Connect with us
banner epikhirisis

ΚΟΣΜΟΣ

Ιράν: Ρωσική εμπλοκή στον πόλεμο Ισραήλ-Χαμάς μέσω… Τεχεράνης;

Published

on

2023 10 15T073212Z 384760388 RC2US3AG4HZC RTRMADP 5 ISRAEL PALESTINIANS GAZA.jpg

Η παραστρατιωτική οργάνωση Βάγκνερ, έπειτα από αίτημα των ρωσικών αρχών, «ετοιμάζεται να παραδώσει ένα σύστημα αντιαεροπορικής άμυνας ή στην Χεζμπολάχ ή στο Ιράν», δήλωσε σήμερα εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου.

Ποια στάση θα κρατήσουν οι ΗΠΑ

«Είμαστε έτοιμοι να χρησιμοποιήσουμε το καθεστώς μας των αντιτρομοκρατικών κυρώσεων κατά προσώπων ή οντοτήτων της Ρωσίας» ως απάντηση, δήλωσε ο Τζον Κίρμπι, ο εκπρόσωπος του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας.

Το Ιράν από την πλευρά του «θα μπορούσε να προετοιμαστεί για ένα περαιτέρω βήμα» στη στρατιωτική του βοήθεια στη Ρωσία, τόνισε. Εκτός από τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη και άλλους εξοπλισμούς τους οποίους, σύμφωνα με την Ουάσινγκτον, προμηθεύει ήδη τον ρωσικό στρατό, «το Ιράν σκοπεύει να παραδώσει βαλλιστικούς πυραύλους που η Ρωσία θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει στην Ουκρανία», πρόσθεσε ο εκπρόσωπος.

«Θα εφαρμόσουμε αντιτρομοκρατικές κυρώσεις κατά προσώπων ή οντοτήτων της Ρωσίας»

Όσο για το φιλοϊρανικό κίνημα Χεζμπολάχ του Λιβάνου, αυτό πραγματοποιεί σειρά επιθέσεων κατά του ισραηλινού στρατού, με φόντο τον πόλεμο μεταξύ του Ισραήλ και της παλαιστινιακής Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας.

Advertisement

Μαχητές του φιλοϊρανικού κινήματος Χεζμπολάχ στον Λίβανο

Οι ΗΠΑ προειδοποιούν εδώ και μήνες για την εμβάθυνση των στρατιωτικών σχέσεων μεταξύ της Μόσχας και της Τεχεράνης. Η συνεργασία αυτή «είναι προφανώς επιζήμια για την Ουκρανία, για τους γείτονες του Ιράν και για τη διεθνή τάξη», υπογράμμισε ο Κίρμπι.

«Σημαντικό στάδιο» στη στρατιωτική τους συνεργασία η επίσκεψη Σοϊγκού στο Ιράν

Ο Ρώσος υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σοϊγκού μετέβη τον Σεπτέμβριο στο Ιράν για επίσημη επίσκεψη, η οποία είχε χαρακτηριστεί τότε «σημαντικό στάδιο» στη στρατιωτική συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών.

Η Μόσχα και η Τεχεράνη υπόκεινται σε διεθνείς κυρώσεις που περιορίζουν τις εμπορικές ανταλλαγές. Κατά τη διάρκεια της χρονιάς αυτής, η Ρωσία και το Ιράν δημιούργησαν στενούς δεσμούς σε διάφορους τομείς.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Advertisement

Περισσότερα Εδω

Advertisement

Μέλος του
Μητρώου Ηλεκτρονικού Τύπου
Μ.Η.Τ. 252107

dei 03 2025 myHome GasControl 300x250
Advertisement
Dei
main logo black
455937950 1028081182654240 8041229916307210525 n
Advertisement

ΔΕΙΤΕ ΤΩΡΑ ΣΤΟ ASTRATV

Advertisement
Anassa
Advertisement

Facebook

Advertisement

Δημοφιλή

Iδιοκτησία ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΕΠΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ASTRA AE
AΦΜ 094214456
Δ Ο Υ ΒΟΛΟΥ
ΓΕΜΗ:50683644000
DOMAIN NAME ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ:ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΕΠΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ASTRA AE - astratv.gr
Εδρα Γ.ΚΑΡΤΑΛΗ 76-ΒΟΛΟΣ ΤΚ 38333 ΤΗΛ.ΕΠΙΚ. 2421031434
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΗΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ [email protected]
ΜΕΤΟΧΟΙ:Κοκκίνηq Εμμανουήλ (50%) - Κοκκίνης Αθανάσιος (50%)
Νόμιμος εκπρόσωπος : Παναγιώτα Τσιρτόγλου
Διευθυντής: Σοφία Κοντοθανάση
Διευθυντής Σύνταξης: Βασιλική Σαμακοβλή
ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ: Τσιργόγλου Παναγιώτα
ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ DOMAIN NAME: ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ ASTRA A.E. Copyright © 2025 AstraTV.gr

Μετάβαση στο περιεχόμενο