Η δεύτερη αγωνιστική της League Phase του Europa League είχε αρκετά γκολ και ενδιαφέρουσες αναμετρήσεις στα παιχνίδια που ξεκίνησαν στις 22:00, με τον Βαγγέλη Παυλίδη να ξεχωρίζει, καθώς βρήκε δίχτυα στη νίκη της Μπενφίκα με 4-1 επί της Σέλτικ.
Οι Πορτογάλοι καθάρισαν ουσιαστικά την υπόθεση νίκη από το πρώτο ημίχρονο, όταν προηγήθηκαν με 3-0, με τον Ντουράν να σκοράρει δύο φορές και τον Μπαχ να προσθέτει ακόμη ένα γκολ. Η Σέλτικ μείωσε στο δεύτερο μέρος, όμως ο Παυλίδης, ο οποίος πέρασε ως αλλαγή στο 67’, διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα στο 89’, δίνοντας ακόμη μεγαλύτερη έκταση στη νίκη της ομάδας του.
Σπουδαίο διπλό πανηγύρισε η Γιουβέντους, η οποία επικράτησε με 2-1 της Θέλτα στο Βίγκο. Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν στο πρώτο ημίχρονο, όμως η ιταλική ομάδα αντέδρασε μετά την ανάπαυλα, ισοφάρισε με τον Βόλτεμαντε στο 58’ και πήρε τη νίκη στις καθυστερήσεις με τον Κόλο Μουανί.
Εντυπωσιακή ήταν και η Μπόρνμουθ, που επικράτησε με 3-0 της Στουρμ Γκρατς, έχοντας τον έλεγχο της αναμέτρησης και δημιουργώντας πολλές ευκαιρίες. Ο Έβανιλσον άνοιξε το σκορ στο 43’, ο Ράιαν έκανε το 2-0 στο 76’ και ο Ροντρίγκεζ διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα με πέναλτι στο 90+2’.
Τέλος, η Ντινάμο Ζάγκρεμπ επικράτησε 1-0 επί της Άντερλεχτ, η Φερεντσβάρος νίκησε 2-1 τη Βικτόρια Πλζεν, ενώ η Μπεσίκτας έφυγε με «διπλό» (2-3) από την έδρα της Χόφενχαϊμ.
Στη βαθμολογία, ο Ολυμπιακός είναι μία από τις από τις 10 ομάδες ισοβαθμούν στην κορυφή με δύο νίκες σε ισάριθμες αγωνιστικές αριθμώντας τέρματα 3-1, μετά και το εκτός έδρας 1-0 επί της Μαρσέιγ. Από την πλευρά του, ο ΟΦΗ βρίσκεται στη 18η θέση με 3 βαθμούς, με μία νίκη και μία ήττα και απολογισμό τερμάτων 3-2, μετά την ήττα του με 2-1 από τη Ρεν.
Η βαθμολογία:










