Connect with us
banner epikhirisis

ΒΟΛΟΣ

Γυναίκα μοναχική, φιλοξένησε άστεγο.. και εκείνος της έγινε «βασανιστής»

Published

on

Θέλεις να βλέπεις τα νέα του astratv.gr πρώτα στη Google;
Πρόσθεσέ μας στις προτιμώμενες πηγές σου:

Google Logo Πρόσθεσε το astratv.gr
στα αγαπημένα σου στη Google

Γείτονες της ηλικιωμένης σε «συναγερμό» για την τύχη της – Σε γνώση των κοινωνικών υπηρεσιών το δράμα της άτυχης γυναίκας

Τον εφιάλτη στο πρόσωπο άστεγου, τον οποίο λυπήθηκε και αποφάσισε να φιλοξενήσει στο διαμέρισμά της στον Βόλο, όπου μένει μόνη της, φέρεται να βιώνει ηλικιωμένη γυναίκα για την τύχη της οποίας στελέχη της κοινωνικής υπηρεσίας του Δήμου Βόλου βρίσκονται το τελευταίο χρονικό διάστημα σε αυξημένο συναγερμό. Ο ευεργετηθείς… αχάριστος φέρεται να κακομεταχειρίζεται την ηλικιωμένη γυναίκα, για την οποία γίνονται προσπάθειες προκειμένου να ξεφύγει από το κακοποιητικό περιβάλλον.

 

Σύμφωνα με πληροφορίες, η ηλικιωμένη γυναίκα είναι μοναχική, αν και έχει συγγενείς που μένουν σε άλλα μέρη της Ελλάδας. Ζούσε μέχρι και πρότινος μόνη της σε ιδιόκτητο διαμέρισμα στο κέντρο της πόλης, ενώ οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι το καθημερινό φαγητό της παίρνει από το πρόγραμμα «Δος ημίν σήμερον», προφανώς λόγω αδυναμίας οικονομικής ή και σωματικής να εξασφαλίσει το βασικό, δηλαδήένα πιάτο φαγητού.

Εκεί, φέρεται να γνώρισε και τον άστεγο άνδρα, με τον οποίο άρχισαν να μιλάνε και εκείνος να της εξιστορεί τη σκληρή ζωή στους δρόμους. Η πονόψυχη ηλικιωμένη αποφάσισε με την καλή της την καρδιά να τον βοηθήσει παρέχοντάς του στέγη και χωρίς να μπορεί να φανταστεί ότι ο ίδιος άνθρωπος που εκείνη θα ευεργετούσε θα μετατρεπόταν σε… «βασανιστή» της.

Advertisement

Γείτονες της ηλικιωμένης, γιατί η ίδια δεν μιλά για το δράμα που ζει, αναφέρουν ότι από την πρώτη στιγμή που ο πρώην άστεγος έγινε φιλοξενούμενος της 80χρονης, άρχισαν οι φασαρίες μέσα στην πολυκατοικία. Συχνά – πυκνά τον ακούν να φωνάζει, να βρίζει και να απειλεί.

Ηταν οι ίδιοι που θέλοντας να προσφέρουν βοήθεια στην ηλικιωμένη ενημέρωσαν τις κοινωνικές υπηρεσίες του Δήμου Βόλου.

Προ ημερών και σύμφωνα πάντα με τις ίδιες μαρτυρίες, ο πρώην άστεγος φέρεται να έγινε εξαιρετικά βίαιος. Μέρα – μεσημέρι από το διαμέρισμα ακούγονταν φωνές και χτυπήματα και κλήθηκε τρεις φορές αστυνομία. Γείτονες είχαν τρεις – τέσσερις ημέρες να δουν την ηλικιωμένη μετά το περαστικό και ανησύχησαν.

Οι ίδιες πηγές σημειώνουν ότι ο πρώην άστεγος είναι γνωστός στις διωκτικές αρχές, ωστόσο από τη στιγμή που η ηλικιωμένη δεν προχωρά σε καταγγελία σε βάρος του, η αστυνομία αδυνατεί να παρέμβει. «Η γιαγιά τον τρέμει. Φοβάται πολύ», λένε οι ίδιες πηγές για την 80χρονη που επιπλέον φέρεται να αντιμετωπίζει και προβλήματα υγείας.

Γείτονες είναι σε ανοιχτή γραμμή με στελέχη της κοινωνικής υπηρεσίας του Δήμου Βόλου, αλλά και με δικηγόρο που φέρεται να γνωρίζει την υπόθεση. Εχει κινηθεί διαδικασία και έχει κατατεθεί αίτημα για παρέμβαση στην Εισαγγελία Βόλου, προκειμένου η άτυχη ηλικιωμένη να ξεφύγει από το κακοποιητικό περιβάλλον στο οποίο μπήκε σε μια στιγμή καλοσύνης και να βρει σωτηρία σε κάποια κλινική ή ίδρυμα, όπου επιπλέον θα έχει και τη φροντίδα που χρειάζεται. Φαίνεται μάλιστα ότι έχει κινηθεί και η διαδικασία ορισμού δικαστικού συμπαραστάτη για την ηλικιωμένη, η οποία πάσχει από άνοια και δεν είναι σε θέση να ζει μόνη της και να χειρίζεται τα χρήματά της, πολύ περισσότερο δε σε ένα περιβάλλον με έναν άνθρωπο τον οποίο «τρέμει» όλη η πολυκατοικία.

Advertisement

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Θέλεις να λαμβάνεις πρώτος τις ειδήσεις του astratv.gr στο WhatsApp;
Γίνε μέλος στην κοινότητά μας:

Μπες στο κανάλι του astratv.gr
στο WhatsApp

Θέλεις να λαμβάνεις πρώτος τις ειδήσεις του astratv.gr στο Viber;
Γίνε μέλος στην κοινότητά μας:

Μπες στο κανάλι του astratv.gr
στο Viber
Advertisement

Μέλος του
Μητρώου Ηλεκτρονικού Τύπου
Μ.Η.Τ. 252107

dei 03 2025 myHome GasControl 300x250
Advertisement
Dei
main logo black
455937950 1028081182654240 8041229916307210525 n
Advertisement
Advertisement
Anassa
Advertisement

Facebook

Advertisement

Δημοφιλή

Μετάβαση στο περιεχόμενο