Connect with us
banner epikhirisis

ΒΟΛΟΣ

Πρώτη επιτήρηση καταδίκου στη Μαγνησία με «βραχιολάκι» για κατ’ οίκον έκτιση της ποινής

Published

on

Θέλεις να βλέπεις τα νέα του astratv.gr πρώτα στη Google;
Πρόσθεσέ μας στις προτιμώμενες πηγές σου:

Google Logo Πρόσθεσε το astratv.gr
στα αγαπημένα σου στη Google

Εγκρίθηκε η αίτηση κρατουμένου στις φυλακές Κασσαβέτειας που εκτίει ποινή για ενδοοικογενειακή βία

Εγκρίθηκε από τα δικαστήρια Βόλου η αίτηση κρατουμένου των αγροτικών φυλακών Κασσαβέτειας για ηλεκτρονική του επιτήρηση με «βραχιολάκι» και κατ’ οίκον έκτιση του υπόλοιπου της ποινής του.

Πρόκειται για την πρώτη ηλεκτρονική επιτήρηση κρατουμένου στη Μαγνησία μετά την έγκριση δημόσιας σύμβασης μεταξύ του γενικού γραμματέα Αντεγκληματικής Πολιτικής και εκπροσώπου της αναδόχου εταιρείας που αφορά στην παροχή σχετικών υπηρεσιών μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2027, στις 18 Μάϊου.

Ο κρατούμενος, ο οποίος εκτίει ποινή φυλάκισης για ενδοοικογενειακή απειλή θα περάσει το υπόλοιπο της ποινής του, που είναι μερικών μηνών, στο σπίτι με «βραχιολάκι».

Πληροφορίες αναφέρουν ότι κρίθηκε ότι δεν είναι επικίνδυνος, καθώς η διένεξη με τον πατέρα του φέρεται να έχει διευθετηθεί και έχει οικογενειακό περιβάλλον να τον υποστηρίξει.

Advertisement

Η αίτηση του κρατουμένου υποβλήθηκε από τον συνήγορό του στα δικαστήρια Βόλου και έγινε δεκτή από το αρμόδιο συμβούλιο.

Επισημαίνεται ότι πρόκειται για ένα μέτρο που εφαρμόζεται πλέον σε ολόκληρη την ελληνική επικράτεια με στόχο τη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης των κρατουμένων, την κοινωνικής τους επανένταξη και την αποσυμφόρηση των σωφρονιστικών καταστημάτων.

Η παρακολούθηση των επιτηρούμενων γίνεται από την εταιρεία σε άμεση και στενή συνεργασία με την αστυνομία.

Το «βραχιολάκι» εκπέμπει συνεχώς σήμα που δεν μπορεί κάποιος να διακόψει κάποιος και δίνει ανά πάσα στιγμή τη θέση του επιτηρούμενου.

Η ηλεκτρονική επιτήρηση κρατουμένων με «βραχιολάκι» σηματοδοτεί νέα εποχή στο ελληνικό σωφρονιστικό σύστημα και στις εναλλακτικές μορφές έκτισης ποινών. Σύμφωνα με το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και τη Γενική Γραμματεία Αντεγκληματικής Πολιτικής, το μέτρο εφαρμόζεται πλέον επίσημα και χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση για τους επιτηρούμενους, υπό τις προϋποθέσεις που προβλέπει ο νόμος.

Advertisement

Το ηλεκτρονικό «βραχιολάκι» είχε δοκιμαστεί πιλοτικά το προηγούμενο διάστημα σε περίπου 30 κρατούμενους στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη, με τους ίδιους να επιβαρύνονται οικονομικά για τη συμμετοχή τους στο πρόγραμμα.

 

Θέλεις να λαμβάνεις πρώτος τις ειδήσεις του astratv.gr στο WhatsApp;
Γίνε μέλος στην κοινότητά μας:

Μπες στο κανάλι του astratv.gr
στο WhatsApp

Θέλεις να λαμβάνεις πρώτος τις ειδήσεις του astratv.gr στο Viber;
Γίνε μέλος στην κοινότητά μας:

Μπες στο κανάλι του astratv.gr
στο Viber
Advertisement

Μέλος του
Μητρώου Ηλεκτρονικού Τύπου
Μ.Η.Τ. 252107

dei 03 2025 myHome GasControl 300x250
Advertisement
Dei
main logo black
455937950 1028081182654240 8041229916307210525 n
Advertisement
Advertisement
Anassa
Advertisement

Facebook

Advertisement

Δημοφιλή

Μετάβαση στο περιεχόμενο