ΕΛΛΑΔΑ
Aπό νωρίς στην Αθήνα μύρισε οβελίας
Σύμφωνα με τους καταστηματάρχες στο Μοναστηράκι, αναμένεται να σουβλιστούν συνολικά περισσότερα από 150 αρνιά, ενώ σε ορισμένα καταστήματα ο αριθμός φτάνει ακόμη και τα 30.
Το ψήσιμο ξεκινά από τις πρώτες πρωινές ώρες και γίνεται σε χαμηλή φωτιά, ώστε το αποτέλεσμα να είναι ομοιόμορφο. Οι πρώτοι μεζέδες αναμένονται προς τα τέλη του πρωινού, περίπου στις 11:00, με την κίνηση στην περιοχή να αυξάνεται σταδιακά όσο περνά η ώρα.
Η ατμόσφαιρα συμπληρώνεται από τις μυρωδιές της σούβλας και την κάπνα που απλώνεται στην περιοχή, συνθέτοντας την εικόνα του πασχαλινού τραπεζιού σε δημόσιο χώρο. Όσον αφορά τον καιρό, η ημέρα ξεκίνησε με συννεφιά, ωστόσο αναμένεται σταδιακή βελτίωση, με τη θερμοκρασία να διατηρείται σε ήπια επίπεδα.
Κυριακή του Πάσχα: Το ψήσιμο του οβελία σε ολόκληρη την Ελλάδα
Με τις σούβλες να έχουν πάρει φωτιά από τα ξημερώματα και τη μυρωδιά του οβελία να απλώνεται από τα νησιά μέχρι τα αστικά κέντρα, η Κυριακή του Πάσχα βρίσκει την Ελλάδα σε γνώριμους, παραδοσιακούς ρυθμούς.
Στη Σύμη, το νησί που θυμίζει «πίνακα ζωγραφικής», το γιορτινό σκηνικό να στήνεται από νωρίς στην κεντρική πλατεία. Όπως αναφέρει ο δήμαρχος του νησιού, Λευτέρης Παπακαλοδούκας, έχουν στηθεί περισσότερες από 25 σούβλες για κατοίκους και επισκέπτες, με τα εδέσματα να προσφέρονται δωρεάν και το γλέντι να εξελίσσεται σε μια ανοιχτή γιορτή, με μουσική, χορό και συμμετοχή που ξεπερνά τις 3.000 παρουσίες.
Στην Πρέβεζα, το αρνί, το κοντοσούβλι και το κοκορέτσι παίρνουν θέση δίπλα στα κόκκινα αυγά και τα πασχαλινά εδέσματα, σε μια διαδικασία που παραμένει οικογενειακή.
Στη Θεσσαλονίκη, οι σούβλες δουλεύουν ασταμάτητα από τις 3 τα ξημερώματα, με τις επιχειρήσεις να προσπαθούν να ανταποκριθούν στον αυξημένο όγκο παραγγελιών. Οι κρατήσεις είχαν ξεκινήσει από νωρίς, ακόμη και από την περίοδο των Χριστουγέννων, ενώ τα καταστήματα λειτουργούν συνεχώς για να εξυπηρετήσουν τόσο take away όσο και γεμάτα τραπέζια.
Στην Πάτρα, δεκάδες σούβλες στη σειρά και περισσότερα από 100 αρνιά και κοκορέτσια ψήνονται διαδοχικά. Οι παραγγελίες παραλαμβάνονται συνεχώς, με το ψήσιμο να βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας, παρά το αυξημένο κόστος της φετινής χρονιάς.
-
ΕΛΛΑΔΑ18 ώρες agoΠέθανε 3χρονο μετά από σύγκρουση ταξί με ΙΧ
-
ΚΟΣΜΟΣ20 ώρες agoΤο ERTnews στα Ιεροσόλυμα: Ολοκληρώθηκε η τελετή αφής του Αγίου Φωτός – Πότε φθάνει στην Αθήνα
-
ΠΟΛΙΤΙΚΗ16 ώρες agoΔ. Κουτσούμπας: Σε έναν κόσμο που φλέγεται, η λαϊκή σπίθα που σιγοκαίει να γίνει πυρκαγιά Ανάστασης Λαών
-
ΕΛΛΑΔΑ15 ώρες agoΠάσχα 2026: Στην Αθήνα το Άγιο Φως
-
ΑΘΛΗΤΙΚΑ22 ώρες agoΑναβλήθηκε το Τουν-Βασιλεία λόγω πυρκαγιάς στα αποδυτήρια
-
ΕΛΛΑΔΑ24 ώρες agoΣτην περιφορά του Επιταφίου στον Άγιο Κωνσταντίνο της Γλυφάδας μαζί με τη Ρέιτσελ Βάις (Βίντεο)
-
ΚΟΣΜΟΣ24 ώρες agoΜικρές εταιρίες ακυρώνουν πτήσεις στη Βρετανία λόγω καυσίμων
-
ΚΟΣΜΟΣ15 ώρες agoLive: Τριμερείς ειρηνευτικές συνομιλίες σε εξέλιξη στο Ισλαμαμπάντ









