ΕΛΛΑΔΑ
Ήταν ευνοϊκή συγκυρία η σύμπτωση με την έναρξη των διακοπών
Διαβάστε: Κρούσμα μηνιγγίτιδας στο ΑΠΘ: Παραμένει στη ΜΕΘ ο 19χρονος – Τι δήλωσε ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ
ΑΠΘ για το κρούσμα μηνιγγίτιδας: Η ανακοίνωση των πρυτανικών Αρχών
«Ο φοιτητής μας στις 4 Απριλίου εκδήλωσε υψηλό πυρετό με κεφαλαλγία και την επομένη ημέρα πήγε στο Τμήμα Επειγόντων του Νοσοκομείου Τρικάλων με τα παραπάνω συμπτώματα και επιπλέον πτώση επιπέδου συνείδησης και αυχενική δυσκαμψία. Υποβλήθηκε σε εξετάσεις από όπου ταυτοποιήθηκε μηνιγγιτιδόκοκκος και έγιναν οι απαιτούμενες ενέργειες αναφοράς προς τον ΕΟΔΥ. Από τότε και μέχρι σήμερα, ο ασθενής παραμένει διασωληνωμένος στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας σε σταθερή και σταδιακά βελτιούμενη κατάσταση» αναφέρουν αρχικά.
«Οι ενέργειες οι οποίες προτείνονται από την Επιτροπή Υγείας του Ιδρύματος, λόγω και της παρέλευσης σχεδόν 10 ημερών από την τελευταία επαφή του φοιτητή με το ακαδημαϊκό περιβάλλον (μαθήματα, Εργαστήρια), είναι όσες έχουν ήδη γίνει βάσει των οδηγιών του ΕΟΔΥ που είναι η λήψη προφυλακτικής αντιμικροβιακής αγωγής για 10 ημέρες από τις επαφές του παθόντα (έγινε ήδη η ιχνηλάτηση). Ευνοϊκή συγκυρία ήταν η σύμπτωση του κρούσματος με την έναρξη των διακοπών του Πάσχα και της διακοπής του συγχρωτισμού στους ακαδημαϊκούς χώρους» προσθέτουν και καταλήγουν: «Ιδιαίτερη έμφαση συνιστάται να δοθεί στην αναγκαιότητα του εμβολιασμού για την προστασία της ακαδημαϊκής κοινότητας από παρόμοιους μελλοντικούς κινδύνους, όπως έχει ήδη συμπεριλάβει η Επιτροπή Υγείας του Αριστοτελείου στην πρόσφατη ενημερωτική εκδήλωση προς την ακαδημαϊκή κοινότητα και την κοινωνία της πόλης μας με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας Υγείας».
Η δήλωση του Μιχάλη Γιαννάκου
«Ο 19χρονος, ξημερώματα Δευτέρας με έντονο πονοκέφαλο και πυρετό, προσήλθε στα επείγοντα του νοσοκομείου Τρικάλων. Διαπιστώθηκε ότι έπασχε από μικροβιακή μηνιγγίτιδα. Διασωληνώθηκε και μεταφέρθηκε στη ΜΕΘ του νοσοκομείου», δήλωσε για το περιστατικό ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος. «Συνεχίζει να νοσηλεύεται διασωληνωμένος σε καταστολή. Είναι σε σταθερή αλλά σοβαρή κατάσταση. Όταν ξυπνήσει θα εκτιμηθεί η κατάσταση του νευρολογικά», συμπλήρωσε.
Ο κ. Γιαννάκος υπογράμμισε την επικινδυνότητα του επαγγέλματος και το γεγονός ότι παρ’ όλα αυτά δεν συμπεριλαμβάνεται στα βαρέα και ανθυγιεινά. «30 συνάδελφοι από τα επείγοντα και 10 συναδέλφοι περίπου από ΜΕΘ που ήρθαν σε επαφή με ασθενή έλαβαν χημειοπροφύλαξη. Αυτό δείχνει την ανθυγιεινότητα και επικινδυνότητα των επαγγελμάτων μας. Και όμως δεν είμαστε ενταγμένοι στα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα» είπε ο ίδιος.
-
ΕΛΛΑΔΑ8 ώρες agoΝεκρός άνδρας που έπεσε από τον πέμπτο όροφο
-
VIDEO13 ώρες agoΜάχη για τη ζωή του δίνει 58χρονος στο νοσοκομείο μετά από εργατικό ατύχημα
-
VIDEO18 ώρες agoΔώρο Πάσχα 2026: Μέχρι πότε πρέπει να καταβληθεί
-
ΕΛΛΑΔΑ4 ώρες agoΑνήλικοι και social media: Η Koμισιόν έλαβε την επιστολή του Κυριάκου Μητσοτάκη, για την προστασία των παιδιών στο διαδίκτυο σε επίπεδο ΕΕ
-
ΕΛΛΑΔΑ21 ώρες agoΟι τελευταίες εκτιμήσεις για Ανάσταση και σούβλισμα του οβελία (Βίντεο)
-
ΕΛΛΑΔΑ21 ώρες agoΜέλη συμμορίας έκλεβαν περαστικούς αφού ζητούσαν τη βοήθειά τους για το… χαλασμένο λάστιχο του αυτοκινήτου τους
-
ΑΘΛΗΤΙΚΑ16 ώρες agoΦλικ: «Δώσαμε τα πάντα, ακόμα δεν αποκλειστήκαμε»
-
ΕΛΛΑΔΑ14 ώρες agoΠοιοι γιορτάζουν τη Μεγάλη Πέμπτη, 9 Απριλίου









