Connect with us

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Έντονη πολιτική αντιπαράθεση για το τουρκολιβυκό μνημόνιο – Για διπλωματική ήττα μιλά η αντιπολίτευση

Published

on

Έντονη πολιτική αντιπαράθεση για το τουρκολιβυκό μνημόνιο - Για διπλωματική ήττα μιλά η αντιπολίτευση

Θέλεις να βλέπεις τα νέα του astratv.gr πρώτα στη Google;
Πρόσθεσέ μας στις προτιμώμενες πηγές σου:

Google Logo Πρόσθεσε το astratv.gr
στα αγαπημένα σου στη Google

Πολιτική αντιπαράθεση πυροδοτεί η επικύρωση του παράνομου τουρκολιβυκού μνημονίου από τη Βουλή των Αντιπροσώπων της Λιβύης. Για κριτική που δεν βοηθά από την αντιπολίτευση μιλάει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επισημαίνοντας ότι δεν παράγει κανένα έννομο αποτέλεσμα.

«Να βγούμε μπροστά με ένα στόμα μία φωνή μιλώντας μόνο με βάση το εθνικό συμφέρον. Να προσπαθεί ένα μέρος του πολιτικού συστήματος να κάνει αντιπολίτευση πάνω στα εθνικά θέματα, υιοθετώντας χωρίς να το καταλαβαίνουν όλοι αυτοί θέσεις ανυπόστατες και άκυρες. Όταν μιλάς για ήττα σημαίνει ότι, χωρίς να το καταλαβαίνεις ενδεχομένως, νομιμοποιείς τη θέση άλλων κρατών, η οποία είναι παράνομη και ανυπόστατη δεν θεωρώ ότι βοηθάει για τέτοια στάση» δήλωσε, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης.

Αυστηρή κριτική ασκεί ο Νίκος Ανδρουλάκης και μιλάει για σοβαρή διπλωματική ήττα, ενώ επισημαίνει πως δημιουργεί προβληματισμό και ερωτήματα η απάντηση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ. «Μια πολιτική διαρκών αντιφάσεων και παλινδρομήσεων, χωρίς στρατηγική, χωρίς πυξίδα, σε μια περιοχή με προφανή κρισιμότητα για τις θαλάσσιες ζώνες στη Μεσόγειο, τις ενεργειακές υποδομές και τις μεταναστευτικές ροές. Θα λογοδοτήσει κανείς; Θα αναλάβει κανείς την πολιτική ευθύνη γι’ αυτήν την πολύ σοβαρή αποτυχία;» αναρωτήθηκε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ.

Πυρά για τους χειρισμούς στην εξωτερική πολιτική υπήρξαν και από τα άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης.
«Ξεμπροστιάστηκε η εξωτερική πολιτική. Κατέρρευσε με πάταγο. Τα “σουρωτά-φερτά” των υπουργών δεν πήγαν καλά» είπε ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας.

«Εγκληματικά λάθη» καταλόγισε στον υπουργό Εξωτερικών ο Κυριάκος Βελόπουλος, πρόεδρος της Ελληνική Λύσης, υποστηρίζοντας ότι ο Γιώργος Γεραπετρίτης «έπρεπε να έχει ήδη παραιτηθεί και να έχει πάει σπίτι του».

Advertisement

Παραίτηση του υπουργού Εξωτερικών ζήτησε και ο πρόεδρος της Νίκης, Δημήτρης Νατσιός. «Απέτυχε δεν μπορεί να ανταποκριθεί στα εθνικά θέματα» δήλωσε.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος



Περισσότερα Εδω

Μπείτε στις ομάδες του ASTRA TV

Advertisement

Μέλος του
Μητρώου Ηλεκτρονικού Τύπου
Μ.Η.Τ. 252107

Advertisement
dei 03 2025 myHome GasControl 300x250
main logo black
455937950 1028081182654240 8041229916307210525 n
Advertisement
Advertisement
Anassa

Facebook

Advertisement

Δημοφιλή

Iδιοκτησία ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΕΠΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ASTRA AE
AΦΜ 094214456
Δ Ο Υ ΒΟΛΟΥ
ΓΕΜΗ:50683644000
DOMAIN NAME ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ:ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΕΠΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ASTRA AE - astratv.gr
Εδρα Γ.ΚΑΡΤΑΛΗ 76-ΒΟΛΟΣ ΤΚ 38333 ΤΗΛ.ΕΠΙΚ. 2421031434
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΗΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ [email protected]
ΜΕΤΟΧΟΙ:Κοκκίνηq Εμμανουήλ (50%) - Κοκκίνης Αθανάσιος (50%)
Νόμιμος εκπρόσωπος : Παναγιώτα Τσιρτόγλου
Διευθυντής: Σοφία Κοντοθανάση
Διευθυντής Σύνταξης: Βασιλική Σαμακοβλή
ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ: Τσιργόγλου Παναγιώτα
ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ DOMAIN NAME: ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ ASTRA A.E. Copyright © 2025 AstraTV.gr

Μετάβαση στο περιεχόμενο
▶ASTRA WEBTVON DEMAND ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ & ΤΑ ΡΕΠΟΡΤΑΖΤο νέο ψηφιακό σπίτι του ASTRA TV ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΟ ΝΕΟ WEBTV