ΕΛΛΑΔΑ
Η φωνή της Μερκούρη ζει σήμερα
Όπως σημειώνει, «τέτοιες ημέρες το 1994, στις 6 Μαρτίου, έφυγε από τη ζωή» η Μελίνα Μερκούρη, η οποία, πέρα από πασίγνωστη ηθοποιός, αποτέλεσε διαχρονικό σύμβολο για τον αγώνα της κατά της δικτατορίας και για τη σθεναρή της στάση στο αίτημα επιστροφής των Γλυπτών του Παρθενώνα στην Ελλάδα. Τονίζει επίσης ότι υπήρξε προσωπικότητα που πάλεψε αδιάκοπα για τα δικαιώματα των γυναικών και για την ανθρώπινη αξιοπρέπεια.
Στην ανάρτησή της αναφέρει ακόμη ότι η Μελίνα Μερκούρη διεκδικούσε σε όλη της τη ζωή την ειρήνη, τη δικαιοσύνη, τη δημοκρατία, τη λαϊκή κυριαρχία και την εθνική ανεξαρτησία, ενώ στεκόταν στο πλευρό της κοινωνίας και των αδικημένων.
Παράλληλα, σημειώνει ότι σήμερα, σε μια περίοδο που -όπως αναφέρει- «το Κράτος Δικαίου δοκιμάζεται και η κοινωνία αναζητά δικαίωση για ανοιχτές πληγές, όπως το έγκλημα των Τεμπών και τα ατελείωτα σκάνδαλα», ενώ υπάρχουν και «εθνικοί κίνδυνοι» και απειλές από πολέμους στην περιοχή, η αγωνιστική φωνή της Μελίνας είναι «πιο αναγκαία από ποτέ».
Η Μαρία Καρυστιανού απευθύνει επίσης ευχές για την Ημέρα της Γυναίκας «σε όλες τις γυναίκες», αναφερόμενη στις μητέρες, τις εργαζόμενες, τις καταπιεσμένες και αδικημένες, αλλά και στις γυναίκες που θρηνούν τα παιδιά τους. Όπως σημειώνει, η Μελίνα Μερκούρη δεν βρίσκεται πλέον στη ζωή, όμως «στους χαλεπούς καιρούς που ζούμε είναι πιο επίκαιρη από ποτέ η ανάγκη να βγουν οι γυναίκες μπροστά», λέγοντας «ΝΑΙ ΣΤΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ, ΝΑΙ ΣΤΗΝ ΕΙΡΗΝΗ, ΝΑΙ ΣΤΗ ΖΩΗ».
Η ανάρτηση της Μαρίας Καρυστιανού
«Ημέρα της Γυναίκας!
Ημέρα της πολυαγαπημένης Μάνας!
Ημέρα της πολύτιμης Γιαγιάς!
Ημέρα της μονάκριβης Κόρης!
Τέτοιες ημέρες το 1994, στις 6 Μαρτίου, έφυγε από τη ζωή μια σπουδαία, πρωτοπόρος γυναίκα: η «Μελίνα όλων των Ελλήνων».
Η Μελίνα, που πέρα από πασίγνωστη ηθοποιός, αποτελεί διαχρονικό σύμβολο για τον αγώνα της κατά της δικτατορίας και για τη σθεναρή της στάση στο αίτημα για την επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα στην πατρίδα μας.
Υπήρξε μια προσωπικότητα που πάλεψε αδιάκοπα για τα δικαιώματα των γυναικών,
αλλά και για την ανθρώπινη αξιοπρέπεια.
Σε όλη της τη ζωή η Μελίνα διεκδικούσε με δυνατή φωνή την Ειρήνη, τη Δικαιοσύνη, τη Δημοκρατία, τη Λαϊκή Κυριαρχία και την Εθνική Ανεξαρτησία.
Τασσόταν πάντα στο πλευρό της κοινωνίας και των αδικημένων.
Σήμερα, που το Κράτος Δικαίου δοκιμάζεται και η κοινωνία αναζητά δικαίωση για ανοιχτές πληγές, όπως το έγκλημα των Τεμπών και τα ατελείωτα σκάνδαλα, ενώ παράλληλα βιώνουμε τον εθνικό κίνδυνο και την απειλή από τους παρακείμενους πολέμους, η δική της αγωνιστική φωνή είναι πιο αναγκαία από ποτέ.
Χρόνια Πολλά σε όλες τις γυναίκες!
Σε εκείνες που μας γέννησαν και μας δίδαξαν την αγάπη. Στις εργαζόμενες, στις καταπιεσμένες και τις αδικημένες. Στις μητέρες που στέλνουν τα παιδιά τους στον πόλεμο και σε εκείνες, που θρηνούν πάνω από τους τάφους τους.
Είναι όλες σπουδαίες!
Η Μελίνα δεν είναι πια εδώ, αλλά μέσα στους χαλεπούς καιρούς που ζούμε είναι πιο επίκαιρη από ποτέ η ανάγκη να βγουν οι γυναίκες μπροστά —ως πηγή της ζωής— ενάντια στη φρίκη της διαφθοράς και του πολέμου που μας κυκλώνει
για να φωνάξουν:
ΝΑΙ ΣΤΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ!
ΝΑΙ ΣΤΗΝ ΕΙΡΗΝΗ!
ΝΑΙ ΣΤΗ ΖΩΗ!!».
-
ΕΛΛΑΔΑ24 ώρες agoΠέθανε 3χρονο μετά από σύγκρουση ταξί με ΙΧ
-
ΠΟΛΙΤΙΚΗ21 ώρες agoΔ. Κουτσούμπας: Σε έναν κόσμο που φλέγεται, η λαϊκή σπίθα που σιγοκαίει να γίνει πυρκαγιά Ανάστασης Λαών
-
ΕΛΛΑΔΑ20 ώρες agoΠάσχα 2026: Στην Αθήνα το Άγιο Φως
-
ΠΟΛΙΤΙΚΗ21 ώρες agoΓ. Σακελλαρίδης: Το μήνυμα της Ανάστασης θα είναι ισχυρότερο από τη βαρβαρότητα
-
ΕΛΛΑΔΑ21 ώρες agoΕπιχείρηση “σαφάρι” στα supercars: Δεσμεύτηκαν 229 πολυτελή αυτοκίνητα αξίας άνω 10 εκατ. ευρώ με ξένες πινακίδες
-
LIFESTYLE21 ώρες agoΗ Κατερίνα Καινούργιου απαντά στα αρνητικά σχόλια για τις φωτογραφίες με μακιγιάζ από το μαιευτήριο – “Παραμένω γυναίκα”
-
ΚΟΣΜΟΣ20 ώρες agoLive: Τριμερείς ειρηνευτικές συνομιλίες σε εξέλιξη στο Ισλαμαμπάντ
-
ΕΛΛΑΔΑ17 ώρες agoΘα ψήσουμε με ήλιο ή βροχή; Ο καιρός του οβελία ανά περιοχή – Που αναμένονται νεφώσεις (Βίντεο)









