Ο Δήμαρχος και η Δημοτική Αρχή εκφράζουν την αμέριστη συμπαράστασή τους στις τρεις εργαζόμενες της υπηρεσίας καθαριότητας που νοσηλεύονται στο Νοσοκομείο με αναπνευστικά προβλήματα.
Οι τρεις εργαζόμενες εισέπνευσαν χημικές ουσίες κατά την διάρκεια απομάκρυνσης απορριμμάτων από κάδους στο κέντρο των Ιωαννίνων.
Πρόκειται για ένα πρωτοφανές γεγονός που θα πρέπει να διερευνηθεί σε όλη του την διάσταση.
Παρέμβαση Δημάρχου
Την πλήρη διερεύνησή του άλλωστε ζήτησε ο Δήμαρχος Δημήτρης Παπαγεωργίου σε επικοινωνία που είχε με τις εισαγγελικές αρχές.
«Το συγκεκριμένο γεγονός προκαλεί αλγεινές εντυπώσεις σε όλους μας. Είναι πρωτοφανές και απαράδεκτο χημικά ή άλλα επικίνδυνα υλικά να καταλήγουν στους κάδους απορριμμάτων χωρίς αυτοί που το κάνουν να σκεφτούν τις συνέπειες και τους εργαζόμενους της καθαριότητας που εν αγνοία τους βρίσκονται αντιμέτωποι με αυτά. Εκφράζουμε τη συμπαράστασή μας στις τρεις εργαζόμενες και σε όλο το προσωπικό της καθαριότητας που δίνει καθημερινά τον αγώνα του για μια καθαρή πόλη» αναφέρει σε δήλωσή του ο Δήμαρχος.
-
ΕΛΛΑΔΑ6 ώρες agoΑυτά δείχνουν τα μερομήνια για τον καιρό το Πάσχα΅Θα… βραχεί ο οβελίας;
-
ΕΛΛΑΔΑ8 ώρες agoΔεκάδες πιστοί “εισέβαλαν” σε εκκλησία όπου γινόταν συναυλία και φώναζαν συνθήματα (Βίντεο)
-
ΕΛΛΑΔΑ8 ώρες agoΒίντεο με γυναίκα να περπατά στον δρόμο δεμένη πισθάγκωνα λίγο πριν αφήσει την τελευταία της πνοή
-
ΕΛΛΑΔΑ4 ώρες agoΣυνελήφθη ο εργολάβος για το μπαλκόνι που καταπλάκωσε γυναίκα και την σκότωσε
-
ΕΛΛΑΔΑ5 ώρες agoΝεκρός 94χρονος που έπεσε στο “κενό” από ύψος άνω των 8 μέτρων
-
ΕΛΛΑΔΑ4 ώρες ago“Τραβήξτε με βίντεο να πυροβολώ” φέρεται να ζήτησε σε παιδιά από 9 έως 12 (Βίντεο)
-
LIFESTYLE15 ώρες agoΕλεωνόρα Ζουγανέλη: “Στο σπίτι κάνουμε σουσού με τον Νίκο Συρίγο, αλλά πολλές φορές φοβάμαι – Δεν είμαι πολύ με το επάγγελμά του” (Βίντεο)
-
ΠΟΛΙΤΙΚΗ11 ώρες agoΣχοινάς: «Στόχος μας η συνολική αναδιάταξη του πρωτογενούς τομέα» – Τελετή παράδοσης-παραλαβής στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης









