Connect with us
banner epikhirisis

ΕΛΛΑΔΑ

Καιρός: Συνέχεια του… Μάρτη γδάρτη, καταιγίδων και κρύου συνέχεια, πού θα χιονίσει

Published

on

Δεν είναι μόνο σταυροδρόμι θαλασσών και ηπείρων η Ελλάδα, αλλά και… διασταύρωση φαινομένων καιρού, τουλάχιστον μέχρι και την Παρασκευή 20 Μαρτίου. Δηλαδή, σιβηρικό κρύο, αφρικανική σκόνη και βροχές και καταιγίδες από την Ιταλία. Σύμφωνα με ανάρτηση που έκανε ο μετεωρολόγος Γιώργος Τσατραφύλλιας, δυτική Ελλάδα, Πελοπόννησος, Δωδεκάνησα και Κρήτη θα «πληχθούν» από νερό έως το Σαββατοκύριακο. Επιπλέον, αναμένεται και χιονόπτωση σε Κιθαιρώνα και Πάρνηθα και Πεντέλη, όπως αναφέρεται στην ανάρτηση. Ο γνωστός μετεωρολόγος εκτίμησε, επίσης, ότι το κρύο πιθανότατα θα κορυφωθεί την ίδια ημέρα (20/3) και από το Σαββατοκύριακο ο δείκτης του υδράργυρου θα «επιδείξει» ανοδική τάση. Αξίζει να σημειωθεί ότι η αφρικανική σκόνη, η οποία έκανε έκδηλη την παρουσία της σε παρμπρίζ και καπό, αν μη τι άλλο, δεν θα… κόβει τόσο έντονες βόλτες μέσα στο Σαββατοκύριακο, αφού αναμένεται η πλήρης υποχώρησή της. 

Διαβάστε: Σήμερα και αύριο οι πιο κρύες μέρες της κακοκαιρίας: Αναλυτική πρόγνωση από την Ελίνα Καρέτσου στα Παραπολιτικά 90,1


Καιρός: Η ανάρτηση του Γιώργου Τσατραφύλλια

Σταυροδρόμι τριών μετεωρολογικών φαινομένων σήμερα η χώρα μας. Κακοκαιρία από την Ιταλία, κρύο από τη Σιβηρία και σκόνη από την Αφρική. Καλό μεσημέρι! Μετεωρολογική ποικιλία παρουσιάζει σήμερα η περιοχή μας. Συγκεκριμένα:

Βαρομετρικό χαμηλό ανοικτά του Ιονίου προκαλεί γενικευμένες βροχές στις περισσότερες περιοχές στη χώρα μας και πλούσιες χιονοπτώσεις στα ορεινά. Δυτική Ελλάδα, Πελοπόννησος, Κρήτη και Δωδεκάνησα θα δεχτούν το περισσότερο νερό μέχρι την Παρασκευή το μεσημέρι. Στη συνέχεια ο καιρός θα βελτιωθεί.

Σε εξέλιξη βρίσκεται η μεταφορά ψυχρών αέριων μαζών από τη Σιβηρία προς την περιοχή μας. Το κρύο θα κορυφωθεί την Παρασκευή και ο καιρός θα αρχίσει να μαλακώνει από το Σαββατοκύριακο.



Advertisement

Σε αποδρομή μέσα στην ημέρα βρίσκεται η σαχαριανή σκόνη στη χώρα μας. Από αύριο και κυρίως το Σαββατοκύριακο μπορείτε να πλύνετε το αμάξι σας. Συνθήκες παγετού θα επικρατήσουν και το επόμενο διήμερο σε ορεινές περιοχές με τους βοριάδες μέχρι το Σάββατο μέσα στο Αιγαίο να φτάσουν τα 8 μποφόρ.

Αττική: Μουντός καιρός με ψιλόβροχο το επόμενο διήμερο. Ασθενείς χιονοπτώσεις σε Κιθαιρώνα, Πάρνηθα ίσως και Πεντέλη (από τα 800 μέτρα). Η θερμοκρασία 3-13 βαθμούς Κελσίου.




Δείτε live τις περιοχές που θα βρέξει






Advertisement

Δείτε live την ένταση των ανέμων 

ΕΜΥ: Ο καιρός από την Παρασκευή 20 έως και τη Δευτέρα 23 Μαρτίου

Πρόγνωση για την Παρασκευή 20/3/2026

Νεφώσεις παροδικά αυξημένες κυρίως στα ανατολικά και νότια με τοπικές βροχές. Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα.

Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν μέχρι αργά το απόγευμα στα ηπειρωτικά ορεινά καθώς και στα ορεινά της Κρήτης.

Οι μετεωρολογικές συνθήκες ευνοούν τη διατήρηση αυξημένων συγκεντρώσεων αφρικανικής σκόνης στην ατμόσφαιρα.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, στα δυτικά 3 με 5, στο Ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ και στα ανατολικά 6 με 7, στο κεντρικό και βόρειο Αιγαίο τοπικά 8 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω πτώση κυρίως στα ανατολικά και βόρεια. Θα φτάσει στα βόρεια τους 11 με 14 βαθμούς, στις υπόλοιπες περιοχές τους 13 με 15 και τοπικά στο Ιόνιο, τα δυτικά ηπειρωτικά και τα Δωδεκάνησα τους 16 με 17 βαθμούς Κελσίου.

Advertisement

Πρόγνωση για το Σάββατο 21/3/2026

Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές στα ανατολικά και τα νότια, κυρίως θαλάσσια – παραθαλάσσια τμήματα. Μεμονωμένες καταιγίδες πιθανόν να εκδηλωθούν μέχρι το μεσημέρι στα Δωδεκάνησα και την Κρήτη.

Ασθενείς χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ηπειρωτικά ορεινά.

Οι μετεωρολογικές συνθήκες ευνοούν τη διατήρηση αυξημένων συγκεντρώσεων αφρικανικής σκόνης στην ατμόσφαιρα.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, στα δυτικά 3 με 4, στα ανατολικά 5 με 7 μποφόρ και τις πρωινές ώρες στο Αιγαίο τοπικά 8 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο, κυρίως στα βόρεια.

Πρόγνωση για την Κυριακή 22/3/2026

Άστατος καιρός με παροδικά αυξημένες νεφώσεις και τοπικές βροχές στα ανατολικά και τα νότια, κυρίως θαλάσσια – παραθαλάσσια τμήματα και τις μεσημβρινές – απογευματινές ώρες τοπικές βροχές ή όμβρους στα υπόλοιπα ηπειρωτικά, κυρίως ορεινά.

Ασθενείς χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ηπειρωτικά ορεινά.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά μεταβλητοί ασθενείς και στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5, πρόσκαιρα στο Αιγαίο έως 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Πρόγνωση για τη Δευτέρα 23/3/2026

Advertisement

Άστατος καιρός με παροδικά αυξημένες νεφώσεις και τοπικές βροχές κυρίως στα θαλάσσια-παραθαλάσσια τμήματα και τις μεσημβρινές-απογευματινές ώρες τοπικές βροχές ή όμβρους στα υπόλοιπα ηπειρωτικά, κυρίως ορεινά. Σποραδικές καταιγίδες πιθανόν να εκδηλωθούν στο Ιόνιο.

Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της κεντρικής και βόρειας χώρας.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά μεταβλητοί 3 με 4 και στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5, στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Περισσότερα Εδω

Advertisement

Μέλος του
Μητρώου Ηλεκτρονικού Τύπου
Μ.Η.Τ. 252107

dei 03 2025 myHome GasControl 300x250
Advertisement
Dei
main logo black
455937950 1028081182654240 8041229916307210525 n
Advertisement

ΔΕΙΤΕ ΤΩΡΑ ΣΤΟ ASTRATV

Advertisement
Anassa
Advertisement

Facebook

Advertisement

Δημοφιλή

Iδιοκτησία ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΕΠΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ASTRA AE
AΦΜ 094214456
Δ Ο Υ ΒΟΛΟΥ
ΓΕΜΗ:50683644000
DOMAIN NAME ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ:ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΕΠΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ASTRA AE - astratv.gr
Εδρα Γ.ΚΑΡΤΑΛΗ 76-ΒΟΛΟΣ ΤΚ 38333 ΤΗΛ.ΕΠΙΚ. 2421031434
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΗΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ [email protected]
ΜΕΤΟΧΟΙ:Κοκκίνηq Εμμανουήλ (50%) - Κοκκίνης Αθανάσιος (50%)
Νόμιμος εκπρόσωπος : Παναγιώτα Τσιρτόγλου
Διευθυντής: Σοφία Κοντοθανάση
Διευθυντής Σύνταξης: Βασιλική Σαμακοβλή
ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ: Τσιργόγλου Παναγιώτα
ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ DOMAIN NAME: ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ ASTRA A.E. Copyright © 2025 AstraTV.gr

Μετάβαση στο περιεχόμενο